اقتصادی 14:47 - 10 خرداد 1402

پیش‌بینی تولید ۱۲۰هزار تنی توت فرنگی در کشور

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، داریوش سالم‌پور، مدیر کل دفتر امور میوه‌های سردسیری و خشک درباره وضعیت تولید آنها گفت: حوزه میوه‌های سردسیری و خشک به عنوان یکی از حوزه‌های شاخص و اولویت‌دار زیربخش باغبانی با دارا بودن حدود ۱ میلیون و ۸۰۰ هزار هکتار سطح و تولید حدود ۱۱ میلیون تن انواع میوه‌های معتدله، سردسیری و خشکبار، علاوه بر تأمین صد درصدی نیاز مصرف داخلی، کمک به تأمین امنیت و اقتدار غذایی کشور در منطقه، توسعه صادرات و ارزآوری، ایجاد اشتغال پایدار و تأمین مواد اولیه مورد نیاز صنایع فرآوری، تبدیلی و تکمیلی؛ دارای جایگاه و رتبه ویژه‌ای از نظر سطح و تولید در بین کشورهای دنیا است.

وی ادامه داد: کشورمان در تولید زرشک رتبه اول، در تولید پسته رتبه دوم، در تولید سیب، گردو، گیلاس، کشمش، زردآلو، هلو و شلیل رتبه سوم، در تولید به، بادام، آلو و گوجه سبز رتبه پنجم، در تولید آلبالو و انگور رتبه هفتم و در تولید فندق رتبه هشتم دنیا را دارد.

سالم‌پور با اشاره به اهم برنامه‌های دفتر در سال جاری شامل؛ توسعه باغات مدرن و مکانیزه با ارقام نوین و دارای ارزش افزوده بالا در سطح ۱۵ هزار هکتار، و اصلاح و احیای باغات درجه دو سردسیری و خشک در سطح ۷۸ هزار هکتار بیان کرد: برنامه حذف و جایگزینی باغات درجه سه سردسیری و خشک در سطح ۲۳ هزار هکتار، برنامه داربستی کردن و طرح فراز انگور در سطح ۸ هزار هکتار، سرشاخه کاری درختان میوه سردسیری و خشک در سطح ۱۵ هزار هکتار و برنامه توسعه باغات دیم در اراضی شیب‌دار با استفاده از ارقام سازگار و حداکثر بهره‌مندی از ظرفیت بارندگی مناطق مستعد (آب سبز) در سطح ۲۱ هزار هکتار در دستور کار این دفتر قرار دارد.

وی به اهمیت میوه‌های ریز و توت فرنگی اشاره و اضافه کرد: مجموعه میوه‌های ریز با دارا بودن محصولات مهمی از قبیل انگور، توت فرنگی، زرشک، انواع توت‌ها و بری‌ها سهم بسزایی در تولیدات باغبانی کشور دارد، به نحوی که ۱۱.۵ درصد از سطح باغات کشور و ۱۴.۵ درصد از تولیدات باغبانی کشور متعلق به میوه‌های ریز است.

به گفته سالم‌پور، بیش از ۸۰ درصد از توت فرنگی تولیدی در کشور به مصرف تازه‌خوری و بقیه در صنایع فرآوری و تبدیلی برای تولید مربا، آبمیوه، مارمالاد، ژله، بستنی، شیرینی و شکلات مصرف می‌شود.

مدیر کل دفتر امور میوه‌های سردسیری و خشک در خصوص وضعیت سطح و تولید توت فرنگی، بیان کرد: بر اساس آمار سال ۲۰۲۰ سازمان خواروبار کشاورزی ملل متحد (فائو)، سطح زیر کشت توت فرنگی فضای باز در دنیا ۴۰۰ هزار هکتار و میزان تولید حدود ۹ میلیون تن بوده و کشورهای چین، لهستان، روسیه، آمریکا، مکزیک، ترکیه، مصر و اسپانیا کشورهای عمده از نظر سطح و تولید توت فرنگی در دنیا است.

