اقتصادی 22:28 - 30 دی 1403
طبق گزارش رتبه‌بندی ناشران سازمان بورس، سود ریالی صنایع به‌استثنای شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی در پایان سال ۱۴۰۲ با ۱۲۰ درصد افزایش به ۱۲۹۲ هزار میلیارد تومان رسیده است.

رشد ۱۲۰ درصدی سود صنایع فعال بورس در ۴ سال گذشته

 تازه‌ترین گزارش اداره میز‌های صنعت و رتبه‌بندی ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار که به بررسی میزان سود خالص صنایع در بازار سرمایه در سال‌های ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۲ پرداخته نشان می‌دهد جمع کل سود ریالی صنایع فعال در بورس، به‌استثنای شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی از سال ۱۳۹۹ تا پایان سال ۱۴۰۲ با ۱۲۰ درصد افزایش به ۱۲۹۲ هزار میلیارد تومان رسیده است.

در این دوره ۴ ساله سود خالص صنایع به‌صورت ریالی دست‌کم ۷۰۶ هزار میلیارد تومان افزایش یافته، البته در این محاسبات صرفاً سود خالص مثبت صنایع در نظر گرفته شده است.

در این گزارش در مجموع ۵۴۴ نماد مورد بررسی قرار گرفته است. ۶۰ درصد از شرکت‌های مورد بررسی در این گزارش مربوط به شرکت‌های تولیدی است و ۶۶ درصد از شرکت‌ها در بورس اوراق بهادار تهران پذیرش شده‌اند.

داده‌های آماری اداره میز‌های صنعت و رتبه‌بندی ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار نشان می‌دهد بیشترین رشد سود در میان صنایع بزرگ بورس مربوط به گروه بانکداری بوده است.

طبق این اطلاعات سود بانک‌ها و مؤسسات اعتباری که در سال ۱۳۹۹ بالغ بر ۵۹ هزار میلیارد تومان بوده، با ۲۰۰ درصد افزایش، در سال ۱۴۰۲ به ۱۷۷ هزار میلیارد تومان رسیده، در این دوره سود خالص این صنعت ۱۷۷ همت رشد کرده است.

در همین دوره میانگین رشد سایر صنایع نیز بیش از ۱۴۰ درصد افزایش یافته و به ۳۹۵ هزار میلیارد تومان رسیده و از این میزان در رده دوم قرار گرفته‌اند. صنعت فرآورده‌های نفتی، کک و سوخته هسته‌ای سومین گروهی است که با بیشترین رشد سود مواجه شده است. مهم‌ترین شرکت‌های این گروه را پالایشگاه‌ها تشکیل می‌دهند.

طبق داده‌های آماری اداره میز‌های صنعت و رتبه‌بندی ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار، جمع کل سود این صنعت از سال ۱۳۹۹ تا سال ۱۴۰۲ با ۶۷ هزار میلیارد تومان افزایش به ۱۲۹ همت رسیده که نشان می‌دهد سود خالص این صنعت ۱۰۸ درصد افزایش یافته است. بعد از گروه فرآورده‌های نفتی، فلزات اساسی، محصولات شیمیایی و استخراج کانه‌های فلزی به ترتیب در رده‌های بعدی قرار می‌گیرند.

آمار‌ها نشان می‌دهد سود خالص گروه فلزات اساسی در این دوره ۴ ساله ۱۰۰ درصد، محصولات شیمیایی ۹۵.۷ درصد و استخراج کانه‌های فلزی ۹۰.۶ درصد افزایش یافته است.

از نظر پایداری سود نیز آمار‌ها نشان می‌دهد نماد‌های فعال در صنایع استخراج کانه‌های فلزی و فرآورده‌های نفتی دارای پایداری کامل سود در طی ۴ سال و نماد‌های صنعت بانک‌ها و مؤسسات اعتباری دارای کمترین نسبت پایداری سود در طی ۴ سال هستند. منظور از تداوم پایداری سود، کسب سود خالص مثبت به طور پیوسته در طی ۴ سال است.

منبع: وزارت اقتصاد


12143278
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مرکز فناوری اطلاعات، هوشمندسازی و امنیت فضای مجازی سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها گفت: در صورتی که فرد دریافت کننده یارانه شماره حساب خود را در سامانه سیمین(اصلاح الگوی خانوار ) ثبت نکند مشمول دریافت یارانه نقدی نمی شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران گفت: با توجه به نرخ‌های امروز، هر متر مکعب آب شیرین‌شده از دریا برای شهر تهران حدود ۷ یورو هزینه خواهد داشت که معادل ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار تومان می‌شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل پیش بینی سازمان هواشناسی گفت:امشب با ورود سامانه بارشی از سمت غرب شاهد بارش در نواحی غرب و ارتفاعات شمال تهران خواهیم بود و این شرایط تا اواسط هفته ادامه دارد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» بانک مرکزی از ابتدای سال جاری تا ۲۴ آبان، بیش از ۳۶.۷ میلیارد دلار ارز برای واردات کالا و خدمات تأمین کرده است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر راه و شهرسازی با اشاره به رکورد‌هایی که در پروژه ریلی چابهار به زاهدان شکسته شده گفت: شعار «ما می‌توانیم» در این پروژه به روشنی به منصه ظهور رسیده است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» قیمت خودرو در بازار آزاد امروز شنبه ۲۴ آبان ماه بر اساس معاملات انجام شده نسبت به آخرین معاملات روز‌های گذشته در سایت‌های خرید و فروش خودرو به شرح زیر است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی انجمن صنایع لبنی گفت: کاهش شیر تولیدی و افزایش قیمت آن و همچنین عدم اختیار در تعیین قیمت مناسب جهت تولید و عرضه شیر مدارس باعث از دست رفتن امکان عقد قرارداد با آموزش و پرورش شد.  
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون حفاظت و بهره برداری آب استان تهران گفت: طی ۶۰ سال گذشته برای اولین بار، ۵ سال خشکسالی متوالی رخ داده است و از ابتدای سال آبی (مهر) تاکنون بارش‌ها صفر بوده است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی صنعت آب کشور گفت: در مورد سد‌های تهران، ما نسبت به زمان مشابه در سال گذشته ۲۲۰ میلیون متر مکعب عقب‌ماندگی ذخیره داریم و درصد پرشدگی این سد‌ها به حدود ۱۰ درصد رسیده است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک صنعتی گفت: بنابر آمار سالانه ۴۰ هزارتن کره در کشور مصرف می‌شود.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است