علمی فناوری 09:18 - 08 مرداد 1404
مدیرکل فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو، از نمک یددار تصفیه‌شده به عنوان تنها گزینه ایمن برای مصرف روزانه در مواد غذایی نام برد.

سازمان غذا و دارو: فقط نمک یددار تصفیه شده مصرف کنید

باشگاه خبرنگاران جوان - عبدالعظیم بهفر مدیرکل فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو،  گفت: نمک یددار تصفیه‌شده تنها نوع مجاز و ایمن برای مصرف روزانه خانوار‌ها است و استفاده از نمک‌های دریا، سنگ نمک و نمک‌های رنگی به‌هیچ‌وجه توصیه نمی‌شود.

وی افزود: نمک یددار تصفیه شده تحت نظارت کامل سازمان غذا و دارو در کارخانه‌های مجاز تولید می‌شود و در فرآیند صنعتی آن، فلزات سنگین و آلاینده‌های مضر مانند آرسنیک، سرب و قلع حذف می‌شود. این نمک نه‌تنها ایمن است، بلکه با افزودن ید، از بروز کم‌کاری تیروئید و عوارض آن به‌ویژه در کودکان و زنان باردار جلوگیری می‌کند.

بهفر ادامه داد: در دهه ۶۰ کمبود گسترده ید در کشور باعث شیوع گواتر و اختلالات تیروئیدی شد و بر همین اساس، سیاست افزودن ید به نمک خوراکی در سطح ملی اجرا شد. ید نقش اساسی در رشد مغزی جنین و حفظ عملکرد غده تیروئید دارد و حذف آن از رژیم غذایی مادر باردار می‌تواند منجر به کاهش ضریب هوشی و آسیب‌های عصبی در نوزاد شود.

مدیرکل فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو ادامه داد: نمک‌های دریا، سنگ نمک، نمک صورتی، قرمز یا آبی که به‌صورت تصفیه‌نشده عرضه می‌شوند، نه‌تنها فاقد ید هستند، بلکه می‌توانند حاوی فلزات سنگین و ترکیبات سرطان‌زا باشند. در حال حاضر هیچ خط تولید رسمی برای تصفیه و یددار کردن نمک‌های رنگی در کشور وجود ندارد.

بهفر با اشاره به نمک‌های موسوم به دریایی یددار تصفیه‌شده، گفت: تنها تعداد محدودی از کارخانه‌ها مجوز تولید این نوع نمک را دریافت کرده‌اند و محصول آنها تنها در صورت تأیید نهایی سازمان، قابل عرضه به بازار است.

وی هشدار داد: برخی رستوران‌ها و مراکز غذایی از نمک‌های غیرمجاز استفاده می‌کنند و با وجود پیش‌بینی جریمه نقدی، سطح این مجازات‌ها به اندازه‌ای نیست که بازدارندگی لازم را ایجاد کند؛ بنابراین لازم است نظارت‌ها تشدید شود و آگاهی عمومی درباره خطرات مصرف نمک‌های تصفیه‌نشده افزایش یابد.

بهفر در پایان تأکید کرد: نمک یددار تصفیه‌شده علاوه بر طعم‌دهی، ضامن سلامت تیروئید و رشد مغزی نسل آینده است و در مقابل، نمک‌های غیرمجاز مانند تهدیدی خاموش در سفره خانواده‌ها هستند که باید از مصرف آنها پرهیز کرد.

منبع: وزارت بهداشت


12211889
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» طب سنتی راهکار‌هایی را برای مقابله با مشکلات پس از دیابت ارائه می‌دهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» فوق‌تخصص گوارش و کبد با اشاره به شیوع برخی بیماری‌های گوارشی در ایام پیاده‌روی اربعین، از زائران خواست تا اصول بهداشت فردی را به‌صورت جدی رعایت کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سازمان غذا و دارو تازه‌ترین فهرست فرآورده‌های بهداشتی و مراقبتی پوست و مو که فاقد مجوز بهداشتی‌اند را منتشر کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان غذا و دارو گفت: تولید با کیفیت زمانی ممکن است که همزمان با نظارت علمی، فرآیند‌ها نیز شفاف و منطقی طراحی شده باشند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ۲۹ هزار و ۷۵۰ نفر از طریق آزمون استخدامی آموزش و پرورش در سال جاری، از ابتدای مهر به کلاس‌های درس مدارس می‌روند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ‌می‌گویند سن در ذهن شماست، یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که این حرف ممکن است به معنای واقعی کلمه درست باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ابراهیمی گفت: در پروسه انتخاب دانشجو از طریق استعداد‌های برتر ملی ۱۰ درصد از کل پذیرفته‌شدگان، یعنی حدود ۲۷۰۰ تا ۳۰۰۰ نفر از استعداد‌ها را پذیرش خواهیم داشت.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» همراه اول پس از اعلام بسته‌های مقرون‌به‌صرفه رومینگ، از «خدمات جامع دیجیتال» ویژه زائران اربعین رونمایی کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر آموزش و پرورش از پذیرش و جذب ۲۹ هزار و ۷۵۰ نفر در آزمون استخدامی آموزش و پرورش در سال جاری خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گفته یک مشاور خانواده، زن و شوهر در کارهای خانه باید به یکدیگر کمک کنند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است