وبگردی 14:45 - 01 اردیبهشت 1403
پرتکرارترین توصیه رهبر انقلاب طی حدود یک ماه اخیر، پس از توصیه‌های معنوی، «وحدت و همدلی» بوده است.

دلیل تاکید فراوان رهبری بر وحدت چیست؟

این یادداشت پاسخ به  پرتکرارترین توصیه رهبر انقلاب طی حدود یک ماه اخیر است.

۱: پرهیز از منازعه که نقطه مقابل وحدت و همدلی است، نهی صریح قرآن کریم است.

وَأَطِیعُوااللَّهَ و َرَسُولَهُ وَلَا تَنَازَعُوا فَتَفْشَلُوا وَتَذْهَبَ رِیحُکُمْ وَاصْبِرُوا إِنَّ اللَّهَ مَعَ الصَّابِرِینَ (۴۶ انفال) 

و همه، پیرو فرمان خدا و رسول باشید و هرگز راه اختلاف و تنازع نپویید که در اثر تفرقه ضعیف شده و قدرت و عظمت شما نابود خواهد شد، بلکه همه باید یکدل، پایدار و صبور باشید که خدا همیشه با صابران است؛ و چه پرمعنا و حکمت‌آمیز است، امر به اطاعت از خدا و رسول و همچنین صبر، در کنار نهی از اختلاف و نزاع. 

۲: وحدت و همدلی از مهم‌ترین عوامل پیروزی انقلاب اسلامی بوده است. 

وحدت در هدف، وحدت در راه رسیدن به هدف و وحدت در رهبری. اندیشمندان بر این باورند که عامل وقوع و حدوث یک پدیده، عامل بقای آن نیز هست؛ باوری که طی ۴۵ سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی، در مقاطع مختلف تجربه و تأیید شده است.

۳: بنابر آنچه گفته شد، وحدت و همدلی، یک راهبرد غیرقابل تغییر در همه شرایط و زمان‌هاست، در عین حال این راهبرد باید هر از چند گاه یادآوری و تأکید شود تا مورد غفلت قرار نگیرد.

یادآوری راهبرد‌ها در مقاطع مختلف از جمله برهه‌ای که نسل، نو شده و ممکن است اهمیت و کارکرد راهبرد‌ها را در یاد نداشته باشد و یا به هر دلیلی خلاف آن عمل می‌شود و این نگرانی وجود دارد که با غفلت از آن و حرکت در خلاف جهت راهبرد، خسارات جبران‌ناپذیری به جامعه تحمیل و منافع عمومی و حتی امنیت ملی با مخاطره روبه‌رو شود، اهمیت و ضرورتی دوچندان پیدا می‌کند.

به نظر نویسنده، تأکیدات مکرر رهبر انقلاب طی حدود یک ماه اخیر بر موضوع وحدت و همدلی، علاوه بر دو مورد اول، تحت تأثیر دلیل سوم است. نگاهی به عملکرد، رفتار و مواضع برخی نامزد‌ها و فعالان سیاسی و رسانه‌ای به‌ویژه در انتخابات ۱۱ اسفند، این نگرانی را دامن زد که نه‌تن‌ها راهبرد اساسی وحدت و همدلی مورد توجه نیست، بلکه خط نفرت‌پراکنی دشمن شاد‌کن در حال تقویت است.

فراموش کردن دشمن اصلی و دشمن‌انگاری خودی‌های دارای سلایق و نظرات متفاوت نیز رو به تزاید گذاشته بود و افشاگری‌های هیجان زده و نابرخوردار از تقوی و عدالت؛ اما بنام و با ادعای عدالت‌خواهی گسترش می‌یافت.

۴: بُعد مهم دیگر کنشگری ضد راهبرد وحدت و همدلی، ایجاد دوقطبی‌های کاذب در جامعه و شقه‌شقه کردن صفوف مردم است.

توجه داشته باشیم که دوقطبی با اختلاف نظر و سلیقه کاملا متفاوت است.

اختلاف نظر و سلیقه اولا غیرقابل اجتناب است، ثانیا می‌تواند مفید و پیش‌برنده باشد؛ اما دوقطبی به‌ویژه اگر کاذب باشد، اولا قابل اجتناب و ثانیا مخرب و حتی ویرانگر است!

در دوقطبی ها، حق و مصلحت ذبح می‌شود. دوقطبی‌ها به هیجانات مضر و نفرت پراکنی دامن می‌زند و رهزن عقلانیت و منطق است.

سخن پایانی اینکه این روز‌ها و هم‌زمان با عملیات غرورآفرین و با‌شکوه «وعده صادق» شاهد یک اجماع و همدلی تماشایی هستیم.

همدلی و اتحادی دلچسب برای دوستداران ایران و انقلاب و آزاردهنده برای دشمنان.

همگی تلاش کنیم اولا این همدلی را صیانت کنیم و ثانیا آن را روز به روز افزایش دهیم و تعمیق ببخشیم.

منبع: صبح نو


12049046
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار وبگردی

وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» با نگاهی به اشعار ناصرخسرو درمی‌یابیم که عاشورا نه‌تنها در دل اعتقادات، بلکه در تار و پود شعر اعتراضی و اندیشمندانه او نیز جاری است.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» جنگ دوازده‌روزه ثابت کرد که زن ایرانی، دیگر تنها پشتیبان نیست؛ او امروز یک مؤلفه استراتژیک در منظومه دفاع ترکیبی جمهوری اسلامی ایران است.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» ترکیب جنگ اطلاعاتی، روانی، سایبری و اقتصادی با عملیات نظامی کلاسیک، شکلی از نبرد را پدید آورده که «شناخت» را هدف می‌گیرد.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» در پرتو آیات کریمه، قطع موقت درگیری‌ها به معنای پایان جنگ نیست؛ بلکه دوره‌ای است برای هوشیاری بیشتر و آماده‌سازی همه‌جانبه در برابر خدعه‌های آینده.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» با پشتوانه‌ای چند هزار ساله، طب سنتی ایران در مسیر احیای علمی قرار گرفته و می‌تواند با رویکرد تلفیقی، تحولی در نظام سلامت داخلی و منطقه‌ای ایجاد کند.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» شنبه‌زدگی، شاید فقط یک ناراحتی گذرا به نظر برسد، اما تحقیقات نشان می‌دهد این پدیده اثرات منفی جدی بر سلامت جسمی و روانی دارد.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» تغییر قبله از بیت‌المقدس به کعبه معظمه، تنها یک فرمان عبادی نبود؛ حرکتی راهبردی بود که چهره واقعی یهود را در مدینه آشکار ساخت و زخم تاریخی آنان را تازه کرد.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» اسماعیل فصیح در داستان‌هایش شخصیتی به نام «جلال آریان» حضور دارد که بازتابی از خود او است.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» درنگی عارفانه بر آیات انفاق، ما را از خودبینی در بخشش‌ها نجات می‌دهد؛ آن‌جا که فهم رزق به‌مثابه امانت، دل را نرم می‌کند و دست را گشاده.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» از لقمانِ حکیم تا حکمتِ بوستان، وقتی سعدی از عدالت، تربیت و مسئولیت اجتماعی می‌گوید، با یک حکایت ساده، منشور اخلاقی جامعه را ورق می‌زند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است