بین‌الملل 16:35 - 01 خرداد 1401
یک دیپلمات ارشد وزارت خارجه روسیه روند نظامی شدن قطب شمال را نگران کننده خواند.

روسیه: قطب شمال نباید منطقه تحرکات نظامی شود

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، یکی از مقام‌های ارشد وزارت خارجه روسیه گفت، منطقه قطب شمال در حال تبدیل شدن به یک صحنه عملیات نظامی بین‌المللی است و این روند «بسیار نگران کننده» است.

به گزارش خبرگزاری «نیوز آرمنیا» «نیکلای کورچونوف»سفیر سیار در وزارت امور خارجه روسیه و رئیس «کمیته ارشد شورای قطب شمال روسیه» روز یکشنبه گفت: «ما می‌بینیم که چگونه تحرکات نظامی بین‌المللی در این منطقه در حال افزایش است. امکان بین‌المللی شدن تحرکات نظامی وجود دارد. البته این یک روند بسیار نگران کننده است و تبدیل منطقه قطب شمال به صحنه عملیات نظامی بین‌المللی نگران کننده است.»

وی در مورد موضوع پیوستن سوئد و فنلاند به ناتو گفت: «سیاست سنتی فنلاند و سوئد، سیاست عدم ائتلاف با اتحادهای نظامی، مدتهاست که پایه‌ای محکم برای حفظ صلح و ثبات بوده و به طور بالقوه،  بعید است الحاق این کشورها به ناتو به دستیابی به این هدف کمک کند.»

روسیه بارها به برگزاری رزمایش در قطب شمال مععترض شده بود . چندی قبل  رزمایش بزرگ بین‌المللی «واکنش سرد» در نروژ  آغاز شد و دو هفته به طول انجامید. وزارت خارجه این کشور گفت که این مانورها بزرگترین تمرین‌های تحت هدایت نروژ از دهه ۱۹۸۰ بوده است. در این رزمایش حدود ۳۰ هزار نیرو از ۲۷ کشور از جمله فنلاند و سوئد که کشورهای شریک ناتو هستند، شرکت داشتند.

 «ینس استولتنبرگ» دبیرکل ناتو در روزهای گذشته  اعلام کرد که  فنلاند و سوئد رسما برای پیوستن به این ائتلاف نظامی درخواست داده‌اند.

از زمان آغاز کارزار نظامی روسیه در اوکراین در ۲۴ فوریه، افکار عمومی در فنلاند و سوئد به شدت به نفع عضویت تغییر کرده است. فنلاند و سوئد نزدیکترین شرکای ناتو هستند و دارای نیروهای مسلح با بودجه مناسب هستند و به عملیات نظامی و هوایی ائتلاف ناتو کمک می‌کنند. 

دولت‌های فنلاند و سوئد  در حالیی تصمیم خود را برای الحاق به ناتو اعلام کردند که جبهه جدیدی را در پرونده تقابل میان روسیه و غرب گشوده است؛ فنلاند به عنوان یکی از کشورهای حوزه اسکاندیناوی، بالغ بر هزار کیلومتر مرز با روسیه دارد و اولین کشور دارای مرز مشترک با روسیه است که به ناتو ملحق می‌شود. 

«والنتینا ماتوینکو» رئیس سنای روسیه ضمن اشاره به واکنش نظامی متناسبی که روسیه به عضویت فنلاند و سوئد در ناتو خواهد داد، گفت علی‌رغم گسترش ناتو، امنیت روسیه تضمین خواهد شد. 

انتهای پیام/م


11569687
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار بین‌الملل

بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» فرستاده ویژه رئیس جمهور آمریکا و داماد ترامپ قصد دارند با رئیس جمهور اوکراین در مورد نتایج مذاکرات خود با پوتین گفت‌و‌گو کنند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» رئیس جمهور اوکراین اعلام کرد که اوکراین پس از دیدار ویتکاف و پوتین در مسکو منتظر سیگنال‌هایی از سوی هیئت آمریکایی خواهد بود.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» صلیب سرخ می‌گوید حماس یکی از دو جسد آخرین گروگان در غزه را تحویل داد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» رئیس جمهور آمریکا گفت که وضعیت فعلی در اوکراین «آسان نیست» اما ابراز امیدواری کرد که این درگیری به زودی پایان یابد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» رئیس جمهور روسیه روز سه‌شنبه از فرستاده ویژه آمریکا در کرملین استقبال کرد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» نامزد ریاست جمهوری پرو پس از تیراندازی به خودرو آسیبی ندید.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» وزارت امور خارجه سوریه اعلام کرد اسعد الشیبانی با تام باراک در دمشق دیدار کرد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» رئیس جمهور روسیه می‌گوید مسکو خواهان جنگ نیست اما اگر اروپا خواهان جنگ باشد روسیه آماده است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» دبیر کل ناتو اعلام کرد که اجماع لازم برای پیوستن اوکراین به این اتحاد در حال حاضر وجود ندارد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» نخست وزیر رژیم صهیونیستی مدعی شد که اگر هر دو طرف حسن نیت نشان دهند توافق بین اسرائیل و سوریه امکان‌پذیر است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است