وبگردی 08:21 - 26 شهریور 1403
کارشناس مسائل اروپا معتقد است غرب با طرح ادعای ارسال سلاح از سوی ایران به روسیه جهت استفاده علیه اوکراین، در تلاش است تا ایران را تحت فشار قرار دهد و در موضوعاتی مانند برجام امتیاز بگیرد.

ادعای موشکی غرب علیه ایران؛ تلاش برای امتیازگیری

طرح ادعای ارسال تسلیحات نظامی ایران به روسیه مساله جدیدی نیست، با گذشت بیش از ۲ سال و نیم از جنگ میان روسیه و اوکراین، بار‌ها دولت‌های اروپایی و آمریکا، اتهاماتی را علیه ایران درباره ارسال موشک‌های بالستیک به روسیه مطرح کرده‌اند.

در حالی که به اذعان خودشان مدرکی در این زمینه ندارند، «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین نیز تاکید کرد که هنوز نمی‌تواند استفاده از این موشک‌ها را تایید کند و هیچ شواهدی دال بر انتقال این موشک‌ها از سوی تهران ندارد. 

مقامات جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه نیز با قطعیت این ادعا‌ها را رد کرده‌اند، «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه ایران نیز در واکنش به ادعا‌های غرب برای ارسال موشک‌های بالستیک ایران به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین با بیان این‌که «‏یک بار دیگر آمریکا و اروپا بر اساس اطلاعات غلط و منطق معیوب عمل کردند»، تاکید کرد: ایران به روسیه موشک‌های بالستیک ارسال نکرده است. تمام. معتادین تحریم باید از خود بپرسند: چگونه ایران قادر است تسلیحات پیچیده بسازد و به ادعای شما بفروشد؟

همچنین «دیمتری پسکوف» سخنگوی کاخ کرملین گمانه‌زنی‌ها و ادعا‌ها درباره تحویل تسلیحات کشور‌های دیگر، از جمله ایران به روسیه را برای استفاده در جنگ اوکراین «بی‌پایه و اساس» دانست.

دفتر نمایندگی ایران در سازمان ملل هم در واکنش به این ادعای اثبات‌نشده تاکید کرد موضع جمهوری اسلامی ایران در قبال منازعه اوکراین هیچ تغییری نکرده است.

تلاش غرب برای امتیازگیری از ایران

«علی بیگدلی» در تحلیل خود از ادعا‌های مطرح شده از سوی غرب مبنی بر ارسال موشک‌های ایرانی به روسیه اظهار کرد: مقامات ما بار‌ها تاکید کرده‌اند که سیاست نگاه به شرق برای ما اولویت دارد، ضمن این‌که ما خیلی نمی‌توانیم جدای از روسیه باشیم و در شرایطی که تصمیم نهایی در شورای امنیت گرفته شود، این روسیه است که به نفع ایران، وتو می‌کند.

وی افزود: بر اساس قطعنامه ۲۲۳۱ که تحریم‌ها و محدودیت‌ها در زمینه فروش، صادرات و واردات سلاح‌های متعارف نظامی برداشته شده یعنی از نظر حقوقی ممنوعیتی در این موضوع متوجه ایران نیست، اما مهم‌ترین مساله این است که در آستانه سفر رئیس‌جمهور به مجمع عمومی سازمان ملل هستیم و غرب تلاش دارد تا ایران را تحت فشار قرار داده و در موضوع برجام امتیاز بگیرد. 

این کارشناس مسائل اروپا همچنین بیان کرد: رئیس‌جمهور باید از سفر به نیویورک دست پر برگردد، شاید این آخرین فرصتی باشد که بتوانیم اختلافات را کاهش دهیم و در ملاقات‌هایی که با مقامات از جمله مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا انجام خواهد شد، درصدد کاهش تنش باشیم.

بیگدلی تصریح کرد: تا زمانی که سفر انجام نشده نمی‌توان با قطعیت گفت اروپا چه تصمیمی در مورد ایران دارد و هدفش از طرح ادعایی ارسال موشک از سوی ایران به روسیه چیست. غرب باید این موضوع را به طور مشخص بیان کند.

