اقتصادی 15:48 - 23 بهمن 1403
آمار‌ها نشان می‌دهند رشد اقتصادی سال‌های ۹۵ و ۹۶ کوتاه‌مدت بوده و در برخی حوزه‌ها با کاهش سرمایه‌گذاری و تولید همراه بوده است.

اثر برجام بر روند تورم چه بود؟

دولت یازدهم و دوازدهم با اتخاذ سیاست‌های اقتصادی که بر مبنای کنترل تورم و گره زدن بخشی از اقتصاد به نتایج برجام شکل گرفته بود، با چالش‌هایی همچون رکود اقتصادی، بیکاری و افزایش تورم مواجه شد. 

اگرچه رشد اقتصادی سال‌های ۹۵ و ۹۶ به‌عنوان یک دستاورد مورد توجه قرار گرفت، اما آمار‌ها نشان می‌دهند این رشد کوتاه‌مدت بوده و در برخی حوزه‌ها با کاهش سرمایه‌گذاری و تولید همراه بوده است.

از سوی دیگر، دولت سیزدهم توانست در شرایط سخت تحریم، رشد اقتصادی پایدار و تاب‌آور را محقق کند. رشد اقتصادی ۴.۷٪ در سال ۱۴۰۰، ۳.۸٪ در سال ۱۴۰۱ و ۵.۷٪ در سال ۱۴۰۲، همراه با رکوردشکنی در صادرات غیرنفتی و سرمایه‌گذاری خارجی، نشان‌دهنده تغییر مسیر اقتصاد ایران است.

در این میان، حذف آمار‌های سال‌های ۱۴۰۰ به بعد توسط برخی منصوبان دولت یازدهم و دوازدهم، این سؤال را مطرح می‌کند که چرا دستاورد‌های اخیر نادیده گرفته شده‌اند؟ آیا اقتصاد ایران تنها با برجام امکان رشد دارد یا سیاست‌های داخلی نیز می‌توانند موتور محرک اقتصاد باشند؟ 

حقیقت این است که رشد اقتصادی پایدار، نیازمند برنامه‌ریزی داخلی و کاهش وابستگی به عوامل خارجی است؛ تجربه‌ای که در دولت سیزدهم به‌خوبی به نمایش گذاشته شد.

اثر برجام بر روند تورم

 


12154549
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» عضو هیات رییسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس، بر اهمیت تغییر نگاه به تولید و برندسازی به‌عنوان دو ارکان اصلی توسعه اقتصادی کشور تأکید کرد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گفت که در سال آینده در مجموع ساخت ۲۰۰ هزار واحد مسکونی در برنامه است که ۱۳۵ هزار واحد آن روستایی و ۶۵ هزار واحد آن شهری است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی از تغییراتی در آیین‌نامه‌ها و مقررات کشت قراردادی با توجه به اجرای سیاست‌های جدید ارزی خبر داد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» دبیر انجمن کشتارگاه‌ها و صنایع بسته بندی طیور از کاهش ۱۰ هزارتومانی قیمت مرغ نسبت به روز‌های اخیر خبر داد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» قیمت خودرو در بازار آزاد امروز چهارشنبه ۸ بهمن بر اساس معاملات انجام شده نسبت به آخرین معاملات روز‌های گذشته در سایت‌های خرید و فروش خودرو به شرح زیر است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل فرابورس ایران گفت: زمانی که نرخ ارز در فرآیند عرضه و تقاضا به‌صورت شفاف تعیین شود، بنگاه‌های اقتصادی امکان برنامه‌ریزی دقیق‌تر و پایدارتری خواهند داشت.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» نوری قزلجه می‌گوید تامین کالاها براساس تالار ارز تک‌نرخی که بانک مرکزی اعلام می‌کند، خواهد بود. 
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» زارعی با اشاره به اینکه تغییرات اعلامی در قیمت تمام شده خودرو مورد تأیید وزارتخانه نیست گفت:سازمان حمایت دستور توقف آن را به بورس ارسال کرد
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» نوری قزلجه می‌گوید تامین کالاها براساس تالار ارز تک‌نرخی که بانک مرکزی اعلام می‌کند، خواهد بود. 
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی صنف جایگا‌ه‌داران گفت:آمار‌ها نشان می‌دهد، با اجرای نرخ سوم بنزین و آغاز سهمیه‌بندی جدید، استفاده از کارت سوخت شخصی به شکل بی‌سابقه‌ای افزایش یافته و اکنون به ۷۳ تا ۷۵ درصد رسیده است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است