سیاسی 01:20 - 14 مرداد 1400
زهرا ارشادی سفیر و معاون نمایندگی دائم ایران در سازمان ملل در نامه ای به رئیس شورای امنیت در مورد تلاش های مشکوک اخیر برای ایجاد «حوادث» ساختگی دریایی در خلیج فارس و فراتر از آن از سوی رژیم صهیونیستی هشدار داد.

نامه ایران به رئیس شورای امنیت درباره حمله به کشتی "مرسر استریت"

به گزارش ایسنا متن این نامه به شرح زیر است:

جناب آقای رئیس، من این نامه را در ارتباط با نامه مورخ 3 اوت 2021 نمایندگان لیبریا، رومانی و انگلیس برای شما می نویسم.

نویسندگان آن نامه، بدون ارائه هیچ گونه شواهدی برای اثبات ادعاهای خود، با توسل به برخی عبارات نظیر «بسیار محتمل»، «ارزیابی های اولیه» و «یک یا چند فروند پهپاد» که ناشی از عدم اطمینان است و همچنین استفاده از اصطلاحات مبهمی مانند «شرکای بین المللی» تلاش کرده اند به صورت دلخواهانه جمهوری اسلامی ایران را به حمله به کشتی مرسر استریت متهم کنند. این ادعای بی اساس - که برای اولین بار بلافاصله پس از حمله و با مقاصد سیاسی آشکار، توسط رژیم اسرائیل مطرح شد - از نظر واقعیات موجود، نادرست و از نظر سیاسی و اخلاقی غیرمسئولانه است و بر این اساس قاطعانه رد می شود.

جمهوری اسلامی ایران با داشتن سواحل طولانی و تأسیسات بندری متعدد در دریای خزر، خلیج فارس و دریای عمان و همچنین ناوگان قوی کشتیرانی، هم دارای نفع چشمگیر در امنیت دریایی و آزادی ناوبری می باشد و هم اهمیت زیادی برای آنها قائل است. طبق این هدف و سیاست دیرین، و با تعهد کامل به تعهدات بین المللی مربوطه، ایران به طور قابل توجهی به تقویت امنیت دریایی و آزادی ناوبری نیز کمک کرده است. استقرار نیروی دریایی ایران طی بیش از یک دهه در اقیانوس هند و مناطق مجاور در حمایت از تلاش های بین المللی در مبارزه با دزدی دریایی در آن مناطق، بارها توسط دبیرکل سازمان ملل، در گزارشات ذیربط وی، مورد اذعان واقع شده و توسط شورای امنیت، در قطعنامه های متعدد آن، نیز مورد تمجید قرار گرفته است.

با استفاده از این فرصت، همچنین مایلم ادعای مشابه و دیگر ادعاهای بی اساس رژیم اسرائیل، به عنوان منبع اصلی بی ثباتی و ناامنی در خاورمیانه و فراتر از آن برای بیش از هفت دهه را نیز با قاطعیت رد کنم. این رژیم سابقه طولانی و سیاهی در حمله به ناوبری تجاری و کشتی های غیرنظامی دارد که یک نمونه آن حمله وحشیانه آن در آبهای بین المللی دریای مدیترانه، در ۳۱ می ۲۰۱۰، علیه شش کشتی غیرنظامی «ناوگان آزادی غزه» که حامل کمکهای بشردوستانه برای مردم تحت محاصره غزه بود و کشتن نُه غیرنظامی و زخمی کردن بسیاری دیگر در آن کشتیها است. همچنین، طبق اطلاعات موجود، در کمتر از دو سال، این رژیم به بیش از ده کشتی تجاری حامل نفت و کالاهای بشردوستانه به مقصد سوریه حمله کرده است.

