اقتصادی 10:49 - 01 فروردین 1404
هیئت رییسه اتاق ایران در بیانیه‌ای از تسهیل دسترسی بخش خصوصی واقعی به منابع مالی، به عنوان مهمترین خروجی مورد انتظار از شعار سال ۱۴۰۴ نام بردند.

«سرمایه‌گذاری برای تولید» عامل اصلی تحقق رشد اقتصادی ۸ درصدی

باشگاه خبرنگاران جوان ـ متن کامل بیانیه صمد حسن‌زاده رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران و اعضای هیئت رییسه اتاق ایران، در پی اعلام شعار سال ۱۴۰۴ مبنی بر «سرمایه‌گذاری برای تولید»، به این شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم

خداوند سبحان را شاکریم که سال ۱۴۰۴ هجری شمسی را در حالی آغاز کرده‌ایم که با وجود همه مشکلات اقتصادی و دشواری‌هایی که مردم نجیب ایران و فعالان اقتصادی با آن مواجه هستند، اما با تدبیر و عقلانیت و با بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی، بار دیگر روح امید و فضای آرامش در کالبد جامعه دمیده شد. 

رهبر انقلاب اسلامی در تعیین شعار سال ۱۴۰۴ هجری شمسی نیز در امتداد نامگذاری‌های سال‌های گذشته، حوزه اقتصاد را مورد توجه قرار دادند و با رویکردی هوشمندانه و عالمانه با نامگذاری سال ۱۴۰۴ تحت عنوان «سرمایه‌گذاری برای تولید»، حلقه‌ای دیگر از زنجیره الزامات پیشرفت اقتصادی کشور را ملحوظ نمودند.

ضمن قدردانی صمیمانه از مقام معظم رهبری که در پیام نوروزی خود به طور ویژه جامعه فعالان اقتصادی، بخش خصوصی و کارآفرینان کشورمان را مورد عنایت قرار دادند، یادآوری می‌نماید که این اشاره خاص ایشان، حاکی از مسئولیتی است که معظم له برای فعالان بخش خصوصی واقعی کشورمان در زمینه گره‌گشایی از مشکلات مبتلابه ایران عزیز قائل هستند.

«سرمایه‌گذاری برای تولید» نه فقط شعار سال، بلکه عامل اصلی تحقق رشد اقتصادی ۸ درصدی مدنظر در برنامه هفتم توسعه است؛ چراکه سرمایه‌گذاری، شرط لازم توسعه اقتصادی و مهم‌ترین پیش‌نیاز رشد تولید می‌باشد.

اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران بر این باور است که تحقق شعار سال، نیازمند شناسایی مخاطبان این شعار، شناسایی ظرفیت‌ها، احصاء الزامات قانونی، شکل‌گیری فضای همدلی و همگرایی در داخل و بسترسازی برای گسترش تعاملات بین‌المللی می‌باشد و «اعتماد» محور اصلی برای به سرانجام رسیدن تلاش‌ها جهت هدایت سرمایه‌ها به سمت تولید است.

روشن است که همه اقشار مردم و مسئولان و تمامی سطوح حکمرانی، مخاطبان پیام نوروزی مقام معظم رهبری هستند؛ اما فعالان بخش خصوصی مهمترین بازیگران این صحنه بوده و تسهیل دسترسی بخش خصوصی واقعی به منابع مالی، جلوگیری از انحراف منابع مالی به سوی حوزه‌های غیرمولد و تجدیدنظر در روند واگذاری بنگاه‌هایی که به دلیل مشکلات مدیریتی زیانده شده‌اند، مهمترین خروجی‌های مورد انتظار از شعار «سرمایه‌گذاری برای تولید» است.

بر این باور هستیم که بازنگری در سند‌های آمایش سرزمین و بازطراحی سند‌هایی که در حوزه نظام مسائل استانی و ملی در دست داریم، اولین گام در زمینه شناسایی ظرفیت‌ها و نیاز‌های کشور در عرصه سرمایه‌گذاری است و اصلاح و تورم‌زدایی از قوانین و مقررات سرمایه‌گذاری با نگاه به افزایش امنیت سرمایه‌گذاری‌های داخلی و خارجی و اطمینان‌بخشی دستگاه قضا به سرمایه‌گذاران برای دفاع از حقوق مشروع ایشان، گام‌های کلیدی دیگر در عرصه تحقق شعار سال ۱۴۰۴ می‌باشد. 

