اقتصادی 22:28 - 30 دی 1403
طبق گزارش رتبه‌بندی ناشران سازمان بورس، سود ریالی صنایع به‌استثنای شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی در پایان سال ۱۴۰۲ با ۱۲۰ درصد افزایش به ۱۲۹۲ هزار میلیارد تومان رسیده است.

رشد ۱۲۰ درصدی سود صنایع فعال بورس در ۴ سال گذشته

 تازه‌ترین گزارش اداره میز‌های صنعت و رتبه‌بندی ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار که به بررسی میزان سود خالص صنایع در بازار سرمایه در سال‌های ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۲ پرداخته نشان می‌دهد جمع کل سود ریالی صنایع فعال در بورس، به‌استثنای شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی از سال ۱۳۹۹ تا پایان سال ۱۴۰۲ با ۱۲۰ درصد افزایش به ۱۲۹۲ هزار میلیارد تومان رسیده است.

در این دوره ۴ ساله سود خالص صنایع به‌صورت ریالی دست‌کم ۷۰۶ هزار میلیارد تومان افزایش یافته، البته در این محاسبات صرفاً سود خالص مثبت صنایع در نظر گرفته شده است.

در این گزارش در مجموع ۵۴۴ نماد مورد بررسی قرار گرفته است. ۶۰ درصد از شرکت‌های مورد بررسی در این گزارش مربوط به شرکت‌های تولیدی است و ۶۶ درصد از شرکت‌ها در بورس اوراق بهادار تهران پذیرش شده‌اند.

داده‌های آماری اداره میز‌های صنعت و رتبه‌بندی ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار نشان می‌دهد بیشترین رشد سود در میان صنایع بزرگ بورس مربوط به گروه بانکداری بوده است.

طبق این اطلاعات سود بانک‌ها و مؤسسات اعتباری که در سال ۱۳۹۹ بالغ بر ۵۹ هزار میلیارد تومان بوده، با ۲۰۰ درصد افزایش، در سال ۱۴۰۲ به ۱۷۷ هزار میلیارد تومان رسیده، در این دوره سود خالص این صنعت ۱۷۷ همت رشد کرده است.

در همین دوره میانگین رشد سایر صنایع نیز بیش از ۱۴۰ درصد افزایش یافته و به ۳۹۵ هزار میلیارد تومان رسیده و از این میزان در رده دوم قرار گرفته‌اند. صنعت فرآورده‌های نفتی، کک و سوخته هسته‌ای سومین گروهی است که با بیشترین رشد سود مواجه شده است. مهم‌ترین شرکت‌های این گروه را پالایشگاه‌ها تشکیل می‌دهند.

طبق داده‌های آماری اداره میز‌های صنعت و رتبه‌بندی ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار، جمع کل سود این صنعت از سال ۱۳۹۹ تا سال ۱۴۰۲ با ۶۷ هزار میلیارد تومان افزایش به ۱۲۹ همت رسیده که نشان می‌دهد سود خالص این صنعت ۱۰۸ درصد افزایش یافته است. بعد از گروه فرآورده‌های نفتی، فلزات اساسی، محصولات شیمیایی و استخراج کانه‌های فلزی به ترتیب در رده‌های بعدی قرار می‌گیرند.

آمار‌ها نشان می‌دهد سود خالص گروه فلزات اساسی در این دوره ۴ ساله ۱۰۰ درصد، محصولات شیمیایی ۹۵.۷ درصد و استخراج کانه‌های فلزی ۹۰.۶ درصد افزایش یافته است.

از نظر پایداری سود نیز آمار‌ها نشان می‌دهد نماد‌های فعال در صنایع استخراج کانه‌های فلزی و فرآورده‌های نفتی دارای پایداری کامل سود در طی ۴ سال و نماد‌های صنعت بانک‌ها و مؤسسات اعتباری دارای کمترین نسبت پایداری سود در طی ۴ سال هستند. منظور از تداوم پایداری سود، کسب سود خالص مثبت به طور پیوسته در طی ۴ سال است.

منبع: وزارت اقتصاد


12143278
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» امروز سه‌شنبه ۱۸ آذرماه ۱۴۰۴ هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید در بازار آزاد تهران با قیمت ۱۳۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان به فروش می‌رسد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر نیرو در پیامی اعلام کرد: با هماهنگی بعمل آمده قرار است یازدهمین کمیسیون همکاری مشترک دو کشور در اوایل بهمن ماه سال جاری در تهران برگزار شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی بهره‌برداری تولید شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی گفت: بیش از ۱۰ سال است که در تهران مازوت نمی‌سوزانیم.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس ژئوتکنیک مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی گفت:حدود ۵ درصد از مساحت کل کشور، معادل بیش از ۹۰ هزار کیلومتر، درگیر فرونشست است و بیش از ۲۰۰ شهر کشور کمابیش این پدیده را تجربه می‌کنند
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی گفت: برای جلوگیری از تأثیر فرونشست بر ساخت و سازها، کمیته‌ای تخصصی تحت عنوان «کمیته فرونشست» با حضور متخصصان مرتبط تشکیل شده است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل بهره‌برداری از معادن وزارت صمت گفت: مزایده پهنه طلای آذربایجان غربی با استقبال مواجه نشد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل دفتر اطلاعات و داده‌های آب کشور گفت: بارش‌های پیش‌رو کسری ۴۰ میلی‌متری بارندگی را جبران نخواهد کرد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولید کنندگان، افزایش اخیر قیمت اینترنت همراه را مغایر با مصوبه شورای هماهنگی اقتصادی خواند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر راه و شهرسازی گفت:حضور مؤثر زنان توانمند در عرصه‌های مختلف یکی از شاخص‌های توسعه‌یافتگی جوامع است و زنان طراحان و مجریان برنامه‌های توسعه محسوب می‌شوند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی از آمادگی کامل شرکت پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی از روز شنبه همزمان با اجرای مصوبه اخیر دولت برای اصلاح نرخ سوم بنزین خبر داد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است