اقتصادی 09:48 - 10 بهمن 1401

باغ شهرها چندین برابر اراضی زراعی آب بر هستند

به گزارش خبرگزاری مهر، جهان با پدیده کم آبی و خشکسالی رو به رو است. این معضل برای ایران به مرز بحران رسیده و فرونشست زمین به دلیل خشکسالی در حال رخ دادن است. ضرورت دارد تمام بخش‌ها از جمله کشاورزی به سمتی حرکت کند که با کمترین مصرف آب بیشترین بهره وری را داشته باشد.

یکی از راهکارهای پیشنهادی برخی کارشناسان برای کاهش مصرف آب ایجاد باغ شهر است. جنبش باغ شهر در اواخر قرن بیستم و برای نخستین بار در انگلیس شکل گرفت. اما این شیوه از سوی برخی کارشناسان حوزه کشاورزی مورد نقد قرار گرفته و عنوان می‌شود با ایجاد باغ شهر مصرف آب نه تنها کاهش نیافته که روند افزایشی خواهد داشت.

اصغر رفیعی، معاون صاحب حفظ کاربری و یکپارچگی سازمان امور اراضی کشور در گفت وگو با مهر اظهار کرد: ایجاد باغ شهر را برخی افراد مطرح می‌کنند که صاحب نفوذ در بعضی نهادها هستند.

وی افزود: این افراد ادعا دارند به اراضی که کم آب هستند اجازه داده شود تا تبدیل به باغ شهر شوند. این در حالی است که باغ شهرها چندین برابر اراضی زراعی آب بر هستند. مثلاً مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی درباره ۸۶ هزار هکتار اراضی اطراف شهر مشهد عنوان کرده این باغ شهرها که از زراعت به باغ و باغ شهرها تبدیل شده اند ۴ تا ۶ برابر افزایش مصرف آب داشته اند.

معاون صاحب حفظ کاربری و یکپارچگی سازمان امور اراضی کشور با اشاره به اهمیت مسئله، تصریح کرد: افرادی که مبادرت به ساخت باغ شهر می‌کنند درون آن استخر و… هم می‌سازند. ساخت استخر چه میزان مصرف آب را افزایش می‌دهد؟

رفیعی ادامه داد: برای روشن شدن موضوع با مثالی توضیح دهم؛ زراعت گندم ۴۵ روز یا حداکثر دو ماه آب نیاز دارد اما هنگامی که یک زمین تبدیل به باغ شهر می‌شود درختان در این باغ شهر نیاز دارند به طور دائم آبیاری و در ادامه چمن کاری می‌شوند. بنابراین مسائل اینچینی سبب می‌شود تا مصرف آب در کشور افزایش پیدا کند.

معاون صاحب حفظ کاربری و یکپارچگی سازمان امور اراضی کشور در پایان تاکید کرد: هنگامی که با خشکسالی و محدودیت آب رو به رو هستیم باید با دیدن تمام جوانب و چالش‌ها پروژه تعریف و اجرا شود.


11799572
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» کارشناس بازار سرمایه در خصوص شرایط بازار نکاتی را مطرح کرد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی اتحادیه جایگاه‌داران عرضه سوخت گفت: طبق برنامه‌ریزی‌ها، عرضه سوخت بنزین سوپر به مصرف‌کننده نهایی در حداقل زمان هفت روز و حداکثر یک ماه انجام خواهد شد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون وزیر نفت گفت: میانگین توزیع بنزین از ابتدای سال ۱۴۰۴ تا سوم آذر ماه روزانه ۱۳۳ میلیون لیتر در کل کشور بوده که نسبت به سال گذشته ۶.۷ درصد رشد داشته است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون امور سازمان جنگل‌ها گفت: براساس آخرین آمار بالای ۹۰ درصد دود لکه‌ها خاموش شد و کمتر از ۱۰ درصد دود مشاهده می‌شود که این به معنای آتش سوزی نیست، بلکه دود پس از خاموش کردن آتش است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» براساس قانون، قیمت خرید تضمینی محصولات کشاورزی قبل از آغاز سال زراعی باید مصوب و اعلام شود تا کشاورز بتواند برای کشت برنامه ریزی کند که متاسفانه با گذشت بیش از ۲ ماه از آغاز سال زراعی خبری از تعیین تکلیف ۳۱ قلم محصول کشاورزی نیست.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر نفت با اعلام اینکه تعیین سازوکار و زمان حذف سهمیه بنزین خودرو‌های نوشماره در کارگروهی متشکل از دستگاه‌های مسئول تصمیم‌گیری می‌شود، گفت: این تصمیم‌گیری بر اساس اجماع و متناسب با شرایط اقتصادی و اجتماعی خواهد بود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون وزیر نفت گفت: افزایش ۲ هزار تومانی نرخ بنزین کارت‌های اضطراری برای ترغیب مردم است تا از کارت سوخت خود استفاده کنند و زمان دقیق اجرای بنزین ۵ هزار تومانی اعلام می‌شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رییس جمهور کوبا در جریان بازدید از پاویون جمهوری اسلامی ایران در نمایشگاه بین‌المللی هاوانا، از برند‌های صنایع غذایی ایران برای حضور در فروشگاه‌های زنجیره‌ای کوبا دعوت کرد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رییس جمهور کوبا در جریان بازدید از پاویون جمهوری اسلامی ایران در نمایشگاه بین‌المللی هاوانا، از برند‌های صنایع غذایی ایران برای حضور در فروشگاه‌های زنجیره‌ای کوبا دعوت کرد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون وزیر اقتصاد از راه‌اندازی کارپوشه اقتصادی ایرانیان با دستور رییس‌جمهور در آینده نزدیک خبر داد

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است