علمی فناوری 13:42 - 10 فروردین 1403
برای اولین‌بار فیلمی از ربات انسان‌نما Unitree که بدون عملگرهای هیدرولیک پشتک می‌زند را مشاهده می‌کنید.

فیلمی از اولین ربات انسان نمای پشتک‌زن‌

ربات انسان‌نما Unitree چینی، برخلاف اطلس بوستون داینامیکس، از موتورهای مفصلی تمام الکتریکی برای پشتک‌زدن استفاده می‌کند.

ربات انسان‌نمای Unitree H1 که ماه گذشته رکورد سرعت راه‌رفتن را جابه‌جا کرده بود، حالا به یک دستاورد جدید رسیده است. جدیدترین نسخه این ربات دوپای چینی، اولین رباتی است که می‌تواند بدون استفاده از سیستم‌های هیدرولیکی پشتک بزند.

اطلس، ربات انسان‌نمای بوستون داینامیکس، چند سالی است که توانایی پشتک‌زدن را دارد. اما این ربات برای این که به هوا بپرد و بچرخد و روی دو پا فرود بیاید، از عملگرهای سنگین هیدرولیکی استفاده می‌کند که با ریسک نشت مایع نیز روبه‌رو هستند.

ربات Unitree H1 تنها به موتورهای مفصلی الکتریکی M107 در داخل خود متکی است. هرکدام از این موتورها تا ۳۶۰ نیوتن-متر گشتاور ایجاد می‌کنند. کمپانی Unitree پیش‌تر از این موتورها در ربات چهارپای B2 استفاده کرده بود.

هرکدام از پاهای ربات H1 سه درجه آزادی در مفصل ران و یک درجه آزادی در زانو و یک درجه آزادی در قوزک دارند. تمام سیم‌کشی به‌منظور تمیزی و زیبایی ظاهر، داخل ربات تعبیه شده‌اند.

کمپانی Unitree از شبیه‌سازی‌های یادگیری تقویتی برای آموزش پشتک در یک نقطه به H1 استفاده کرد. در ویدیو زیر می‌بینیم که این ربات تقریباً طبق برنامه پشتک می‌زد؛ البته به غیر از یک جهش کوچک در پایان پرش، برای حفظ تعادل.

گرچه این مهارت تماشایی می‌تواند یک نکته مثبت در کارنامه یک ربات باشد، به‌نظر می‌رسد کاربردهای آن در دنیای واقعی بسیار محدود است و از سرگرم‌کردن مهمانان یک جشن بیشتر نباشد. البته H1 از قبل توانایی‌های کاربردی‌تری را نیز به سوابق خود افزوده است. این توانایی‌ها عبارتند از پیاده‌روی سریع، بالارفتن از پله‌ها، پرش ایستاده و حتی رقص.

ربات H1 قیمتی برابر ۹۰ هزار دلار آمریکا دارد، البته احتمالاً ۱۰ سالی زمان لازم باشد تا وارد بازار شود. این ربات ۱٫۸ متر قد دارد و با وزن ۴۷ کیلوگرم می‌تواند تا ۳۰ کیلوگرم بار را حمل کند. بازوهای این ربات، برخلاف رقبایی مثل اپتیموس تسلا و Figure 01، دست‌هایی شبیه به انسان ندارند؛ اما کمپانی چینی درحال کار روی چنین خصوصیتی است.

ربات H1 با سرعت ۳٫۳ متر بر ثانیه رکورددار سرعت بین ربات‌های انسان‌نما است و کمپانی Unitree انتظار دارد که نسخه تجاری آن بتواند برای کاربردهای عمومی به سرعت ۵ متر بر ثانیه برسد. یک آرایه سنسور 3D LiDAR و یک دوربین عمق RealSense اینتل در سر این ربات تعبیه می‌شود تا دنیای اطراف خود را اسکن کند. همچنین ادعا می‌شود این ربات یک باتری ۸۴۶ وات-ساعتی قابل‌تعویض دارد. اما این پروژه همچنان در اولین روزهای خود است.

منبع: دیجیاتو


12042775
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهور از رشد صد در صدی دانش‌بنیان ها در بورس تا پایان سال خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت گفت: در راستای اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، به تعداد ۴ هزار و ۱۹۳ نفر از دانشجویان متاهل وام تحصیلی اعطاء شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» روابط عمومی سازمان غذا و دارو، اسامی تعدادی از فرآورده‌های سلامت را که فاقد مجوز بهداشتی بوده یا ادعای درمانی داشته اند؛ اعلام کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی ایران گفت: سالانه میلیارد‌ها جواب توسط آزمایشگاه‌ها صادر می‌شود، اما آزمایشگاه‌های تشخیص طبی کمترین شکایت‌ را دارند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر علوم با انتشار پستی در صفحه مجازی خود برگزاری آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ را در کمال امنیت و آرامش دانست و از دست‌اندرکاران حفظ سلامت و امنیت آزمون سراسری تقدیر کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر علوم گفت: نخبگان معرفی شده توسط بنیاد نخبگان نیاز به شرکت در فراخوان جذب هیئت علمی ندارند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نامه‌ای درخصوص اعمال پایه‌های تشویقی اعضای هیات علمی که از سوی رییس صندوق بازنشستگی کشور به وزارت علوم ارائه شده را منتشر کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس دانشگاه فرهنگیان از بورسیه تعدادی از دانشجویان مشغول به تحصیل در این دانشگاه خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» امکان تکمیل و بارگذاری مدارک پذیرفته‌شدگان اولین مرحله آزمون آموزگاری از امروز فراهم و متقاضیان در مهلتی ۴ روزه می‌توانند با مراجعه به سامانه my.medu.ir مدارک خود را جهت ارزیابی، بارگذاری کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نایب رئیس کارگروه سلامت دیجیتال فرهنگستان علوم پزشکی ایران، از آزمایشگاه‌های بالینی و پزشکی هوشمند به عنوان یکی از پایه‌های مهم در تشخیص و مدیریت بیماری‌ها نام برد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است