اقتصادی 16:13 - 24 مهر 1403
رئیس سازمان بهینه سازی و مصرف انرژی گفت: در بسیاری از کشور‌های دنیا برای تولید برق از انرژی باد استفاده می‌کنند، اما در ایران برای تولید برق در نیروگاه‌های کشور ۸۰ درصد گاز مصرف می‌کنند.

نیروگاه‌های کشور برای تولید برق ۸۰ درصد مصرف گاز دارند

امروز میز اقتصاد به بررسی ایجاد سازمان  مصرف بهینه  سازی و مصرف انرژی با حضور مالک شریعتی عضو کمیسیون انرژی مجلس و حسین زاده مدیرعامل سازمان بهینه سازی و مصرف انرژی بحث و بررسی شد.

در این برنامه شریعتی عضو کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه  باید افزایش تولید داشته باشیم و این افزایش بدون مدیریت مصرف بازی از پیش باخته است گفت: باید سازمان بهینه سازی و مصرف انرژی در این دوره با توجه به ناترازی های انرژی دنبال شود گفت: متاسفانه در سال‌های گذشته  مصرف انرژی و بهینه سازی مصرف سوخت  دنبال نشده است. شاخص انرژی باید نصف می‌شده اما ۱/۱ درصد هرساله به نرخ اضافه می‌شود.

 وی ادامه داد: تولید در حوزه نفت و گاز انجام می‌شود و سازمان بهینه سازی کارایی لازم را ندارد و اختیارات خوبی ندارند. تمرکز در مدیریت این حوزه مهم در مدیریت مصرف وجود نداشته است گفت: سازمان بهینه سازی مصرف سوخت یک تمرکز ایجاد می‌کند و جایگاه را ارتقا می‌دهد اما  اجرای آن در اختیار دستگاه اجرایی است. پروژه های بهینه سازی انرژی باید از محل صرفه جویی منابع مالی شان تامین میشد. این تامین مالی هم در کنار سازمان یک حساب بهینه سازی انرژی ایجاد می‌‍شود.

شریعتی بیان کرد: در وزارت نیرو سازمان بهره‌وری انرژی داشتیم که عملی نشد. ایجاد این سازمان  برای جبران یک کاستی بلند مدت کشور  بسیار ضروری است و نیاز به یک کار جهادی دارد و در حال حاضر تغییر ساختار ضروری است که باید جوابگو باشیم.

عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: ما برای ایجاد این سازمان درحال انجام پیگیری‌های لازم هستیم. این مصوبه با رأی رییس‌جمهور که قبلاً عضو مجلس بودند انجام شده و ما باید همت کنیم و این عقب ماندگی را جبران کنیم. اختیارات لازم و توان مصرفی لازم قبلا وجود نداشته است. وزارت نفت هم با تشکیل این سازمان موافق هستند.

در ادامه این برنامه  حسین زاده مدیر عامل شرکت بهینه‌سازی مصرف سوخت  گفت: ناترازی انرژی باعث ایجاد مشکلات زیادی در این بخش شده است و  همان طور که ما در دنیا در مصرف انرژی اول هستیم در مدیریت مصرف انرژی هم بالا هستیم.

حسین زاده اظهار کرد: نیروگاه‌های کشور برای تولید برق هشتاد درصد گاز استفاده می‌کنند در حالی که در ترکیه مصرف انرژی ۱/۱ بشکه نفت مصرف می‌کند تا هزار دلار درآمد تولید ناخالص داشته باشد اما ما چهار برابر ترکیه برای این میزان درآمد مصرف می‌کنیم.

او یادآور شد: کشوری مانند دانمارک هشتاد درصد نیروی خود را از باد تامین می‌کند  ما اکنون انباشت کارهای انجام نشده در حوزه انرژی داریم و همین امر باعث شده که  شدت مصرف انرژی افزایش یابد  به طوری که  ما سی درصد رشد مصرف داشتیم که این یک زنگ خطر است.

حسین زاده گفت:  وزارت اقتصاد بورس انرژی را دارد و وزارت راه و شهرسازی حمل و نقل سوخت را دارد و همه باید یکپارچه شوند تا یک مدیریت پایه اتفاق بیفتد. بهینه سازی ۲۴ سال است که سابقه دارد. ما یک برنامه کوتاه مدت و بلند مدت و میان مدت طراحی کردیم که کوتاه مدت آن ۷ سال است.

وی گفت:  ما هیچ نیازی به منابع مالی نداریم فقط باید اختیار داشته باشیم‌. کشور ما نیازمند تصمیم است. در حوزه حمل و نقل و ساختمان برنامه ریزی کردیم که مجری باید با وزارت صنایع قرارداد منعقد کند که کار انجام می‌شود بعد وزارت بودجه باید برود و پول دریافت کند و معلوم است که دارو و منابع غذایی اولویت دارد.

خبرنگار: محبوبه کباری


12104858
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل پیش بینی سازمان هواشناسی گفت: روز سه‌شنبه با ورود سامانه بارشی جدید به کشور در غالب مناطق شاهد بارش باران خواهیم بود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» روابط عمومی شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران از اقدام حرفه‌ای کنترلر‌های مراقبت پرواز پس از ترکیدن لاستیک هواپیما یک شرکت هواپیمایی خبر داد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مسئول سالن عملیات مرکز مدیریت راه‌های کشور گفت: ترافیک سنگین در تمامی محور‌های شمالی کشور از جمله چالوس را شاهد هستیم.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» تنها چند ساعت پیش از اجرای طرح سه نرخی شدن بنزین از بامداد ۲۲ آذر ماه شاهد شلوغ شدن برخی از پمپ بنزین‌ها هستیم.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» تنها چند ساعت پیش از اجرای طرح سه نرخی شدن بنزین از بامداد ۲۲ آذر ماه شاهد شلوغ شدن برخی از پمپ بنزین‌ها هستیم.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مرکز زلزله نگاری مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی گفت:دلیل رخداد فروریزش زمین در این ناحیه احتمالا جریان آب در مجاری زیر سطحی مانند قنوات خشک و یا رگاب‌های طبیعی که معمولا بعد از بارندگی ها، موجب آب شستگی و توسعه حفرات زیرسطحی می‌شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس کمیسیون تخصصی طلا، جواهر و نقره اتاق اصناف ایران در خصوص بازار طلا و سکه نکاتی را مطرح کرد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» کارشناس سیاست‌گذاری مسکن گفت: حذف ماده ۵۰ زمینه ساز افزایش معاملات غیر شفاف مسکن و ایجاد تورم در این بخش می‌شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون وزیر صمت و رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران در همایش تجاری ایران و قزاقستان با اشاره به سفر دکتر پزشکیان و هیات عالی‌رتبه به این کشور به این کشور، بر توسعه همکاری‌های همه جانبه و رسیدن به توافقات ارزشمند تجاری برای گسترش همکاری‌های اق...
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» پس از ۱۳ سال عملیات تملک و آزادسازی، شهررضا به‌صورت کامل انجام شد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است