علمی فناوری 10:18 - 07 فروردین 1404
دانشگاه تهران با انتشار بیانیه‌ای از همه اساتید، دانشجویان و دانشگاهیان در ایران و سراسر جهان انتظار داریم نسبت به ظلم آشکار و جنایت بی‌سابقه و ننگین علیه مردم مظلوم فلسطین ساکت ننشینند.

دانشگاهیان نسبت به ظلم آشکار رژیم صهیونیستی ساکت ننشینند

باشگاه خبرنگاران جوان -دانشگاه تهران با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد: از همه اساتید، دانشجویان و دانشگاهیان در ایران و سراسر جهان انتظار داریم نسبت به ظلم آشکار و جنایت بی‌سابقه و ننگین علیه مردم مظلوم فلسطین ساکت ننشینند و با خروش خود امواج مقاومت علیه جنایت صهیونیستی را قوت بخشیده و زمینه آزادی این آخرین کشور اشغال شده و مستعمره جهان را فراهم آورند.

متن بیانیه دانشگاه تهران به مناسبت روز جهانی قدس به شرح ذیل است:

"یکبار دیگر و برای چهل و ششمین بار متوالی پس از پیروزی انقلاب اسلامی و در آخرین جمعه ماه مبارک رمضان، فرصتی مغتنم برای پاسداشت روز قدس، آرمان‌های والای آن و مرور خاستگاه و ریشه‌های آن فراهم شده است.

تاریخ روز قدس، تاریخ «مساله فلسطین» است که به رغم تلاش‌های ناکام برای پیچیده نشان دادن آن، از روشن‌ترین و واضح‌ترین مصادیق رویارویی ظلم و ستم با مظلومان و ستمدیدگان است. داستان فلسطین از عصر استعمار آغاز می‌شود، آن زمان که مطامع استعماری استعمارگران بین‌المللی، آزادی و استقلال ملت‌های پرشماری در جهان را تهدید یا نابود کرده بود. در آن زمانه سیاه، استعمار انگلستان، بر اساس منافع استعمارگرانه خود در جنگ جهانی اول، سرزمین فلسطین را که قرن‌ها و بلکه هزار‌ها سال میهن شناخته شده فلسطینی‌ها بود، بر اساس توافق تبهکارانه «بالفور» به جنبش اروپایی صهیونیسم وعده داد. بر اساس اسناد و مدارک موجود، اولین صهیونیست‌های اروپایی با ویزای سرزمین تحت قیمومیت «فلسطین»، به این سرزمین روانه شده و مؤسسات خود در این سرزمین را با همین عنوان نامگذاری می‌کردند. بر همین اساس روزنامه مشهور «جروزالم پست» که از جراید قدیمی و سابقه‌دار صهیونیستی است، «پلاستین پست» نام داشت.

اما به تدریج و به سرعت، صهیونیسم ماهیت و ادعای واقعی خود به عنوان قدرتی اشغالگر و تمامیت خواه را آشکار کرد و در این راه از هیچ جنایت و قانون شکنی فروگذار نکرد. در این پروژه مجرمانه، نه تنها ملت فلسطین سرزمین آباء و اجدادی خود را از دست داد و آواره کشور‌های دیگر و اردوگاه‌های آوارگان شد، بلکه تمامی نقشه خاورمیانه که موزائیک رنگارنگ و هماهنگی از اقوام شرقی و آسیایی بود، به دامن تضاد و تخاصمی فاجعه بار و خونبار با ملت‌های غربی افتاد. در این تغییر و تحول مناقشه آلود که مناسبات شرق اسلامی و غرب مدرن را پیچیده و خصمانه کرد، نقشه خاورمیانه وضعیت طبیعی خود را از دست داد و از جهات مختلف، به ویژه جغرافیایی، دموگرافیک و ژئوپولیتیکی تغییر شکل داد و از آن زمان تاکنون، بیش از یک قرن متمادی است که منطقه خاورمیانه روی صلح و آرامش را به خود ندیده است.

مبارزه ملت فلسطین و ملت‌های منطقه برای آزاد کردن این سرزمین از شرّ اشغال، با برخورد خونین و ضربات سهمگین اسرائیل و حامیان غربی آن مواجه شده است. روشنفکران، اساتید دانشگاه و دانشگاهیان در طلیعه این مبارزه آزادی بخش قرار داشتند. نه تنها بسیاری از رهبران مبارزات ملت فلسطین و سایر ملت‌های منطقه علیه تجاوزات صهیونیسم از دانشگاه آمده بودند، بلکه جنبش همبستگی با فلسطین در کشور‌های غربی نیز جایی بهتر از دانشگاه نداشت. دانشمندان نامداری، چون ادوارد سعید و نوام چامسکی، دانشگاه‌ها را به صحنه مبارزه علیه تبلیغات صهیونیسم و دروغ‌پردازی‌های آن تبدیل کردند و از این طریق سهم زیادی در آگاهی بخشی و بیداری ملت‌های جهان ایفا کردند.

