اقتصادی 10:31 - 08 آذر 1401

هدف از احداث سد چم‌شیر  چیست؟

به گزارش خبرنگار مهر، سد چم شیر یکی از سدهایی بود که از ابتدای احداث آن چالش‌های زیادی به دنبال داشت از یک سو کارشناسان محیط زیست احداث این سد را مخرب‌تر از احداث سد گتوند می‌دانستند و از طرف دیگر کارشناسانی احداث این سد را مثبت ارزیابی می‌کردند. محمد صادق محمدنژاد، کارشناس حوزه منابع آب و محیط زیست در رابطه با این موضوع به مهر می‌گوید:: یکی از اهداف مهم ساخت سد در کشورهای مختلف، تعدیل کیفیت منابع آب است، زیرا سد ابزاری است که می‌تواند ورودی و خروجی یک رودخانه را تنظیم کند و به دنبال آن زمینه مدیریت این منابع مهیا شود.

محمد نژاد اضافه کرد: جلسات کارشناسی پیرامون اثر این سد بر محیط زیست از سال ۹۲ به جدیت توسط نهادهای کارفرمایی و پیمانکاری در دستور کار قرار گرفته است و بر اساس اطلاعاتی که گزارش داده‌اند بیش از ۱۵۰ برداشت شامل حفر ترانشه، گمانه‌های اکتشافی و برداشت‌های ژئوفیزیکی از مخزن سد برداشت شده است.

کاهش ۸۰ درصدی شوری زهره در طی یکسال با احداث سد چمشیر

وی افزود: بررسی اطلاعات اکتشافی از مخزن سد بیاگر آن است که ۶۴ درصد از مخزن بر روی سازندهایی نظیر، نهادهای عهد حاضر، آغاجاری و میشان بوده و مابقی نیز از سازند گچساران تشکیل شده است

محمدنژاد با اشاره به اینکه سازند گچساران از ۷ ممبر تشکیل شده است، گفت: تنها یکی از ممبرهای سازند گچساران، نمکی است که برداشت‌های زمین‌شناسی بیان کننده عدم برخورد این ممبر با مخزن سد است که بدون حضور این سد، سالیانه ۲.۵ میلیون تن نمک به پایین دست رودخانه زهره در شرق خوزستان ریخته می‌شد که با احداث این سد این عدد طی زمان ۸۰ درصد کاهش پیدا می‌کند.

تحول در حیات شرق خوزستان با آبگیری سد چمشیر

محمد نژاد با اشاره به اهمیت آبگیری سد چم‌شیر اضافه کرد: با احداث این سد شاهد تعدیل کیفی و کاهش شوری آب در رودخانه زهره هستیم که حیات را به منطقه شرق خوزستان باز می‌گرداند.

وی در خاتمه در پاسخ به ادعای شور شدن آب در صورت آبگیری سد گفت: کسانی که این ادعا را طرح می‌کنند، در جریان اطلاعات زمین‌شناسی بستر مخزن نیستند، زیرا ممب نمکی با سطح در این مخطن در کمترین حالت ۳۰۰ متر فاصله دارد و گرادیان حرکت آب با توجه به سازند فرضیه مذکور را به قوت رد می‌کند.


11750858
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» سید حسن خمینی گفت:اگر بخواهیم از شرایط سخت عبور کنیم، تنها راهش این است که وجدان‌ها را بیدار کنید؛ بیدار شدن وجدان‌ها به این است که بدانند مال خودشان است
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون شبه قاره هند سازمان توسعه تجارت ایران گفت: کشور هند یکی از کشور‌های نوظهور در بازار‌های تجاری است و به دلیل جمعیت بیش از یک میلیاردی که دارد، بازار مناسبی برای شرکت‌های ایرانی به شمار می‌آید
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» بر اساس آمار منتشر شده از سوی بانک مرکزی، نرخ بهره بین بانکی در هفته منتهی به چهارشنبه ۲۶ آذر ماه در ارتفاع ۲۴ درصد ثابت ماند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» امروز پنجشنبه ۲۷ آذرماه ۱۴۰۴ هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید در بازار آزاد تهران با قیمت ۱۴۲ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان به فروش می‌رسد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر راه و شهرسازی گفت: در جنگ ۱۲ روزه فرودگاه‌هایی که آسیب دیده بودند، در کمتر از ۱۰ روز با همت پیمانکاران و مهندسان کشور تعمیر و آماده بهره‌برداری شدند تا پروازها از سر گرفته شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیر روابط عمومی بانک مرکزی نوشت: ترکیب کالا‌ها در تالار اول و دوم مرکز مبادله مشخص شد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» ‌مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران از مصرف حدود ۶۱۵ میلیون مترمکعب گاز در بخش خانگی، تجاری و صنایع جزء در ۲۴ ساعت گذشته خبر داد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» بازار تابلو سازی تهران طی سال‌های اخیر تحولات چشمگیری داشته و انواع تابلو‌ها جایگاه مهمی در تبلیغات پیدا کرده‌اند. بررسی میدانی نشان می‌دهد تابلو چلنیوم با سهم حدود ۸۰٪ از بازار، پرتقاضا‌ترین و پرفروش‌ترین تابلو در میان کسب و کار‌ها است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی مرکز مبادله ایران با اشاره به روایت نادرست رئیس کمیسیون مدیریت واردات اتاق ایران از معاملات تالار دوم مرکز مبادله توضیحاتی را ارائه کرد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مرکز مدیریت راه‌های کشور اعلام کرد: جاده‌های ۲۴ استان امروز (پنجشنبه) برفی یا بارانی است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است