اقتصادی 15:43 - 27 خرداد 1403
عضو شورای ملی زعفران گفت: با رعایت مسائل فنی کاشت و تغذیه مناسب امکان افزایش تولید زعفران به بیش از هزارتن در کشور وجود دارد.

پتانسیل افزایش ۳ برابری تولید زعفران در کشور وجود دارد

علی حسینی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، از ثبات قیمت زعفران در بازار خبر داد و گفت: هم اکنون حداقل قیمت هرکیلو زعفران ۸۰ هزارتومان و حداکثر ۱۰۰ هزارتومان است.

به گفته او، با توجه به افزایش قیمت زعفران در سنوات اخیر و کاهش قدرت خرید خانوار، سرانه مصرف زعفران از یک گرم به کمتر از نیم گرم کاهش یافته است.

حسینی با تاکید بر رعایت مسائل فنی کشت زعفران افزود: با توجه به تنش‌های گرمایی، اگر کشاورزان به رعایت مسائل فنی توجهی نداشته باشند یا آموزش مناسب به بهره برداران داده نشود، عملکرد تولید کاهش می‌یابد.

عضو شورای ملی زعفران ادامه داد: با توجه به بارش های مناسب پیش بینی می شود که امسال تولید زعفران به بالای ۴۰۰ تن برسد.

او سطح زیرکشت زعفران را ۱۳۰ هزارهکتار اعلام کرد و افزود: بنابر آمار عملکرد تولید زعفران طی سال های اخیر ۱.۵ تا ۳ کیلو در هکتار بود، درحالیکه ۴۰ سال گذشته ۶ کیلو بود که این امر بیانگر کاهش ۵۰ درصدی عملکرد تولید است.

حسینی با بیان اینکه پتانسیل تولید بیش از هزارتن زعفران در کشور وجود دارد، گفت: با افزایش عملکرد زعفران در واحد سطح به ۸ تا ۱۰ کیلو، تولید رشد چشمگیری خواهد داشت به طوریکه ۳ برابر رقم فعلی افزایش می یابد.

عضو شورای ملی زعفران با تاکید بر شناسنامه دار شدن مزارع زعفران گفت: گرچه ۱۰سال پیش این طرح به صورت پایلوت اجرا شد، اما متاسفانه بدلیل عدم حمایت های لازم اجرا نشد و همین امر موجب شده تا آمار دقیقی از تولید و سطح زیر کشت نداشته باشیم.درحالیکه بنابر برآوردها همه ساله سطح زیرکشت ۵ تا ۱۰ درصد افزایش می‌یابد و این موضوع غیرقابل انکار است.

خبرنگار: آزاده محبی


12064155
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» شبکه خبر در برنامه میزگرد با حضور کارشناسان به بررسی چالش‌ها و فرصت‌های سرمایه‌گذاری در بورس می‌پردازد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی مرکز مبادله در خصوص جزئیات حراج شمش طلا این مرکز نکاتی را مطرح کرد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» هفتمین ماه سال آبی جاری (تا ۳۰ فروردین) در حالی به پایان رسید که میزان بارش‌های آن با ۱۳۴.۵ میلیمتر، کاهش ۳۵ درصدی نسبت به دوره بلندمدت دارد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون مرکز بهبود محیط کسب و کار گفت:۲۲۲ مجوز هنوز به درگاه ملی مجوزها متصل نشده و برخی از دستگاه‌ها هنوز درخواست هم ارائه نکرده اند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس هیات عامل ایمیدرو، حوزه معدن و صنایع معدنی را زمینه مناسبی برای توسعه روابط با ازبکستان اعلام کرد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی با تأکید بر منظم‌تر بودن روند تعمیرات اساسی امسال نسبت به دوره‌های گذشته، از آماده‌سازی پالایشگاه‌ها و تولید پایدار برای زمستان امسال خبر داد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون معماری و شهرسازی وزیر راه و شهرسازی از آمادگی وزارت راه و شهرسازی برای تدوین و اجرای نقشه راه توسعه شهری متوازن و مردم محور خبر داد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران گفت: اتاق ایران در بودجه امسال خود موضوع تأسیس آژانس سرمایه‌گذاری، توسعه و تسهیل تجارت را پایه‌گذاری کرده است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیر منطقه ۸ عملیات انتقال گاز ایران از انتقال بیش از ۳۲ میلیارد مترمکعب گاز طبیعی از این منطقه در سال ۱۴۰۳ خبر داد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس بنیاد علوم و فنون غذا گفت: در کشور ما گندم دامی مطرح نیست که قرار است بنیاد علوم و فنون غذا در ایران روی این موضوع مطالعه و تحقیق داشته باشد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است