بین‌الملل 10:51 - 11 مرداد 1404
آمریکا و ناتو در حال کار بر روی مکانیسم جدید تأمین مالی برای انتقال سلاح به اوکراین هستند.

تلاش آمریکا و ناتو برای ایجاد مکانیسم جدید انتقال سلاح به اوکراین

باشگاه خبرنگاران جوان؛ مریم حسینی - به گفته سه منبع آگاه ایالات متحده و ناتو در حال کار بر روی رویکرد جدیدی برای تأمین سلاح برای اوکراین با استفاده از بودجه کشور‌های ناتو برای پرداخت هزینه خرید یا انتقال تسلیحات آمریکایی هستند. 

از سرگیری همکاری‌های فراآتلانتیکی در مورد اوکراین در حالی صورت می‌گیرد که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا از حملات مداوم مسکو به همسایه خود ابراز ناامیدی کرده است.

ترامپ که در ابتدا لحن آشتی‌جویانه‌ای نسبت به روسیه داشت و سعی در پایان دادن به جنگ بیش از سه ساله در اوکراین داشت، تهدید کرده است که اگر مسکو تا ۸ آگوست (۱۷ مرداد) پیشرفتی در جهت پایان دادن به این درگیری نشان ندهد، اعمال تعرفه‌ها و سایر اقدامات را آغاز خواهد کرد.

رئیس جمهور آمریکا ماه گذشته گفت که ایالات متحده برای اوکراین سلاح‌هایی را که توسط متحدان اروپایی پرداخت می‌شود، تأمین خواهد کرد، اما نحوه انجام این کار را مشخص نکرد.

این منابع گفتند که کشور‌های ناتو، اوکراین و ایالات متحده در حال تدوین مکانیسم جدیدی هستند که بر رساندن سلاح‌های آمریکایی به اوکراین از فهرست الزامات اولویت‌دار اوکراین، که با نام اختصاری PURL شناخته می‌شود، تمرکز خواهد داشت. اوکراین سلاح‌های مورد نیاز خود را در بخش‌هایی تقریباً ۵۰۰ میلیون دلاری اولویت‌بندی می‌کند و سپس متحدان ناتو - با هماهنگی مارک روته، دبیرکل ناتو - در مورد اینکه چه کسی اقلام موجود در لیست را اهدا یا پرداخت خواهد کرد، با یکدیگر مذاکره خواهند کرد.

یک مقام اروپایی که نخواست نامش فاش شود، گفت: از طریق این رویکرد، متحدان ناتو امیدوارند ۱۰ میلیارد دلار سلاح به اوکراین ارائه دهند. مشخص بود که آنها در چه بازه زمانی امیدوار به تأمین سلاح هستند.این نقطه شروع است و این یک هدف بلندپروازانه است که ما برای آن تلاش می‌کنیم. ما در حال حاضر در آن مسیر هستیم. ما از این جاه‌طلبی حمایت می‌کنیم. ما به این حجم از کمک نیاز داریم.

یک مقام ارشد نظامی ناتو که نخواست نامش فاش شود، گفت که این ابتکار "یک تلاش داوطلبانه هماهنگ شده توسط ناتو است که همه متحدان تشویق به شرکت در آن می‌شوند".

این مقام گفت که طرح جدید شامل یک حساب سپرده ناتو است که در آن متحدان می‌توانند برای خرید سلاح برای اوکراین، که توسط فرمانده ارشد نظامی ناتو تأیید شده است، پول واریز کنند.

نیرو‌های روسی به تدریج در حال پیشروی به سمت اوکراین هستند و یک پنجم خاک اوکراین را کنترل می‌کنند.

یک مقام آمریکایی که نخواست نامش فاش شود، گفت اگر یک کشور عضو ناتو تصمیم به اهدای سلاح به اوکراین بگیرد، این مکانیسم به آن کشور اجازه می‌دهد تا رویه‌های طولانی فروش تسلیحات ایالات متحده را برای تکمیل ذخایر خود دور بزند.

این مقام گفت که پول این تسلیحات به یک حساب نزد ایالات متحده، احتمالاً در وزارت خزانه‌داری ایالات متحده، یا به یک صندوق امانی منتقل خواهد شد، اگرچه ساختار دقیق آن هنوز مشخص نیست.

این مکانیسم جدید علاوه بر تلاش خود ایالات متحده برای شناسایی تسلیحات از ذخایر ایالات متحده برای ارسال به اوکراین تحت اختیار ریاست جمهوری خواهد بود که به رئیس جمهور ایالات متحده اجازه می‌دهد از ذخایر تسلیحاتی فعلی برای کمک به متحدان در مواقع اضطراری برداشت کند.

دو منبع گفتند که حداقل یک بخش از سلاح‌های اوکراین در حال حاضر تحت سازوکار جدید در حال مذاکره است، اگرچه مشخص نیست که آیا هنوز پولی منتقل شده است یا خیر.

همکاران جمهوری‌خواه ترامپ در کنگره، قانونی را با عنوان قانون صلح (PEACE Act) معرفی کرده‌اند که هدف آن ایجاد صندوقی در خزانه‌داری ایالات متحده است که متحدان می‌توانند در آن پول واریز کنند تا برای تکمیل تجهیزات نظامی اهدایی ایالات متحده به اوکراین هزینه شود.

نیاز‌های اوکراین همچنان مانند ماه‌های گذشته است - پدافند هوایی، رهگیرها، سامانه‌ها، موشک‌ها و توپخانه.

آخرین بیانیه در مورد نیاز تسلیحاتی از سوی اوکراین در یک کنفرانس ویدئویی در ۲۱ ژوئیه (۳۰ تیر) با متحدان این کشور، معروف به گروه رامشتاین، که اکنون توسط انگلیس و آلمان رهبری می‌شود، منتشر شد.

منبع: رویترز


12212676
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار بین‌الملل

بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» اوکراین با پهپاد‌های تهاجمی چند تأسیسات نفتی و نظامی در داخل روسیه را هدف قرار داد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» جنبش حماس در بیانیه شدیداللحنی، ادعای فرستاده کاخ سفید درباره خلع سلاح شدن خود را رد کرد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» دولت آلمان با انتقاد از محدودیت‌های رژیم اسرائیل در ورود کمک‌ها به غزه، خواستار دسترسی کامل مردم به کمک‌ها شد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» حماس سفر استیو ویتکاف به غزه را اقدامی تبلیغاتی و گمراه‌کننده خواند و آمریکا را شریک گرسنگی و نسل‌کشی مردم غزه معرفی کرد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» استیو ویتکاف در تجمع خانواده اسرای اسرائیلی در تل آویو شرکت کرده و بر «پیچیدگی» وضعیت مذاکرات و توافق آتش‌بس تاکید کرد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» سوءتغذیه و گرسنگی در غزه وارد مرحله قحطی شده و تنها در یک روز ۷ نفر بر اثر سوءتغذیه به شهادت رسیده‌اند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» منابع دولتی هند می‌گویند که قرارداد‌ها با هند بلندمدت بوده و این کشور تصمیم ندارد خرید نفت از روسیه را متوقف کند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» وزیر خارجه انگلیس گفت که درگیری در اوکراین احتمالاً ظرف یک سال آینده حل نخواهد شد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» مشاور دفتر نتانیاهو مدعی شد که رئیس جمهور فرانسه بهانه‌ای به حماس برای خروج از مذاکرات و رد پیشنهاد آتش‌بس اسرائیل داده است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» وزیر انرژی و منابع طبیعی ترکیه اعلام کرد که ارسال اولین محموله‌های گاز طبیعی از ترکیه به سوریه آغاز شده است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است