سیاسی 09:57 - 25 شهریور 1404
معاون وزیر امور خارجه، بر اهمیت دیپلماسی چندجانبه اقتصادی و نقش سازمان همکاری اقتصادی در سیاست همسایگی ایران تأکید کرد.

اکو جایگاه ویژه‌ای در سیاست همسایگی ایران دارد

باشگاه خبرنگاران جوان ـ دومین همایش ملی ایران و سازمان همکاری اقتصادی (اکو) در مرکز مطالعات سیاسی و بین‌الملل وزارت امور خارجه آغاز شد.

 سعید خطیب‌زاده، معاون وزیر امور خارجه و رئیس مرکز مطالعات سیاسی و بین‌الملل وزارت امور خارجه در دومین همایش ملی ایران و سازمان همکاری اقتصادی (اکو) ضمن قدردانی از حضور مهمانان و وزیر امور خارجه گفت: این حضور نشان از تعهد و باور عمیق وزارت و وزیر امور خارجه به موضوع مهم اکو به‌عنوان یکی از مهم‌ترین سازوکار‌های منطقه‌ای در همکاری میان کشور‌های این منطقه دارد.

وی ادامه داد: مرکز مطالعات سیاسی و بین‌المللی وزارت امور خارجه، به‌عنوان یکی از مهم‌ترین اندیشکده‌های عرصه دیپلماسی و روابط بین‌المللی در منطقه و بزرگ‌ترین اندیشکده روابط خارجی در جمهوری اسلامی ایران، همواره کوشیده است بستری پویا برای تبادل اندیشه، تحلیل‌های راهبردی، توسعه همکاری‌های علمی و فکری، انجام دیپلماسی‌های غیررسمی و ایجاد چارچوب‌هایی برای تبادل نظر و ارتباط میان هیئت‌های فکری و تصمیم‌سازان در کنار تصمیم‌گیران حوزه اکو فراهم آورد، تا اهداف تعیین‌شده در اساسنامه اکو پیگیری شود.

معاون وزیر امور خارجه با اشاره به اینکه چندجانبه‌گرایی از جمله عرصه‌های مورد توجه ویژه وزارت امور خارجه ایران و از اصول اساسی همکاری‌ها در این حوزه به شمار می‌رود، گفت: وزارت امور خارجه و مرکز مطالعات سیاسی و بین‌المللی در راستای پیشبرد اهداف سیاست خارجی کشور، همواره از مصادیق چندجانبه گرایی حمایت کرده‌اند.

وی ادامه داد: یکی از مصادیق مهم در این زمینه، سازمان همکاری اقتصادی (اکو) است که جایگاه ویژه‌ای در دیپلماسی چندجانبه و سیاست همسایگی دولت جمهوری اسلامی ایران دارد. 

خطیب‌زاده گفت: در اسفند سال ۱۳۹۰، نخستین همایش ملی ایران و اکو با همکاری معاون وقت اقتصادی وزارت امور خارجه در همین مرکز برگزار شد. اکنون نیز خوشحالم که در آستانه تدوین چشم‌انداز ۳۵ اکو توسط ده کشور عضو، جزو نخستین و شاید اولین اندیشکده در منطقه اکو باشیم که به این موضوع مهم در سطح ملی می‌پردازد. 

وی در پایان ابراز امیدواری کرد که این همایش فرصتی برای گفت‌وگوی سازنده و ارائه چارچوب‌های پیشنهادی عملیاتی در مسیر آینده‌ای روشن‌تر برای این سازمان مهم و پویای منطقه‌ای فراهم آورد.

این همایش با حضور وزیر خارجه و دبیرکل اکو افتتاح خواهد شد و در ادامه، سه پنل تخصصی با محور‌های «مواصلات و تعاملات درون‌منطقه‌ای»، «اکو و فناوری‌های نوین» و «چشم‌انداز اکو در سال ۲۰۳۵» برگزار می‌شود. هدف اصلی این نشست، بررسی ابعاد همکاری‌های اقتصادی، فناوری و ارتباطی میان کشور‌های عضو و ارائه توصیه‌های کارشناسی برای تدوین چشم‌انداز جدید سازمان است.