در ایران نیز مبارزه علیه ستم صهیونیستی از میان روشنفکران و روحانیون روشن اندیشی، چون استاد شهید مطهری آغاز شد و به سایر طبقات جامعه گسترش یافت. در جریان رویداد مهم و تحول آفرین انقلاب اسلامی که هدف اصلی آن آزادی و استقلال ایران بر اساس ارزش‌های اسلامی بود، مساله فلسطین به عنوان آرمانی برای آزادی و آزادی بخشی و مبارزه با ظلم و استبداد حاضر بود و از همین رو پیروزی انقلاب ایران به خبری خوش و امیدبخش برای انقلابیون فلسطینی تبدیل شد. رهبران فلسطینی، اولین مهمان دولت انقلابی ایران بودند و سفارت غیررسمی اسرائیل در تهران به عنوان اولین سفارت فلسطین (در جهان) به آنها تحویل داده شد. در همین چارچوب و از همان اولین سال برقراری نظام جمهوری اسلامی (سال ۱۳۵۸) آخرین جمعه ماه مبارک رمضان به عنوان روز همبستگی با مردم فلسطین و روز قدس نامیده شد. امام خمینی رهبر انقلاب عظیم اسلامی در پیامی به همین مناسبت از همه مسلمانان و آزادیخواهان جهان خواست به یاری فلسطین بشتابند و قدس را از لوث اشغال صهیونیستی پاک کنند.

تحولات اخیر مساله فلسطین، به ویژه تهاجم وحشیانه ارتش اسرائیل به باریکه غزه، نشان می‌دهد مبارزه نخبگان و رهبران منطقه، از جمله نامگذاری روز قدس برای زنده نگه داشتن شعله مبارزه علیه صهیونیسم، هدف‌گذاری درست و دقیقی بوده است. اسرائیل در طول یکی دوسال اخیر و در جریان حمله وحشیانه به مردم غزه نشان داد صلاحیت و شایستگی حضور در خاورمیانه را ندارد. تاریخ منطقه به خوبی نشان می‌داد که موجودیت رژیم صهیونیستی بر اشغال، قتل عام، پاکسازی نژادی و نژادپرستی بنا شده است، اما حوادث اخیر غزه ثابت کرد که نه تنها تغییری در ماهیت این رژیم ایجاد نشده، بلکه بر خصوصیت‌های جنایتکارانه آن افزوده شده است.

در نوار غزه که بیش از پنجاه هزار انسان بی‌گناه سلاخی شدند، دست اسرائیل به نسل کشی نیز آلوده شد. دو سوم این کشته شدگان از زنان و کودکان بودند. سیاهه جنایات اسرائیل در نوار غزه، از حمله به بیمارستان‌ها و مراکز آموزشی و امدادگران آن، چنان طولانی است که تقریباً همه جنایات ممکن در جنگ‌های مدرن را در بر می‌گیرد. حجم انفجار بمب‌هایی که در این مدت بر سر مردم مظلوم و بی دفاع غزه ریخته شد، معادل چند بمب اتمی (از نوع و اندازه بمب به کار رفته در هیروشیما) ارزیابی می‌شود.

امروزه، در دوران وسایل جدید ارتباط جمعی، مردم منطقه بیش از هر زمان دیگری شاهد قساوت و بیرحمی اسرائیل در سرکوب مردم فلسطین هستند. نه تنها جنایت‌های اسرائیل در قتل عام زنان و کودکان را می‌بینند، بلکه شاهد نقض همه قوانین بین‌المللی و حتی تعهدات و پیمان‌های خود این رژیم پیمان شکن هستند. رژیم صهیونیستی در آخرین دور از حملات جنایتکارانه خود علیه مردم غزه توافق خود با حماس را که متضمن سه مرحله پیوسته برای پایان دادن به درگیری‌ها و تبادل زندانیان بود، پس از پایان مرحله اول زیرپا گذاشت و ضمن استنکاف از اجرای مراحل بعدی، حمله وحشیانه دیگری را آغاز کرد که قربانیان آن روزه‌داران فلسطینی و زنان و کودکانی هستند که در چادر‌ها و ویرانه‌ها پناه گرفته‌اند. رژیم صهیونیستی در این هجوم وحشیانه نه تنها وقعی به منشور سازمان ملل متحد و قطعنامه‌های آن نمی‌نهد، بلکه گستاخانه این سازمان و دبیرکل آن را یهودی ستیز می‌خواند.

