سیاسی 16:15 - 07 اسفند 1402
معاونت پارلمانی رئیس‌جمهور در ارتباط با ادعای یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی درباره اقدامات چند ماه اخیر دولت سیزدهم توضیحاتی را بیان کرد.

واکنش معاونت پارلمانی رئیس‌جمهور به ادعای رشیدی‌کوچی

حسینی معاونت پارلمانی رئیس‌جمهور در اطلاعیه‌ای به توییت اخیر جلال رشیدی کوچی که با عنوان «مهمترین اقدامات دولت آقای رئیسی در دو ماه منتهی به انتخابات» منتشر شده، واکنش نشان داد.

متن این اطلاعیه به شرح زیر است:

یادآور می‌شود که میزان ذخیره سهمیه بنزین خودرو‌های شخصی مطابق با مصوبه آبان سال ۱۳۹۸ هیئت وزیران ۶ ماه می‌باشد که در ایام کرونا به ۹ ماه افزایش یافت و طبیعی است که با عبور از شرایط کرونایی مجدد می‌بایست به ۶ ماه قبلی تغییر می‌یافت.

در خصوص قیمت گاز مایع نیز آقای رشیدی کوچی باید مطلع باشند که تامین گاز مایع از طریق سامانه درخواست فرآورده‌های نفتی (سدف) مطابق با بند (ب) تبصره ۱۴ قانون بودجه سال ۱۴۰۲ صورت می‌گیرد و در همین راستا مطابق مصوبه هیئت محترم وزیران نرخ مازاد بر سهمیه سامانه سدف می‌بایست معادل نرخ تحویل روی کشتی (FOB) صورت گیرد، اما معاون اول محترم رییس جمهور از ابتدای آذر ماه سال جاری طی جلسه‌ای این دستور را لغو و مجوز توزیع گاز مایع با نرخ دوم معادل ۱۰ درصد بیشتر از نرخ اول را صادر کردند.

در همین راستا بر اساس ابلاغیه سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان قیمت هر سیلندر ۱۱ کیلوگرمی گاز مایع بدون تغییر نسبت به قبل ۲۷۹۰۰ تومان و با نرخ دوم به میزان ۱۰ درصد بالاتر از نرخ اول به میزان ۳۰۶۹۰ تومان جهت تحویل به مصرف کننده نهایی تعیین شده است.

البته آقای رشیدی کوچی در جایگاه سخنگوی فراکسیون شفافیت مجلس یازدهم حتما از این موضوعات مطلع است، ولی این که چرا با سخنان مبهم و غیردقیق و با فرافکنی دنبال تردید افکنی و ناامیدی در آستانه انتخابات هست محل تأمل و بررسی است!

ایشان در بند دیگری از وجیزه خود به قیمت تعرفه اینترنت اشاره کرده اند، در این رابطه نیز موارد زیر را یادآوری می‌کنیم:

۱- از حدود ۶ سال قبل تاکنون قیمت تعرفه اینترنت در کشور تغییری نداشته است.

۲- با رشد نرخ تورم، قیمت کالا‌ها و خدمات در ۶ سال گذشته افزایش چشمگیری داشته است به گونه‌ای که اقلام در سبد هزینه‌ای اپراتور‌ها در این ۶ سال با افزایش ۵ تا ۱۰ برابری روبرو بوده است و یکی از معدود مواردی که تاکنون دچار اصلاح قیمت نشده بود بسته‌های اینترنت است.

۳- اپراتور‌های ارتباطی جزو بخش خصوصی هستند و دولت هیچ یارانه‌ای به آن‌ها پرداخت نمی‌کند بلکه بخشی از درآمد آن‌ها هم به عنوان حق السهم توسط دولت اخذ می‌شود.

۴- اگر تعرفه گذاری خدمات ارتباطی منجر به ضرر و زیان اپراتور‌ها شود، مغایر با ماده ۹۰ قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی به جهت عدم جبران از منابع عمومی است.

۵- بخش قابل توجهی از تجهیزات مورد نیاز اپراتور‌ها از خارج وارد می‌شود و هزینه‌های توسعه شبکه اپراتورها، غالباً به صورت هزینه‌های ارزی بوده و افزایش قیمت ارز در  ۶ سال گذشته و ثابت ماندن تعرفه‌ها باعث شده که روز به روز توان سرمایه گذاری این بخش کمتر شود.