سازمان همکاری اقتصادی (اکو) یکی از باسابقه‌ترین نهاد‌های همکاری منطقه‌ای در جهان در حال توسعه است که در سال ۱۹۶۴ با ابتکار ایران، ترکیه و پاکستان پایه‌گذاری شد و بعد‌ها با پیوستن جمهوری‌های تازه استقلال‌یافته آسیای مرکزی و افغانستان، به یک سازمان ده‌عضوی تبدیل گردید. این سازمان با وجود ظرفیت‌های عظیم جمعیتی و جغرافیایی خود، هنوز نتوانسته به سطح انتظارات اعضا در تحقق منافع مشترک دست یابد.

همایش ملی ایران و اکو در همین راستا بستری برای بازاندیشی در چالش‌ها و فرصت‌های موجود و ترسیم مسیر آینده همکاری‌ها فراهم می‌سازد.

امسال آخرین سال اجرای چشم‌انداز اکو ۲۰۲۵ است و کشور‌های عضو در تدارک تدوین برنامه ۱۰ ساله جدید برای تصویب در نشست شورای وزیران امور خارجه در قزاقستان هستند. به پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران، در فرآیند طراحی این چشم‌انداز، نظرات تمامی ذی‌نفعان از بخش‌های دولتی و خصوصی تا نهاد‌های دانشگاهی، زنان و جوانان لحاظ خواهد شد.

ایران به عنوان یکی از بنیانگذاران و میزبان دبیرخانه اکو، این سازمان را ابزاری کلیدی برای تحقق سیاست همسایگی و دیپلماسی چندجانبه اقتصادی خود می‌داند و بر نقش آن در ارتقای همکاری‌های منطقه‌ای در حوزه‌هایی همچون تجارت، ترانزیت، گردشگری، دیجیتال‌سازی و هوش مصنوعی تأکید دارد.

منبع: ایرنا 


12226433
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار سیاسی

سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» معاون حقوقی رئیس جمهور از اقدامات گسترده حقوقی برای مستندسازی و پیگیری حقوقی خسارات جنگ اخیر خبر داد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» کمیسیون حقوقی و قضایی مجمع تشخیص مصلحت نظام برخی مواد لایحه حمایت از ایرانیان خارج کشور را مغایر با سیاست‌های کلی نظام قانونگذاری دانست.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر امور خارجه تاکید کرد: برای تحقق اهداف باید شناخت دقیقی از فرصت‌ها و چالش‌های موجود داشت و از گرفتار شدن در بلندپروازی‌های غیرواقع‌بینانه پرهیز کرد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» معاون اول رئیس‌جمهور با تاکید بر تدوین و تهیه طرح «ارتقاء جایگاه سینما در کشور» خواستار بازگشت هنرمندان خارج از کشور به وطن شد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» دیوان محاسبات کشور نسبت به صادرات غیراصولی پلاسمای خون و تحمیل هزینه مضاعف در واردات دارو‌های مشتق از پلاسما هشدار داد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» معاون وزیر امور خارجه، بر اهمیت دیپلماسی چندجانبه اقتصادی و نقش سازمان همکاری اقتصادی در سیاست همسایگی ایران تأکید کرد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مجلس شورای اسلامی در پیامی، قهرمانی تیم ملی کشتی آزاد ایران در جهان را تبریک گفت.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» نمایندگی دائم ایران در وین با اشاره به ارائه قطعنامه پیشنهادی کشورمان نوشت: جامعه بین‌المللی باید مانع از تکرار اقدامات غیرمسئولانه‌ای گردد که صلح و امنیت جهانی را تهدید می‌نماید.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس می‌گوید تامین مسکن کارگران جزو تکالیف قانونی است، اما عملکرد وزارت راه و شهرسازی در ساخت مسکن ملی خوب نبوده است.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» سفیر پیشین ایران در اردن با اشاره به بی عملی سازمان ملل در برابر جنایات رژیم صهیونی نکاتی را بیان کرد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است