علمی فناوری 20:24 - 12 آبان 1404
دبیر کمیته کشوری تجویز و مصرف منطقی دارو گفت: مصرف ناصحیح آنتی‌بیوتیک‌ها عامل اصلی گسترش مقاومت‌های میکروبی است و مقابله با این پدیده باید در صدر برنامه‌های ملی سلامت قرار گیرد.

مقابله با مقاومت آنتی‌بیوتیکی فوریت سلامت ملی است

باشگاه خبرنگاران جوان ـ نازیلا یوسفی ضمن اشاره به برگزاری آخرین نشست کمیته کشوری تجویز و مصرف منطقی دارو که بیش از ۱۰ سال سابقه فعالیت دارد، گفت: در این نشست پس از مرور اقدامات انجام‌شده در سال‌های گذشته و بررسی چالش‌های موجود، مقاومت آنتی‌بیوتیکی به عنوان اولویت نخست و فوریت سلامت ملی مورد تأکید همه اعضا قرار گرفت.

وی افزود: تجویز و مصرف منطقی دارو به معنای انتخاب داروی مناسب، با دوز صحیح، در مدت زمان بهینه و با کمترین هزینه برای بیمار و جامعه است. رعایت این اصل، به‌ویژه در مورد آنتی‌بیوتیک‌ها، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است؛ چراکه مصرف نابجا و بی‌رویه این دارو‌ها عامل اصلی بروز و گسترش مقاومت‌های میکروبی است که امروزه یکی از جدی‌ترین تهدیدات سلامت عمومی در جهان به شمار می‌رود.

دبیر کمیته کشوری تجویز و مصرف منطقی دارو تأکید کرد: گسترش مقاومت آنتی‌بیوتیکی موجب می‌شود دارو‌های رایج اثرگذاری خود را از دست بدهند و حتی عفونت‌های ساده نیز به شرایطی خطرناک و سخت‌درمان تبدیل شوند. این پدیده علاوه بر تهدید جان بیماران، هزینه‌های سنگینی را به نظام سلامت و اقتصاد جامعه تحمیل می‌کند.

بنابر اعلام سازمان غذا و دارو، یوسفی در پایان خاطرنشان کرد: اعضای کمیته بر تدوین و اجرای راهبرد‌های ملی برای مقابله با مقاومت آنتی‌بیوتیکی، همکاری بین‌بخشی و توجه به عوامل مؤثر بر عرضه و تقاضای دارو تأکید کردند.

به گفته وی، در این نشست که با حضور نمایندگان معاونت‌های درمان و بهداشت وزارت بهداشت، سازمان‌های بیمه‌گر، تعدادی از معاونان غذا و داروی دانشگاه‌های علوم پزشکی و جمعی از صاحب‌نظران حوزه پزشکی و داروسازی برگزار شد، برخی تمهیدات اجرایی برای کنترل مصرف بی‌رویه آنتی‌بیوتیک‌ها در سطح کشور به تصویب رسید.

 


12239725
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دبیر کمیته کشوری تجویز و مصرف منطقی دارو گفت: مصرف ناصحیح آنتی‌بیوتیک‌ها عامل اصلی گسترش مقاومت‌های میکروبی است و مقابله با این پدیده باید در صدر برنامه‌های ملی سلامت قرار گیرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: تداوم تحریم‌ها موجب اختلال جدی در زنجیره تأمین دارو، تجهیزات آزمایشگاهی و اقلام پیشگیری می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» میلیون‌ها نفر در سراسر جهان روزانه از چت‌بات‌هایی مانند ChatGPT، Cloud و Replika استفاده می‌کنند و به دنبال دوستی، رابطه عاشقانه یا حتی درمان هستند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سازمان آموزش و پرورش استثنایی اعلام کرد: مدیران و معلمان مدارس ابتدایی عادی از این پس می‌توانند از طریق سامانه سیدا، دانش‌آموزان مشکوک به اختلال یادگیری و دیرآموز را به مراکز جامع سنجش، آموزش و توانبخشی ارجاع دهند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی ریاست‌جمهوری گفت: محدودیت‌های قانونی فعلی مانع از شکل‌گیری شرکت‌های بزرگ دانش‌بنیان در ایران شده و این موضوع توان رقابت کشور در بازارهای جهانی را کاهش می‌دهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون وزیر ارتباطات از تدوین نقشه راه چهارساله این وزارتخانه با محوریت شفافیت، توانمندسازی بخش خصوصی و جذب سرمایه داخلی و بین‌المللی خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی اورژانس استان تهران از وقوع یک مورد حادثه آتش سوزی در طبقه سوم بیمارستان بهارلو خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دو عید بزرگ اسلامی، عید فطر و عید قربان، در چهل‌وسومین کنفرانس عمومی یونسکو توسط سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد یونسکو، به رسمیت شناخته شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اهمیت آموزش دیجیتال نسل جوان گفت: جهاد دانشگاهی می‌تواند بازوی مؤثری در اجرای طرح ملی ایران دیجیتال باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دانشمندان ژن‌های جدیدی را در ارتباط با چاقی شناسایی کرده‌اند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است