اقتصادی 16:35 - 14 آذر 1402
دست به دست شدن خبر تجدید ارزیابی شرکت‌ها در روزهای گذشته منجر به رشد قیمت شرکت‌های بزرگ در بورس شده است.

رشد بورس برای هشتمین روز متوالی با حمایت خودرویی‌ها

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، بازار سرمایه امروز نیز مانند 7 روز گذشته روندی صعودی داشت و توانست به کانال 2.2 میلیون واحدی نزدیکتر شود. طی روزهای گذشته مباحث مختلفی در خصوص موضوع تجدید ارزیابی دارایی شرکت های بورسی منتشر شد که می تواند به عنوان محرک برای بورس باشد.

خبر حمایت مجلس از سهامداران با کاهش دوره تجدید ارزیابی دارایی‌ها از ۵ به ۳ سال موضوع حائز اهمیت معاملات امروز بود که توانست اقبال گروه خودرو را به همراه داشته باشد. این موضوع به عنوان پیشنهاد در بودجه ۱۴۰۳ مطرح شده است.

در این هفته و تا اینجای کار بیشتر افزایش بازار به گردن شاخص‌سازها بوده‌است و در صورتی که در ادامه بازار خود را بالای دو‌میلیون و ۱۰۰ هزار واحد نگه دارد و فرو نریزد می‌توان با چرخش پول در میان گروه‌ها با بازدهی کمتر انتظار ادامه روند صعودی از بازار داشت.

* برای رشد بورس پول باید در صنایع و نمادهای مختلف بچرخد

وحید جعفری، کارشناس بازار سرمایه، در گفت‌و‌گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، گفت: شاخص توانسته سطح مقاومتی که مدتها پشت آن قرار داشت را بشکند و بازار با ورود سرمایه نیز مواجه است. به نظر می‌رسد جو بازار مثبت است و انتظارات صعودی در بازار غلبه دارد.

این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: شاخص با رشد نمادهای بزرگ بازار شروع به حرکت کرد، در صورتی که نمادهای کوچک بازار از این جشن چند روزه در بازار سرمایه جا ماندند.

وی افزود: در صورتی که پول در روزهای آینده در بین گروه‌ها و نمادهای مختلف چرخش داشته باشد می‌توان به بازار امیدوار بود که شاخص آهسته و پیوسته به اعداد بالاتری برسد.

جعفری تاکید کرد: در غیر این صورت و با تخلیه هیجان خبر تجدید ارزیابی دارایی‌ها و همچنین محاسبات دقیق‌تر در خصوص میزان ارزشیابی شرکت‌ها و تحلیلگران و فعالان بازار سرمایه خبرها و شایعات افزایش سرمایه‌های رؤیایی برای خیلی از نمادها فروکش خواهد کرد و بازار کمی منطقی‌تر دست به خرید خواهد زد.

* هشتمین روز سبز بورس

در پایان معاملات روز سه‌شنبه چهاردهم آذر ماه 1402، شاخص کل بورس 11 هزار و 304 واحد نسبت به روز کاری گذشته بالاتر ایستاد و به سطح 2 میلیون و 176 هزار و 533 واحد رسید. شاخص کل در معاملات روز جاری رشد ۰.۵۲ درصدی داشت.

شاخص کل هم‌وزن بورس نیز با افزایش 6 هزار و 172 واحد در رقم 747 هزار و 562 واحدی ایستاد. معیار هم وزن با ۰.۸۳ درصد افزایش همراه شد.

شاخص کل فرابورس با رشد 157 واحدی به رقم 26 هزار و 214 واحد رسید. همچنین شاخص هم وزن فرابورس با افزایش 775 واحد به سطح 134 هزار و 387 واحد رسید.

* ورود پول حقیقی به بازار سرمایه برای پنجمین روز متوالی

روز سه‌شنبه خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار برای پنجمین روز مثبت شد و 207 میلیارد تومان پول حقیقی به بازار سهام وارد شد.

