اقتصادی 11:14 - 12 بهمن 1404
تعمیرات نیروگاهی امروزه فراتر از یک فعالیت فنی معمول، به یک ضرورت راهبردی برای صنعت برق کشور تبدیل شده است. موفقیت در اجرای این برنامه‌ها، تضمین‌کننده پایداری شبکه، تأمین مطمئن برق و عبور کم‌ریسک از روز‌های گرم پیش‌رو خواهد بود.

تعمیرات نیروگاهی؛ الزام راهبردی برای عبور ایمن از اوج مصرف برق

باشگاه خبرنگاران جوان؛ کیمیا قلی‌پور - آمادگی فنی نیروگاه‌ها برای عبور مطمئن از پیک مصرف برق به یکی از مهم‌ترین مؤلفه‌های پایداری شبکه برق تبدیل شده است. در چنین شرایطی، تعمیرات نیروگاهی به‌عنوان یک اقدام پیشگیرانه و حیاتی، نقش تعیین‌کننده‌ای در تضمین تداوم تولید و جلوگیری از بروز خاموشی‌های ناخواسته ایفا می‌کند. به همین منظور، برنامه‌های تعمیراتی صنعت برق با حداکثر توان و در بازه زمانی فشرده در حال اجراست.

در همین راستا، مسعود مرادی سرپرست معاونت راهبری تولید شرکت برق حرارتی بیان کرد: ما در یک رقابت مستقیم با زمان قرار داریم. محدودیت‌های موجود، گرمای زودرس، دلیل روشنی برای اتمام واحد‌های تحت تعمیر تا حداکثر تا نیمه اردیبهشت بوده و باید تمامی ظرفیت‌های کشور با ظرفیت کامل وارد مدار شوند.

تسریع در پایان پروژه‌های تعمیراتی همه مناطق کشور مورد تاکید است

او با تاکید بر نقش حیاتی نیروگاه‌های مناطق گرمسیر افزود: اولویت اول ما، استان‌های جنوبی کشور است. تسریع در پایان پروژه‌های تعمیراتی همه مناطق کشور مورد تاکید است ولی اولویت بخشی به مناطق گرم باید با جدیت دنبال شود تا درآن نواحی پایداری شبکه پایدارتری داشته باشیم.

سرپرست معاونت راهبری تولید صنعت برق حرارتی  اظهار کرد: روند اقدامات با شاخص کمی و کیفی مطلوب است ولی انتظار جدی است که با تمام توان به سرانجام برسد چرا که این مجموعه‌های توانمند، بازوان قوی صنعت برق حرارتی کشور هستند.

تعمیرات نیروگاهی

بررسی فنی شرایط شبکه برق کشور نشان می‌دهد که تعمیرات به‌موقع و اصولی واحد‌های نیروگاهی، یکی از مؤثرترین ابزار‌ها برای افزایش قابلیت اطمینان تولید و کاهش ریسک خروج اضطراری واحد‌ها در زمان اوج مصرف است. در واقع، هر واحد نیروگاهی که پیش از ورود به فصل گرم به‌طور کامل آماده بهره‌برداری شود، به منزله افزایش ذخیره عملی شبکه و ارتقای تاب‌آوری سیستم برق کشور خواهد بود.

اهمیت ویژه نیروگاه‌های مناطق گرمسیر نیز از منظر کارشناسی کاملاً قابل توجیه است. دمای بالای محیط، فشار مضاعف بر تجهیزات دوار و کاهش راندمان واحدها، لزوم انجام تعمیرات دقیق‌تر و زودهنگام‌تر در این مناطق را دوچندان می‌کند. اولویت‌بندی این نیروگاه‌ها، تصمیمی مبتنی بر ملاحظات فنی و اصول بهره‌برداری پایدار از شبکه سراسری است.

جلوگیری از خروج بیش از ۶۰ میلیون یورو از با تعمیرات نیروگاهی به دست متخصصان داخلی طی یکسال گذشته

تعمیرات نیروگاهی به دست متخصصان داخلی کشور که سبب خروج ارز از کشور می‌شود و در همین رابطه هم به تازگی محمد باقر لطفی سرپرست شرکت تعمیرات نیروگاهی ایران در گفت‌و‌گو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان گفته است: اولویت اصلی ما در چارچوب برنامه ملی تقویت آمادگی واحد‌های نیروگاهی، بسیج تمام توان و ظرفیت‌ها برای پایداری تولید در پیک مصرف آینده است. مصداق عینی این تلاش، اجرای فعالیت‌های تعمیراتی گسترده در سایت‌های نیروگاهی بیش از ۱۷ استان کشور با ظرفیت کلی بیش از ۱۰،۲۸۰ مگاوات است.

