علمی فناوری 12:34 - 01 فروردین 1404
متخصص طب ایرانی گفت: در فصل بهار هوا گرم‌تر شده و رطوبت افزایش پیدا می‌کند، بنابراین افراد، به‌ویژه کسانی که مزاج گرم و‌ تر دارند، ممکن است با مشکلاتی مانند جوش‌های پوستی، آلرژی، کهیر و آبریزش بینی مواجه شوند.

توصیه‌های طب ایرانی برای تغذیه در فصل بهار

باشگاه خبرنگاران جوان - علیرضا عباسیان متخصص طب ایرانی و عضو هیات‌علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، با توجه به ویژگی‌های فصل بهار تأکید کرد: رعایت برخی نکات تغذیه‌ای می‌تواند به تعادل بدن در این فصل کمک کند. 

وی گفت: در بهار بهتر است مصرف شیرینی‌ها، گوشت قرمز و غذا‌های تند را کاهش داد. همچنین خوردن غذا‌های ساده و سبک، مانند آش جو، نان جو و حبوبات خنک مثل عدس و ماش، توصیه می‌شود.

عباسیان با اشاره به اهمیت انتخاب صحیح عطر‌ها در این فصل افزود: افرادی که مزاج گرم دارند بهتر است از عطر‌های خنک مانند گلاب و نیلوفر استفاده کنند و از بو‌های تند و شیرین مثل مشک پرهیز نمایند.

او در مورد مصرف میوه‌ها نیز توصیه کرد: بهتر است افراد از درهم‌خوری پرهیز کنند و هر روز یک نوع میوه مصرف کنند؛ مثلاً امروز سیب، فردا خیار و پس‌فردا نارنگی. همچنین خوردن میوه‌های فصل خودشان مناسب‌تر است، مثلاً پرتقال و نارنگی که مخصوص زمستان هستند، در بهار کمتر مصرف شوند.

این متخصص طب سنتی درباره آجیل‌ها نیز توضیح داد: مصرف فندق، بادام و پسته در این فصل توصیه می‌شود، اما گردو و بادام هندی به دلیل گرمی و خاصیت آلرژنی، ممکن است برخی افراد را اذیت کند. همچنین بهتر است آجیل‌ها به‌صورت جداگانه مصرف شوند؛ مثلاً یک روز تخمه کدو، روز بعد بادام.

وی در پایان به اهمیت رعایت فاصله در غذا خوردن اشاره کرد و گفت: بهتر است افراد بلافاصله پس از مصرف آجیل و شیرینی، غذا نخورند و همیشه با کمی احساس گرسنگی از سر سفره بلند شوند. این کار به سلامت دستگاه گوارش کمک می‌کند و بدن را متعادل نگه می‌دارد.

منبع: وزارت بهداشت


12169324
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش‌وپرورش از تدوین «اطلس آسیب‌های دانش‌آموزی» برای تصمیم‌گیری‌های کلان فرهنگی و تربیتی خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در جلسه کنترل پروژه فیبرنوری با اشاره به ضرورت استفاده اشتراکی از بستر موجود، تأکید کرد که به هیچ عنوان اجازه ایجاد انحصار در این حوزه داده نمی‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در عرصه‌ همواره در حال تکامل تولید محتوا، جعل‌های عمیق تولید شده توسط هوش مصنوعی، تهدیدی جدی برای سازندگان و بینندگان محسوب می‌شوند. برای کمک به مهار این مشکل، یوتیوب ابزار جدیدی به نام تشخیص شباهت راه‌اندازی کرده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» با پایان یافتن پنجمین دوره رویداد «گیم‌کرفت» دانشگاه صنعتی امیرکبیر چهار بازی برتر معرفی شدند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سازمان نظام پرستاری، اسامی هفته پرستار سال ۱۴۰۴ را اعلام کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: مصرف سالاد و سبزیجات همراه با وعده‌های اصلی غذایی موجب مشکلات گوارشی مانند سوءهاضمه یا ناراحتی معده نمی‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دبیر کارگروه بررسی و تدوین فهرست دارویی کشور از ورود ۱۸ ملکول جدید دارویی به فهرست رسمی دارویی ایران خبر داد و گفت: این تعداد، بیشترین ورود داروی جدید در سال‌های اخیر است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نام ۸۰ نفر از اساتید و پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در زمره پژوهشگران پراستناد ۲ درصد جهان قرار گرفت.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مطالعات ۲۵ ساله پژوهشگران نورث‌وسترن نشان می‌دهد گروهی از افراد بالای ۸۰ سال، حافظه‌ای مشابه افراد ۵۰، ۶۰ ساله دارند. این اَبَرسالمندان با حفظ روابط اجتماعی قوی و داشتن مغز‌های مقاوم، الگویی جدید برای مقابله با آلزایمر ارائه می‌دهند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» بازار جهانی فناوری نانو سلامت طی سال‌های اخیر رشد چشمگیری داشته و پیش‌بینی می‌شود ارزش آن از ۳۴۴.۲۳ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۴ به ۳۸۶.۰۱ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۵ برسد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است