وی یادآور شد: کشورمان با دارا بودن بیش از ۶ هزار هکتار سطح زیر کشت توت فرنگی در فضای باز و تولید حدود ۹۰ هزار تن، جایگاه هفدهم از نظر سطح و جایگاه بیستم از نظر تولید توت فرنگی را در دنیا دارد که با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته برای مکان‌یابی صحیح در مناطق مستعد، انتخاب ارقام پربازده و سازگار، مدیریت بهینه تولید، انجام عملیات به‌باغی، افزایش عملکرد در واحد سطح، مدیریت صحیح برداشت و پس از برداشت محصول، بسته‌بندی و حمل و نقل اصولی و کاهش ضایعات، علاوه بر افزایش سرانه مصرف داخل کشور، سهم ایران در بازارهای منطقه‌ای و بین‌المللی هم طی برنامه پنجساله، ارتقا خواهد یافت.

سالم‌پور ادامه داد: استان کردستان با سطح زیر کشت ۳۴۰۰ هکتار (معادل ۵۶ درصد کل سطح زیر کشت کشور) و تولید ۵۲ هزار تن (معادل ۵۷ درصد کل تولید کشور) و متوسط عملکرد بالای ۱۶ تن در هکتار، پیشتاز تولید توت فرنگی در فضای باز است و استان‌های مازندران، گلستان و گیلان در رتبه‌های بعدی هستند.

به گفته وی، بیش از ۳۰ هزار تن توت فرنگی در ۵۳۰ هکتار از گلخانه‌های کشور تولید می‌شود که با احتساب این میزان تولید، رقم نهایی تولید توت فرنگی در کشور بیش از ۱۲۰ هزار تن است.

گفتنی است؛ زیربخش باغبانی به دلیل تولید محصولات دارای ارزش افزوده بالای صادراتی، نقش بسیار مهمی در ارزآوری و مثبت کردن تراز تجاری ایفا می‌کند، به نحوی که بیش از ۵۰ درصد ارزش صادراتی بخش کشاورزی ایران متعلق به باغبانی است. همینطور زیربخش باغبانی با حدود ۳ میلیون هکتار سطح و ۲۵ میلیون تن انواع تولیدات، حدود ۲۰ درصد از کل سطح زیرکشت بخش کشاورزی، ۲۰ درصد از کل تولیدات بخش کشاورزی و ۳۷ درصد اشتغال بخش کشاورزی را شامل می‌شود.


11904892
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیر روابط عمومی بانک مرکزی در واکنش به مباحث مطرح شده اخیر، مدیریت رشد نقدینگی در اقتصاد کشور در دوره اخیر را در وضعیتی کاملا با ثبات دانست.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر صمت گفت: تجارت ایران با کشور‌های آفریقایی هم در حوزه صادرات و هم واردات دوبرابر خواهد شد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل پشتیبانی امور دام گفت: با شیب ۲۷ درصدی طی یک‌ماه گذشته، روزانه خرید حمایتی مرغ به هزارتن رسیده است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» کارشناس بازار سرمایه گفت: صندوق‌های با درآمد ثابت در هفته کاری که گذشت چهار روز شاهد ورود نقدینگی بودند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» بر اساس آمار منتشر شده از سوی بانک مرکزی، نرخ بهره بین بانکی در هفته منتهی به چهارشنبه ۵ اردیبهشت‌ماه به ۲۳.۵۱ درصد رسید.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» در هفته کاری که گذشت شاخص کل بورس با افزایش ۴.۳۶ درصدی در ارتفاع ۲ میلیون و ۳۰۴ هزار واحدی ایستاد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» یک کارشناس اقتصادی گفت: خوشبختانه در حوزه لاستیک خودرو‌های سواری کمبودی نداریم و این صنعت امسال ۳۰۰ میلیون یورو ارز برای تولید نیاز دارد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مرکز خشکسالی گفت: با توجه به بارش‌های اخیر و وضعیت مناسب دما، شرایط مطلوبی پیش روی کشاورزان دیم کار است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیراجرایی سندیکای چای گفت: برآوردها حاکی از آن است که تولید برگ سبز چای به ۱۴۵ هزارتن برسد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس کل گمرک ایران گفت: میزان صادرات محصولات نساجی در سال گذشته به ۴۸۹ میلیون دلار رسید.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است