بین‌الملل 05:01 - 14 آذر 1402
وزارت امور خارجه نیجر اعلام کرد، دولت نظامی حاکم بر این کشور یک توافق نظامی با اتحادیه اروپا را لغو و به شراکت نظامی با این اتحادیه پایان داده است.

پایان شراکت نظامی نیجر و اتحادیه اروپا

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، دولت نظامی حاکم بر نیجر روز دوشنبه اعلام کرد،‌ یک پیمان شراکت نظامی با اتحادیه اروپا و مجوزش به یک برنامه اتحادیه اروپا برای تقویت نظامیان این کشور را لغو کرده است.

به نوشته خبرگزاری «رویترز»، مقام‌های نیجر بعد از آن‌که اوایل دوشنبه با روسیه بر سر تقویت همکاری نظامی توافق کردند، اعلام کردند به کار دو هیات دفاعی و امنیتی اتحادیه اروپا در این کشور پایان می‌دهند.

وزارت خارجه نیجر تصریح داشت، یکی از این هیات‌ها تحت عنوان «یوکَپ ساحل نیجر»، حاصل یک توافق سابق با اتحادیه اروپا برای تقویت ظرفیت‌ها بوده و در شهر نیامی مستقر است.

این هیات که در سال 2012 تاسیس شد، از نیروهای امنیتی داخلی، مقام‌ها و عوامل غیردولتی نیجر حمایت می‌کرد.

وزارت امور خارجه نیجر در بیانیه‌ای مطبوعاتی نوشت: «دولت نیجر رضایت خود به استقرار هیات شراکت نظامی اتحادیه اروپا را لغو می‌کند.»

وبسایت شورای اتحادیه اروپا نوشته است، این هیات شراکت نظامی تحت عنوان هیات «ای.یو.ام.پی.ام» در ماه فوریه «به درخواست مقام‌های نیجری» تاسیس شد.

این وبسایت مدعی است، هدف از تشکیل این هیات «تقویت قابلیت نیروهای مسلح نیجر برای مهار تهدید تروریستی است.»

نیجر از زمانی که «محمد بازوم»، رئیس جمهور مخلوع این کشور در ماه ژوئیه به دست ارتش سرنگون شد، در کنترل حاکمان نظامی قرار داشته است.

نیجر بعد از این رخداد از کشورهای اروپایی به ویژه فرانسه فاصله گرفته و به دو همسایه دیگرش شامل بورکینافاسو و کشور مالی، کشورهایی که دولتهایشان ماه‌ها قبل به شکلی مشابه توسط ارتش سرنگون شد، نزدیک شده است.

رهبران نظامی نیجر بعد از سرنگونی بازوم که متحد فرانسه بود خواستار خروج نظامیان فرانسوی شدند و پاریس بعد از این تصمیم شروع به خارج کردن 1500 سربازش از نیجر کرد.

روز دوشنبه یک هیات اعزامی از روسیه تحت سرپرستی معاون وزیر دفاع این کشور به دیدار مقام‌های نیجر در شهر نیامی رفته و دو کشور بر سر تقویت همکاری نظامی توافق کردند.

پایان پیام/


12012620
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار بین‌الملل

بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» نیرو‌های رژیم صهیونیستی بامداد امروز با انجام عملیات همزمان در مناطق مختلف کرانه باختری، شهرها، اردوگاه‌ها و روستا‌های فلسطینی از جمله اردوگاه الفارعه، شهر دورا، الخلیل، نابلس و رام‌الله را هدف قرار دادند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» رئیس‌جمهور آمریکا، لایحه مجوز دفاع ملی سال مالی ۲۰۲۶ را امضا و آن را به قانون تبدیل کرد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» ایالات متحده در ادامه حملات خود به شناور‌هایی که مدعی است مواد مخدر قاچاق می‌کنند، با حمله به دو شناور در اقیانوس آرام ۵ نفر را کشت.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» ژست‌های سیاسی کانادا در حمایت از فلسطین، همزمان با تداوم ارسال سلاح، به نمایشی متناقض بدل شده‌اند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» گروه هکری حنظله در عملیاتی به‌نام «اختاپوس» به تلفن نفتالی بنت، نخست‌وزیر پیشین رژیم صهیونیستی نفوذ کرد و اسناد حساس را افشا نمود.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» رئیس جمهور آمریکا ادعا می‌کند فرصتی برای پایان دادن به جنگ اوکراین به وجود آمده و خواستار اقدام سریع دولت کی‌یف شد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» آلمان و اسرائیل در توافقنامه‌ای برای سیستم دفاع موشکی «آرو ۳» امضا کردند که بزرگترین توافق نظامی در تاریخ تاسیس رژیم اسرائیل است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» رئیس‌جمهور برزیل تاکید کرد که با همتایان ونزوئلایی و آمریکایی خود صحبت کرده و آماده میانجی‌گری میان واشنگتن و کاراکاس است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» وزیر خارجه هلند در واکنش به تحریم‌های جدید آمریکا تاکید کرد که هلند از دادگاه کیفری بین‌المللی کاملا حمایت می‌کند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» ترامپ اعلام کرد با امضای یک دستور اجرایی، طبقه‌بندی فدرال ماری‌جوانا را تغییر خواهد داد؛ اقدامی که تولید، مصرف و انتقال آن را تسهیل خواهد کرد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است