ضمن یادآوری نقض نظام مند قوانین بین المللی توسط رژیم اسرائیل، از جمله تهدیدهای قابل توجه آن علیه امنیت دریانوردی و آزادی ناوبری و همچنین سابقه طولانی آن در انجام عملیات های پیچیده دروغین در دریاهای آزاد و آبراههای مهم بین المللی، شورای امنیت باید در مورد ماجراجویی امنیتی و نظامی این رژیم در منطقه حساسی چون خاورمیانه کاملاً هوشیار بوده و آن را به خاطر تمام فعالیت های غیرقانونی و در عین حال بسیار بی ثبات کننده‌اش محکوم کرده و پاسخگو سازد.

با توجه به اظهارات تحریک آمیز اخیر مقامات رژیم اسرائیل که در نقض فاحش ماده 2 منشور سازمان ملل، تهدید به استفاده از زور کرده اند، لازم است به این رژیم یادآوری گردد که باید منتظر عواقب تمام ماجراجویی ها و محاسبات نادرست احتمالی خود باشد. ضمن هشدار نسبت به چنین تهدیدهایی از سوی هر منبعی، جمهوری اسلامی ایران در اتخاذ هر گونه اقدام لازم برای حفاظت کامل از مردم خود، دفاع از حاکمیت خویش و تأمین منافع ملی خود تردید نخواهد کرد.

ما همچنین در مورد تلاش های مشکوک اخیر برای ایجاد «حوادث» ساختگی دریایی در خلیج فارس و فراتر از آن هشدار می دهیم. چنین اعمال غیرمسئولانه ای برای امنیت و ثبات منطقه زیان بار بوده و باید بلافاصله متوقف گردد.

موجب امتنان خواهد بود چنانچه این نامه به عنوان سند شورای امنیت منتشر گردد.

انتهای پیام


11175961
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار سیاسی

سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر امور خارجه به مناسبت سالگرد میلاد حضرت مسیح (ع) پیامی تبریک صادر کرد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» سردار غلامشاهی گفت: رزمندگان منطقه یکم نیروی دریایی سپاه در عملیاتی دقیق موفق شدند یک کشتی حامل ۴ میلیون لیتر سوخت قاچاق را که قصد خروج از آب‌های سرزمینی جمهوری اسلامی ایران داشت، توقیف کنند.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران از توافق تبادل اسرا بین یمن و عربستان سعودی استقبال کرد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» نمایندگی جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل اعلام کرد: غنی‌سازی صفر، ضرب‌الاجل و اجبار حتی اگر در پوشش واژگان دیپلماتیک عرضه شوند، مذاکره محسوب نمی‌شوند.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی شورای نگهبان از تایید «لایحه دوفوریتی الزامات و احکام مورد نیاز قوانین بودجه‌های سنواتی» خبر داد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» عراقچی گفت: جهان شاهد بود ما در حال مذاکره بودیم که ایالات متحده تصمیم گرفت به روی مردم ما آتش بگشاید و دیپلماسی را تارومار کند.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» دبیر شورای نگهبان گفت: قوی کردن بنیه علمی و اعتقادی، بهترین راه مقابله با هجمه‌های فرهنگی است، زیرا در این صورت جامعه در مواجهه با شبهات و هجمه‌های فرهنگی تحت تأثیر آنها قرار نمی‌گیرد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس‌جمهور با بیان اینکه رویکرد دولت همواره تعامل، تقویت همگرایی و انسجام ملی و پرهیز از تقابل و تنش بوده است، تصریح کرد: تمرکز بر ارائه واقعیت‌ها می‌تواند به افزایش اعتماد عمومی کمک کند.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» معاون اول رئیس‌جمهور گفت: راهبرد اصلی بنیاد باید پرهیز از تصدی‌گری و واگذاری مدیریت سهام به خود ایثارگران باشد. در این مسیر قدم‌های خوبی برداشته شده که باید ادامه یابد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت گفت: امروز و در دولت چهاردهم در مجموع حدود ۵۰۰۰ پُست مدیریتی در کشور در اختیار خانم‌ها قرار گرفته و این اتفاق بزرگی است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است