بین‌الملل 05:01 - 14 آذر 1402
وزارت امور خارجه نیجر اعلام کرد، دولت نظامی حاکم بر این کشور یک توافق نظامی با اتحادیه اروپا را لغو و به شراکت نظامی با این اتحادیه پایان داده است.

پایان شراکت نظامی نیجر و اتحادیه اروپا

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، دولت نظامی حاکم بر نیجر روز دوشنبه اعلام کرد،‌ یک پیمان شراکت نظامی با اتحادیه اروپا و مجوزش به یک برنامه اتحادیه اروپا برای تقویت نظامیان این کشور را لغو کرده است.

به نوشته خبرگزاری «رویترز»، مقام‌های نیجر بعد از آن‌که اوایل دوشنبه با روسیه بر سر تقویت همکاری نظامی توافق کردند، اعلام کردند به کار دو هیات دفاعی و امنیتی اتحادیه اروپا در این کشور پایان می‌دهند.

وزارت خارجه نیجر تصریح داشت، یکی از این هیات‌ها تحت عنوان «یوکَپ ساحل نیجر»، حاصل یک توافق سابق با اتحادیه اروپا برای تقویت ظرفیت‌ها بوده و در شهر نیامی مستقر است.

این هیات که در سال 2012 تاسیس شد، از نیروهای امنیتی داخلی، مقام‌ها و عوامل غیردولتی نیجر حمایت می‌کرد.

وزارت امور خارجه نیجر در بیانیه‌ای مطبوعاتی نوشت: «دولت نیجر رضایت خود به استقرار هیات شراکت نظامی اتحادیه اروپا را لغو می‌کند.»

وبسایت شورای اتحادیه اروپا نوشته است، این هیات شراکت نظامی تحت عنوان هیات «ای.یو.ام.پی.ام» در ماه فوریه «به درخواست مقام‌های نیجری» تاسیس شد.

این وبسایت مدعی است، هدف از تشکیل این هیات «تقویت قابلیت نیروهای مسلح نیجر برای مهار تهدید تروریستی است.»

نیجر از زمانی که «محمد بازوم»، رئیس جمهور مخلوع این کشور در ماه ژوئیه به دست ارتش سرنگون شد، در کنترل حاکمان نظامی قرار داشته است.

نیجر بعد از این رخداد از کشورهای اروپایی به ویژه فرانسه فاصله گرفته و به دو همسایه دیگرش شامل بورکینافاسو و کشور مالی، کشورهایی که دولتهایشان ماه‌ها قبل به شکلی مشابه توسط ارتش سرنگون شد، نزدیک شده است.

رهبران نظامی نیجر بعد از سرنگونی بازوم که متحد فرانسه بود خواستار خروج نظامیان فرانسوی شدند و پاریس بعد از این تصمیم شروع به خارج کردن 1500 سربازش از نیجر کرد.

روز دوشنبه یک هیات اعزامی از روسیه تحت سرپرستی معاون وزیر دفاع این کشور به دیدار مقام‌های نیجر در شهر نیامی رفته و دو کشور بر سر تقویت همکاری نظامی توافق کردند.

پایان پیام/


12012620
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار بین‌الملل

بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» فعالان طرفدار فلسطین در مالزی علیه رئیس جمهور آمریکا و رژیم صهیونیستی تجمع کردند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» رئیس‌جمهور آمریکا در حاشیه اجلاس آسه‌آن در مالزی از خوشبینی خود نسبت به انعقاد توافق تجاری با چین خبر داد و گفت که هر دو کشور خواهان انجام معامله هستند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» مدیر منطقه‌ای صندوق کودکان سازمان ملل متحد اعلام کرد که این نهاد در حال گسترش اقدامات خود در غزه برای نجات جان کودکان از تهدیدات است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» دادستان پاریس تایید کرد که بیش از صد بازپرس در پرونده سرقت موزه لوور درگیر هستند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» یک خبرنگار می‌گوید اسناد داخلی‌ای به دست آورده که نشان می‌دهد آمازون خدمات رایانش ابری و هوش مصنوعی را به تولیدکنندگان سلاح اسرائیلی می‌فروشد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» در ادامه توافق آتش‌بس، کاروانی از کامیون‌های مصری حاوی ماشین‌آلات سنگین برای کمک به یافتن اجساد اسرای اسرائیلی زیر آوار‌های غزه وارد این منطقه شد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» روزنامه اسرائیلی هاآرتص فاش کرد که ارتش اسرائیل، کامیون‌های حامل مقادیر عظیمی از زباله و نخاله‌های ساختمانی پایگاه‌های نظامی خود را در داخل نوار غزه تخلیه می‌کند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» معاون حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه ایران، در چارچوب سیاست همسایگی این کشور، روز یکشنبه ۴ آبان ۱۴۰۴ برای مذاکره با مقامات افغانستان وارد کابل شد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» بر اساس یک تحقیق اختصاصی شبکه اسکای‌نیوز، اسرائیل از چهار گروه شبه‌نظامی در نوار غزه با هدف «برچیدن حکومت حماس» و ایجاد «غزه جدید» پشتیبانی می‌کند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» رئیس‌جمهور روسیه از آزمایش موفقیت‌آمیز موشک کروز هسته‌ای

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است