دانشگاه تهران همگام با همه دانشگاه‌ها و دانشگاهیان جهان که در طول یکسال و نیم گذشته در جای جای گیتی پرچم مبارزه و مخالفت با جنایات رژیم صهیونیستی در غزه را برافراشتند، این جنایات ضدانسانی را شدیداً محکوم می‌کند و از همه مردم آزاده جهان و به ویژه دانشگاهیان آزادیخواه، دعوت می‌کند در آستانه روز جهانی قدس صدای خود در حمایت از ملت مظلوم فلسطین و محکومیت جنایات اسرائیل را از همیشه بلندتر کنند و با شرکت در مراسم روز قدس، از آرمان تاریخی مبارزه با ظلم و استعمارستیزی حمایت کنند.

دانشگاهیان دانشگاه تهران، همچنین از این فرصت استفاده کرده همبستگی خود را با همه دانشگاه‌ها و دانشگاهیانی که به دلیل حمایت از مظلومان فلسطینی در دانشگاه‌های کشور‌های غربی، به ویژه آمریکا، تحت فشار و آزار قرار گرفته‌اند، اعلام می‌کنند. اگر چه دانشگاه‌ها و دانشگاهیان بسیاری، از جمله برخی از بهترین دانشگاه‌های جهان، در این مبارزه حق طلبانه و آزادی خواهانه تحت فشار قرار گرفته و آسیب دیده‌اند. اما مبارزه آنها افتخاری برای جامعه دانشگاهی در سراسر جهان است که همواره در صحنه مقاومت علیه قدرت و جنایت پیشتاز و پیشگام بوده است.

دانشگاه تهران ضمن ارج نهادن به آرمان‌های والایی که در کارزار جهانی روز قدس متبلور شده، از جمله مبارزه مسئولانه با استبداد و ستم، مقاومت در برابر تجاوز صهیونیسم به منطقه و همبستگی و همگامی با همه مسلمانان و آزادیخواهان جهان برای ایستادگی در برابر استعمار و اشغال، مجدداً تعهد خود برای حمایت از حقوق لاینفک و ابدی مردم فلسطین در حاکمیت بر سرزمین مادری و تعیین سرنوشت خود را تجدید می‌کند و از همه اساتید، دانشجویان و دانشگاهیان در ایران و سراسر جهان انتظار دارد نسبت به این ظلم آشکار و جنایت بی سابقه و ننگین ساکت ننشینند و با خروش خود امواج مقاومت علیه جنایت صهیونیستی را قوت بخشیده و زمینه آزادی این آخرین کشور اشغال شده و مستعمره جهان را فراهم آورند".


12171187
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید بر ضرورت راه‌اندازی مرکز ملی ترجمه و گسترش اندیشه انقلاب اسلامی در جهان گفت: آمادگی داریم تا با همکاری با نهاد‌های مرتبط، زمینه گسترش فرهنگ اسلامی و زبان فارسی را فراهم کنیم.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون وزیر آموزش و پرورش با تاکید بر ضرورت ارتقای کیفیت فعالیت‌های آموزشی و پرورشی در مدارس غیر دولتی گفت: مصوبه ۳۰ ساعته شدن ساعت تدریس معلمان در مدارس غیر دولتی باید اجرایی شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» پنجاه‌ودومین دوره آزمون پذیرش دستیار تخصصی پزشکی با رقابت بیش از ۱۴ هزار داوطلب، به‌صورت همزمان در ۲۹ حوزه امتحانی سراسر کشور برگزار شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر آموزش و پرورش از ساخت ۱۱۰ مدرسه با حمایت شهرداری تهران در نقاط محروم پایتخت خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با حضور در دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، از روند برگزاری پنجاه و دومین دوره آزمون پذیرش دستیار تخصصی پزشکی بازدید کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون وزیر آموزش و پرورش گفت: معلمان نمونه شهرستان‌های استان تهران سفیران نهضت مدرسه سازی ایران می‌شوند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی جهاددانشگاهی در سالن فناوری‌های نشر سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، ۴ نشست تخصصی برگزار می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» برنامه‌های اپل برای افزودن گزینه‌های جست‌وجوی مبتنی بر هوش مصنوعی، ضربه بزرگی به گوگل است که کسب و کار پرسود تبلیغاتش، اتکای قابل توجهی به استفاده کاربران از موتور جست‌وجوی این شرکت در آیفون دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یکی از مدیران ارشد اپل این ایده را مطرح می‌کند که تا ۱۰ سال دیگر، آیفون ممکن است دیگر وجود نداشته باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شرکت اسپارک تکنولوژی از نتایج مثبت آزمایش‌های میدانی پوشش ضدخوردگی تقویت‌شده با اکوسپارک خبر داد که نشان‌دهنده عملکرد برتر این پوشش در برابر خوردگی است، این پوشش که با افزودنی مبتنی بر گرافن تقویت شده، عملکردی معادل پوشش‌های مرجع تجاری از خ...

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است