ادامه جنگ اوکراین به نقطه مشخصی کشیده نخواهد شد

وی ابراز عقیده کرد: اروپا و غرب معتقدند که این روسیه بوده به اوکراین حمله کرده، اما غرب طی ۱۰ سال گذشته پوتین را تحت فشار قرار داده و امروز روسیه در تنگنای ناتو است، از سوی دیگر روسیه معتقد است در دفاع از خود، اوکراین را از سرزمین‌های روس‌نشین بیرون می‌کند. در هر حال ادامه این جنگ به نقطه مشخصی کشیده نخواهد شد، همان‌طور که پوتین هم مطرح کرده غرب نمی‌تواند خیلی سرسختانه نسبت به روسیه برخورد کند و با ملاحظاتی دست به یکسری اقدامات می‌زند. 

این استاد دانشگاه افزود: کمک‌های سخاوتمندانه غرب به اوکراین جنگ را ادامه‌دار کرده و امروز در شرایط فرسایشی قرار دارد و ادامه آن به نفع هیچ‌کدام از طرفین نیست. تا به امروز آمریکا از اوکراین حمایت کرده و اخیرا «کامالا هریس» نامزد دموکرات‌ها هم در مناظره انتخاباتی بر ادامه سیاست‌های آمریکا تاکید کرد. 

منبع: ایسنا


12093089
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار وبگردی

وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» تقریباً ۴۲٪ از بزرگ‌سالان در ایالات متحده دچار کمبود ویتامین D هستند، هورمونی که برای عملکرد ایمنی، کنترل التهاب و موارد دیگر حیاتی است.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» تحقیقات جدید نشان می‌دهد دستگاه‌های کوچک و محبوب پوشیدنی سلامت مانند نمایشگر پایش قندخون و فشارسنج‌ هوشمند، ردپای کربن پنهان و چشمگیری دارند و با افزایش ۴۲ برابری مصرف جهانی این دستگاه‌ها تا سال ۲۰۵۰ میلادی، آن‌ها می‌توانند به یک چالش جدی ز...
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» آثار علامه عصار، هرچند از نظر تعداد ممکن است با برخی پرنویسان برابری نکند، اما از نظر محتوا در زمره دقیق‌ترین متون حکمی قرن معاصر قرار دارند.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» قدرتی که به جای حقوق بین‌الملل به اسناد قرن نوزدهمی (دکترین مونرو) پناه می‌برد در واقع اعتراف می‌کند که دیگر نمی‌تواند سلطه خود را با قواعد مشترک توجیه کند.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» کارت‌های غذایی و کالابرگ در کشور‌های پیشرفته بخشی از سیاست رفاهی‌اند و برای ثبات معیشت به‌کار می‌روند.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» پهنه برفی در بسیاری از شهر‌های زاگرس پیوسته است، اما در شرق ناپیوسته و محدود به ارتفاعات بالاتر دیده می‌شود.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» نظرسنجی «سنجش ادراک اخلاق» در ترکیه می‌گوید ۹۴٪ معتقدند اخلاق اجتماعی رو به زوال است و شبکه‌های اجتماعی متهم اصلی‌اند.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» آینه‌ای با هوش مصنوعی، سن فیزیولوژیک، استرس و سلامت قلبی متابولیک را می‌سنجد و نتیجه را به‌صورت امتیاز ۰ تا ۱۰۰ می‌دهد.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» مدل‌سازی جدید می‌گوید ۹.۳٪ خشکی‌های جهان در «آسیب‌پذیری بالا» برای شیوع بیماری‌های خطرناک است؛ کانون‌ها بیشتر در آمریکای لاتین و اقیانوسیه‌اند.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» تختی با مدال‌های جهانی و المپیک و منش پهلوانی، به مرجع اجتماعی بدل شد و رژیم پهلوی از محبوبیت او هراس داشت.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است