ایجاد و تقویت اعتماد در سرمایه‌گذاران کلان داخلی و خارجی و دارندگان سرمایه‌های خرد و سرگردان، نیازمند یک «همکاری ملی» در سطح کلیه قوا در حاکمیت و مراجع و مجامع تصمیم‌گیر کشور، «توافق ملی» بین همه جریان‌ها و سلایق سیاسی و «دیپلماسی اقتصادی هوشمندانه» با کشور‌های مختلف در چارچوب منافع ملی و بر اساس سه اصل حکمت، عزت و مصلحت است تا فرصت گره‌گشایی از یک سلسله امور و مسائل در عرصه‌های داخلی و بین‌المللی که از سالیان گذشته به دلایل مختلفی نظیر رقابت‌های کاذب یا ترسیم نادرست دیپلماسی اقتصادی بر زمین مانده‌اند، فراهم گردد.

اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران نیز به عنوان نماینده بخش خصوصی کشور و به عنوان یکی از بازیگران نظام حکمرانی، خود را متعهد می‌داند تا تمامی ظرفیت‌های تخصصی، تجربی، اجرایی و مشورتی خود را در خدمت «سرمایه‌گذاری برای تولید» آورد؛ به این امید که همه ارکان نظام حکمرانی نیز جامه عمل پوشاندن به الزامات تحقق این شعار کلیدی را در برنامه‌های خود مورد توجه جدی قرار دهند.

ضمن گرامیداشت فرا رسیدن نوروز باستانی که مقارن با ایام شهادت مولی‌الموحدین حضرت علی علیه‌السلام گردیده است، و با آرزوی قبولی طاعات و عبادات در ماه مبارک رمضان، از درگاه خداوند متعال می‌خواهیم که نشاط معنوی شب‌های پرفیض قدر و بهار طبیعت گوارای وجود همه باورمندان به «عدالت» بوده و سیره مولای متقیان، بیش از هر زمان دیگری نقشه راه پیش رویمان باشد.


12169279
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل پیش بینی سازمان هواشناسی گفت:از ظهر روز جمعه با ورود سامانه بارشی جدید از سمت شمال غرب کشور شاهد تشدید بارش‌ها خواهیم بود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل بورس انرژی ایران گفت: استفاده از گواهی سپرده بنزین مسیر تازه‌ای برای اقتصاد باز می‌کند و می‌توان کشف قیمت را به بخش خصوصی واگذار کرد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» نماینده مجلس گفت: دریای کاسپین می‌تواند به یکی از محور‌های مهم توسعه مناسبات اقتصادی ایران و روسیه تبدیل شود. باید از ظرفیت بنادر شمالی، حمل‌ونقل دریایی و شبکه ارتباطی این منطقه برای افزایش مبادلات تجاری استفاده کنیم.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون بازرسی و نظارت بر کالاهای سرمایه‌ای سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان از تداوم هماهنگی با تولیدکنندگان لوازم خانگی به منظور حفظ انضباط قیمتی و حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان خبر داد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» عضو انجمن شرکت‌های حمل‌ونقل بزرگ‌مقیاس خبر داد:از ابتدای سال تاکنون حدود یک هزار و ۵۰۰ کانتینر از بندر شهید رجایی به داخل کشور حمل کرده‌ایم.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» عضو انجمن شرکت‌های حمل‌ونقل بین‌المللی گفت: هر روز خواب یک دستگاه کامیون برای یک شرکت سرمایه‌گذار حدود ۳۰ میلیون تومان هزینه دارد؛ بنابراین وقتی روابط میان کشورها، قوانین مرزی یا فرآیند‌های گمرکی باعث توقف کامیون می‌شود، هزینه سنگینی به شرک...
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس اتحادیه صادرکنندگان محصولات کشاورزی گفت: حتی یک واگن یخچالی مناسب برای صادرات نداریم وتوقف کامیون‌ها و کمبود کانتینر یخچالی قیمت محصولات را افزایش می‌دهد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» کارشناس بازار سرمایه در خصوص روند بازار سهام نکاتی را مطرح کرد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون برنامه ریزی، نظارت و امور اقتصادی شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران از آغاز فرایند شناسایی متقاضیان برای مدیریت، نگهداری و توسعه شش فرودگاه کشور در قالب مدل OMD خبر داد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» عضو کمیسیون عمران مجلس با بیان اینکه طی پنج سال حدود ۳۰ میلیارد دلار ارز به حوزه صنعت خودرو اختصاص یافته است، گفت: با وجود این میزان حمایت ارزی، امروز در حوزه خودرو‌های تجاری، اتوبوس و کشنده نیز با مشکلات جدی مواجه هستیم و بخش قابل توجهی از...

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است