او در پاسخ به این پرسش که این حجم از فعالیت‌ها شامل چه نوع پروژه‌هایی می‌شود و در کدام مناطق متمرکز است؟ بیان کرد: پروژه‌ها شامل تعمیرات اساسی، عملیات تخصصی بازسازی و به‌سازی، تعمیرات ترانسفورماتور‌های نیروگاهی و پست‌های توزیع برق، و همچنین ساخت تجهیزات حساس نیروگاهی است. این اقدامات در سایت‌های متعددی از جمله شازند، آبادان، بندرعباس، زاهدان، نیشابور، تبریز، ایرانشهر، کرمانشاه، جهرم، مسجدسلیمان، البرز و ده‌ها نیروگاه دیگر در جریان است.

لطفی تاکید کرد: از آنجایی‌که صنعت نیروگاهی کشور از تیپ و نمونه‌های متنوع خارجی بوده علی القاعده اقدامات مرتبط درخصوص پایداری این واحد‌ها مراودات خارجی نیازمند است، اما به لطف خداوند و توانمندی بالای این مجموعه در عرصه تعمیرات‌های تخصصی، بهسازی وساخت تجهیزات حساس طی یکسال گذشته از خروج سالانه بیش از ۶۰ میلیون یورو جلوگیری شده است.

تعمیرات

در مجموع، تعمیرات نیروگاهی امروزه فراتر از یک فعالیت فنی معمول، به یک ضرورت راهبردی برای صنعت برق کشور تبدیل شده است. موفقیت در اجرای این برنامه‌ها، تضمین‌کننده پایداری شبکه، تأمین مطمئن برق و عبور کم‌ریسک از روز‌های گرم پیش‌رو خواهد بود؛ مسیری که تنها با هم‌افزایی مدیریت، تخصص و تلاش شبانه‌روزی مجموعه‌های تعمیراتی محقق می‌شود.


12256326
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل دفتر نظارت بر اجرای استاندارد صنایع فلزی سازمان ملی استاندارد گفت: بر اساس مصوبه شورای عالی سلامت، رتبه‌بندی ایمنی خودرو‌ها از سال آینده بر روی محصولات داخلی عملیاتی می‌شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون وزیر جهاد گفت: تا چند روز گذشته حدود ۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات سرمایه در گردش به واحد‌های دامداری و مرغداری پرداخت شد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» امروز یکشنبه ۱۲ بهمن ۱۴۰۴ در زمان انتشار این خبر هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید در بازار آزاد تهران با قیمت ۱۹۵ میلیون تومان به فروش می‌رسد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» تعمیرات نیروگاهی امروزه فراتر از یک فعالیت فنی معمول، به یک ضرورت راهبردی برای صنعت برق کشور تبدیل شده است. موفقیت در اجرای این برنامه‌ها، تضمین‌کننده پایداری شبکه، تأمین مطمئن برق و عبور کم‌ریسک از روز‌های گرم پیش‌رو خواهد بود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی گفت: در حال حاضر هیچ‌گونه محدودیتی در سطوح پروازی چه در داخل فرودگاه‌ها و چه در فضای کشور اعمال نشده است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی گفت: در حال حاضر هیچ‌گونه محدودیتی در سطوح پروازی چه در داخل فرودگاه‌ها و چه در فضای کشور اعمال نشده است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» با عبور موج سرما از کشور و بهبود دمای هوا، مصرف گاز در بخش خانگی نیز کاهش یافته و به ۶۱۲ میلیون مترمکعب در روز رسیده است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» کارشناس بازار سرمایه گفت: باید به ضعف بازارگردان‌ها در برخی بخش‌ها اشاره کرد که باعث مشکلاتی در فروش و خرید در برخی نماد‌ها می‌شوند تقویت نقش بازارگردان‌ها یکی از نیاز‌های اصلی بازار است تا بازار بتواند روند طبیعی‌ خود را همواره حذف کند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس‌کل بیمه مرکزی ایران روند پرداخت خسارت به خودرو‌های جنگ‌زده را تشریح کرد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان هواپیمایی کشوری گفت: تعداد تقاضای سفر هوایی کاهش یافته است و در حال حاضر قیمت بلیت هواپیما به سقف قیمتی نرسیده و کاهشی شده است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است