امروز نماد زاگرس (پتروشیمی زاگرس)، آسیاتک (انتقال داده های آسیاتک) و حگهر (حمل و نقل گهرترابر سیرجان) بیشترین ورود پول حقیقی را داشتند. در سوی دیگر، بیشترین خروج پول حقیقی به نمادهای وسالت (بانک رسالت)، فولاد (فولاد مبارکه) و وآیند (بانک آینده) تعلق داشت.

* کاهش ارزش معاملات خرد بازار سهام

امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به 18 هزار و 356 میلیارد تومان رسید. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه 6 هزار و 425 میلیارد تومان بود که 35 درصد از ارزش کل معاملات بازار را در این روز شامل می‌شود.

ارزش معاملات خرد نیز با کاهش 5 درصدی به نسبت روز معاملاتی قبل به رقم 8 هزار و 235 میلیارد تومان رسید.

* رشد ارزش صف‌های خرید بورس 

در پایان معاملات امروز، تعداد نمادهای مثبت 376 نماد و تعداد نمادهای منفی 421 نماد بوده است. یعنی حدود 52 درصد نمادها قرمزپوش  بودند.

در معاملات سه‌شنبه، 66 نماد صف خرید داشتند و 32 نماد با صف‌ فروش مواجه بودند. مجموع ارزش صف‌های خرید با رشد 51 درصدی نسبت به روز کاری قبل به 313 میلیارد تومان افزایش یافت و مجموع ارزش صف‌های فروش نیز با کاهش 11 درصدی به 265 میلیارد تومان رسید.

پایان پیام/


12012849
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون وزیر راه و شهرسازی از شرط تأسیس جدید ایرلاین خبر داد و گفت: ایرلاین‌ها باید حداقل ۲ تا ۵ فروند هواپیما داشته باشند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» کارشناس بازار سرمایه در خصوص شرایط بازار سهام نکاتی را مطرح کرد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» بسیاری از کارشناسان براین باورند که اقتصادی بودن تولید و صدور اسناد اراضی کشاورزی در جلوگیری از خرد شدن و قطعه بندی اراضی تاثیر بسزایی دارد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» عضو شورای عالی جامعه حسابداران رسمی گفت: بانک مرکزی در خصوص بانک آینده درست عمل کرد، اما باید این کار را شش سال پیش ودر زمان انتصاب هیات مدیره منتخب انجام می‌داد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» در مواجهه با هر صرافی ارز دیجیتال خارجی، پیش از ثبت نام باید اعتبار آن را بررسی کنید. نباید تنها به ارائه خدمات صرافی خارجی به ایرانیان بسنده کنید. برای ارزیابی اعتبار صرافی‌های ارز دیجیتال، باید مهم‌ترین معیار‌های موجود در این زمینه را بشن...
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» وقتی به نقشه صادرات غیرنفتی نگاه می‌کنیم، یک نام همیشه می‌درخشد. طبق آمار گمرک، فرش ایرانی همچنان یکی از مهم‌ترین سفیران فرهنگ ماست که به بیش از ۵۵ کشور جهان، از آلمان گرفته تا ژاپن، صادر می‌شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل پیش بینی سازمان هواشناسی گفت: از فردا ۱۶ آذر ماه سامانه بارشی جدید وارد کشور شده و بسیاری از نقاط کشور را در برمی‌گیرد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل پیش‌بینی سازمان هواشناسی گفت: از روز یکشنبه ۱۶ آذر ماه سامانه بارشی جدید وارد کشور شده و بسیاری از نقاط کشور را در برمی‌گیرد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» در دنیای امروز که هر کسب و کاری برای دیده شدن با ده‌ها رقیب کوچک و بزرگ رو به روست، تنها داشتن مهارت یا ارائه یک خدمت خوب کافی نیست.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل راه آهن جمهوری اسلامی ایران گفت: توسعه اینچه برون، استان گلستان را به دروازه ورودی شرق دریای خزر تبدیل می‌کند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است