۶- کاهش رشد اقتصادی این بخش باعث کاهش کیفیت شبکه ارتباطی کشور و افزایش نارضایتی عموم کاربران شده است.

۷- علیرغم درخواست افزایش صددرصدی تعرفه توسط اپراتورها، با ابلاغ ستاد تنظیم بازار تنها با افزایش بهای بسته‌های اینترنتی بین الملل در سقفی به مراتب کمتر از نرخ تورم سال جاری (۳۴ درصد) موافقت شده و ضمن عدم افزایش تعرفه ترافیک داخلی، اپراتور‌ها ملزم به ارائه یک بسته اینترنت رایگان به تمامی کاربران بالای ۱۸ سال شده‌اند.

با نگاهی به ملاحظات فوق علی القاعده با آشنایی با بدیهیات سیاست گذاری اقتصادی این افزایش مدیریت شده را نباید با واژه پردازی غیرمسئولانه مورد تشکیک قرار داد.

در خصوص قیمت ارز و نرخ کالا و خدمات نیز مسئولان اقتصادی بار‌ها اطلاع رسانی کرده‌اند و اگر اقای رشیدی کوچی در جریان سیاست‌های ارزی کشور نیستند و هنوز ابهام دارند بفرمایند تا همه این گزارش‌ها جداگانه برای ایشان ارسال شود. به هر حال شایسته نیست چنین گمان شود که این مواضع و اظهارات غیرکارشناسی و سیاسی بخاطر اقدام نهاد‌های قانونی در بررسی صلاحیت ایشان است، مگر این که فرض را بر بی اطلاعی از مصوبات و سیاست گذاری‌ها و سابقه تصمیم سازی‌ها و موازین قانونی به علت غیب‌های مکرر در جلسات صحن مجلس و عدم شرکت در رای گیری‌ها بنابر آمار منتشر شده بدانیم!

و اگر چنین هم نباشد چگونه باید باور کنیم یک نماینده قانونگذار ادعا‌هایی از جنس برخی کنشگران جنجالی فضای مجازی مطرح کند آن هم در شرایطی که کمترین وظیفه کارگزاران نظام شبهه زدایی و مقابله با تردید افکنی دشمنان انقلاب اسلامی در آستانه دو انتخابات مهم است؟!

توییت رشیدی کوچی به شرح زیر بود:

 مهم‌ترین اقدامات دولت آقای رئیسی در دو ماه منتهی به انتخابات؛

۱_افزایش ناگهانی قیمت گازمایع

۲_افزایش ناگهانی قیمت اینترنت

۳_کاهش ناگهانی سهمیه سوخت بنزین

۴_عدم کنترل قیمت دلار

۵_عدم مدیریت بازار و افزایش قیمت‌ها به ویژه در اقلام ضروری؛ و ۶_جرم‌انگاری استفاده از فیلترشکن!

افسوس.


12033881
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار سیاسی

سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» حضور ۷۰ هیئت و مقام خارجی در مراسم تحلیف ریاست‌جمهوری تاکنون قطعی شده است.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» قالیباف برتلاش همه بخش‌های مجلس شورای اسلامی برای برگزاری مراسم تحلیف در سطح عالی تأکید کرد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» پایگاه جامع اطلاع‌رسانیِ جدید معاونت امور مجلس ریاست جمهوری توسط سید محمود حسینی رونمایی شد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در اربیل از موافقت مقامات اقلیم کردستان عراق با عفو و آزادی بیست نفر از زندانیان ایرانی در زندان‌های اقلیم خبر داد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: چالش عمده‌ای در حوزه سیاست داخلی آمریکا در حال رخ دادن است و این چالش آوردن مردم پای صندوق‌های رای است.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» امیر سرتیپ دوم عظیمی گفت: عملیات مرصاد نشان داد هر وقت همدلی بین نیرو‌های مسلح ایجاد شود، ما قادر خواهیم بود توطئه‌های دشمنان را خنثی کنیم.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» جلسات کمیسیون‌های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی، ۱۰۷ و ۱۰۹ قانون اساسی و بررسی راه‌های حراست و پاسداری از ولایت فقیه مجلس خبرگان رهبری برگزار شد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان با خانواده‌های قربانیان رانش زمین در اتیوپی ابراز همدردی کرد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» فرمانده کل سپاه از نمایشگاه عملکرد و تحول نمایندگی ولی فقیه در سپاه بازدید کرد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: مجلس این هفته به جز مراسم تحلیف جلسه علنی ندارد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است