علمی فناوری 14:19 - 23 بهمن 1403
قائم‌مقام بنیاد ملی نخبگان گفت که این بنیاد موظف است استعداد‌های برتر را فارغ از وجود محدودیت‌های ناشی از معلولیت جسمی شناسایی و حمایت کند.

حمایت از مستعدان دارای معلولیت در راستای ایجاد فرصت‌های برابر

سعید خدایگان قائم مقام بنیاد ملی نخبگان اظهار داشت: واژه «ملی» در نام بنیاد ملی نخبگان به معنای مسئولیت پوشش تمامی اقشار جامعه نخبگان، از جمله افراد دارای معلولیت است. این بنیاد موظف است استعداد‌های برتر را فارغ از محدودیت‌های ناشی از معلولیت‌های جسمی شناسایی و حمایت کند.

وی با اشاره به تفاوت‌های ماهیتی انواع معلولیت‌ها در ایجاد مانع در بروز انواع استعداد‌ها افزود: برخی معلولیت‌ها مثلا ناتوانی حرکتی در راه رفتن، تأثیر چشمگیری بر توانمندی‌های علمی یا هنری ندارند. در چنین شرایطی این افراد تنها ممکن است نیازمند بهره‌مندی امکانات خاصی نباشد، اما برخی معلولیت‌ها به‌طور مستقیم فرآیند شکوفایی استعداد خاصی را تحت تأثیر قرار می‌دهند. برای مثال، یک فرد نابینا که در هنر‌های تجسمی دارای استعداد است و یا یک مستعد علمی ناشنوا که در فرآیند آموزش با موانع ارتباطی روبه‌رو است، نیازمند حمایت‌های ویژه و معیار‌های ارزیابی متفاوت است، لذا این گروه از مستعدین باید با در نظر گرفتن شرایط خاصشان سنجیده شوند.

خدایگان به فعالیت‌های اخیر بنیاد در راستای حمایت از جامعه معلولین اشاره کرد و گفت: دعوت از نمایندگانی از دانشجویان برتر دارای معلولیت در «چهاردهمین همایش ملی نخبگان» برای اولین بار، حضور مسئولین بنیاد ملی نخبگان در مراسم دانش‌آموختگی "دانشگاه فرشتگان" به عنوان تنها دانشگاه اختصاصی دانشجویان دارای معلولیت در منطقه و حمایت مادی و معنوی بنیاد ملی نخبگان و معاونت علی فناوری از اولین المپیاد ملی علمی-مهارتی دانشجویان دارای معلولیت از جمله این اقدامات است.

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان با تاکید بر اینکه حمایت از این المپیاد با توجه ویژه رئیس بنیاد نخبگان انجام شده است، افزود: این المپیاد نخستین دوره خود را تجربه می‌کند و حمایت مادی و معنوی بنیاد معطوف به هزینه‌های اجرایی و جوایز اعطای به برگزیدگان این رویداد است.

وی با ابراز امیدواری برای اجرای موفق این رویداد و دریافت حمایت‌های بیشتر از این طیف از جامعه نخبگانی برای سال‌های آینده، گفت: در شرایط فعلی، ما بیشتر بر پشتیبانی از برگزاری این المپیاد تمرکز کرده‌ایم و پس از ارزیابی نتایج، بررسی کیفیت برگزاری و سطح برگزیدگان، در خصوص نحوه ادامه حمایت‌ها از دوره‌های آتی این المپیاد تصمیم‌گیری خواهد شد.

خدایگان در پایان خاطرنشان کرد: حمایت از جامعه مستعدین دارای معلولیت، ایجاد فرصت‌های برابر برای بروز استعدادهاست، این رویداد ملی فرصتی برای شناسایی و تقویت مهارت‌های دانشجویان دارای معلولیت در رشته‌های مختلف علمی و مهارتی است و بنیاد ملی نخبگان امیدوار است که در آینده، این نوع رویداد‌ها به بستری برای شناسایی، حمایت و رشد بیش از پیش نخبگان در جامعه تبدیل شود.

نخستین المپیاد ملی علمی-مهارتی دانشجویان دارای معلولیت با حمایت بنیاد ملی نخبگان و معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، نوزدهم اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴ در تهران برگزار می‌شود.

در این المپیاد، دانشجویان در رشته‌های گوناگونی از جمله زبان و ادبیات فارسی، مترجمی زبان اشاره ایرانی و انگلیسی، طراحی لباس و پوشاک، طراحی طلا و جواهر، نقاشی و گرافیک، مهندسی کامپیوتر، رباتیک دانش‌آموزی، معماری، عکاسی و علوم ورزشی (شطرنج) به رقابت خواهند پرداخت.

علاقه‌مندان برای ثبت‌نام و کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند به پایگاه اینترنتی www.paraolympiad.ir مراجعه کنند.

منبع: بنیاد ملی نخبگان


12154476
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش با تاکید بر لزوم ثبت روایت‌های آموزشی معلمان واشتراک‌گذاری تجارب خود، گفت: تحلیل روایت‌های معلمان می‌تواند دستمایه تولید دانش بومی در نظام آموزشی شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت ضمن تأکید بر اینکه اصطلاح «گلودرد تیغی» این روز‌ها به‌هیچ‌وجه نشان‌دهنده سویه‌ای با شدت بیشتر یا خطر بالاتر کرونا نیست، در عین حال از افزایش موارد بروز آنفلوآنزا خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دارو‌های نوآورانه کاهش وزن به بیماران مبتلا به نارسایی کلیه در مرحله نهایی، زندگی جدیدی می‌بخشند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شرکت OpenAI از ویژگی جدیدی در ChatGPT رونمایی کرده است که امکان چت گروهی با حداکثر ۲۰ شرکت‌کننده، علاوه بر خود ربات چت، را فراهم می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» کشف نوعی جدیدی از غار‌ها در مریخ این ایده را تقویت کرده که ممکن است نخستین زیستگاه حیات خارج از زمین باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» برخی معتقدند خوردن شام دیروقت مضر است، اما این ایده پایه علمی ندارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» بنابر اعلام مدیرعامل شرکت فناوری بن یاخته‌های رویان، درمان‌های نوین سلولی، از فلج مغزی تا آرتروز، وارد مرحله ارائه به بیماران شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در آستانه دومین سالگرد سیاست‌های کلان اقتصاد دریامحور، نمایشگاه ملی توانمندی‌های دانش‌بنیان کشور با تمرکز بر توسعه فناوری‌های دریایی و زیست‌فناوری دریامحور، ظرفیت‌های علمی و صنعتی ایران را در حوزه دریا و سواحل به نمایش می‌گذارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس شورای تحول و ارتقای علوم انسانی و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بر نقش هوش مصنوعی به عنوان یک تحول بنیادین در مدیریت کشور، کاهش اتلاف منابع و حل بحران‌های ساختاری مالی دولت تأکید کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون آموزشی دانشگاه تهران با اشاره به کاهش آمار دانشجویان پسر این دانشگاه گفت: امسال تعداد دانشجویان ورودی کارشناسی نسبت به سال گذشته ۱۱.۵ درصد کمتر است، تعداد دانشجویان کارشناسی ارشد ۱۲.۵ درصد کاهش داشته و مقطع دکتری ۱۹ درصد کاهش یافته اس...

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است