علمی فناوری 17:00 - 29 دی 1400

ثبات زمین به علت شدت آلودگی‌های شیمیایی در خطر است

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیواطلس، آلودگی‌های شیمیایی و به خصوص پلاستیک، می‌تواند حیات را بر روی کره زمین به شدت تهدید کند.

تحقیقات جدید نشان می‌دهد میزان تولید این محصولات چنان سریع رشد کرده که دولت‌ها اکنون قادر به ارزیابی آن نیستند، چه رسد به کنترل خطرات ناشی از این پدیده بر روی اکوسیستم‌های کره زمین. ولی نتیجه این تحول پشت سر گذاردن مرزهای زندگی ایمن و تهدید ثبات سیاره کره زمین است.

در این مطالعه که توسط دانشمندان مرکز تحقیقات استکهلم هدایت می‌شود، میزان ورود مواد شیمیایی تولید شده به محیط زیست بررسی و ادعا شده که این اولین تحقیق برای بررسی تأثیر مواد مذکور بر پایداری سیستم کره زمین است. به گفته محققان حدود ۳۵۰۰۰۰ مورد از این مواد خطرناک در بازار جهانی وجود دارد که شامل انواع پلاستیک، آفت کش‌ها، مواد شیمیایی صنعتی، مواد شیمیایی موجود در محصولات مصرفی، داروها و آنتی‌بیوتیک‌ها می‌شود که بسیاری از آنها به محیط زیست راه پیدا می‌کنند.

میزان این مواد در طبیعت از دهه ۵۰ میلادی بدین سو ۵۰ برابر شده و انتظار می‌رود تا سال ۲۰۵۰ سه برابر شود. محققان هشدار می‌دهند این تحول وضعیت پایداری که زمین برای ۱۰۰۰۰ سال داشته را از بین می‌برد.

این به معنای از دست رفتن محدودیت‌های ایمن برای انتشار گازهای گلخانه‌ای، حفظ تنوع زیستی، آب شیرین و سایر عوامل محیطی است که می‌تواند بر ثبات سیاره زمین تأثیر بگذارد.


11417774
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گفته مدیرعامل یک شرکت تولید دارو‌های گیاهی، بر اساس اسناد بالادستی، سهم دارو‌های گیاهی باید ۲۰ درصد از بازار دارو‌یی کشور باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گفته مدیر فروش یک شرکت دانش بنیان، با وجود وابستگی به واردات مواد اولیه یک شرکت دانش‌بنیان موفق شده است فرآیند تولید لوله‌های استیل را به‌صورت کامل در داخل کشور بومی‌سازی کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گفته مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان، با ورود فناوری روشنایی دقیق مبتنی بر LED، تشخیص مواد فاسد، تفکیک بافت‌های پزشکی و بهینه‌سازی کشت گیاهان دارویی با دقت بالاتری انجام می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دانشجوی دکتری دانشگاه تهران تجربه سفر عمره را فرصتی برای آرامش درونی و بازنگری در مسیر زندگی شخصی و تحصیلی خود توصیف می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اعلام کرد: برخلاف برخی باور‌های نادرست، مصرف ویتامین D نه‌تنها باعث افزایش وزن نمی‌شود، بلکه می‌تواند در بهبود وضعیت متابولیک و کمک به روند کاهش وزن نقش داشته باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» فشار امتحان‌ها و استرس ناشی از آنها، انگیزه و عملکرد تحصیلی دانش‌آموزان را کاهش می‌دهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دنباله‌دار میان‌ستاره‌ای 3I/ATLAS در طول سفر تاریخی خود به فراتر از منظومه شمسی، یک پدیده نجومی نادر را آشکار کرد که دانشمندان را متحیر کرده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نتایج یک مطالعه نشان داده است که زنان علائم بیماری را بهتر از مردان بروز می‌دهند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» محققان تغییرات قابل توجهی در باکتری‌های روده بیماران در شروع بیماری التهابی روده کشف کرده‌اند که امکان تشخیص زودهنگام و توسعه درمان‌های نوآورانه را فراهم می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» متخصصان نسبت به گسترش روش‌های جدید برای کلاهبرداری‌های آنلاین با نزدیک شدن به کریسمس و سال نو هشدار می‌دهند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است