اجتماعی 12:27 - 24 مرداد 1403
سرپرست دفتر حفاظت و مدیریت حیات‌ وحش سازمان محیط زیست گفت: تغییرات اقلیمی و افزایش دما تأثیرات مخربی بر حیات وحش دارند.

تاثیر گرما بر حیات وحش؛ تهدیدی برای تنوع زیستی

محمدرضا ابدالی سرپرست دفتر حفاظت و مدیریت حیات‌وحش سازمان محیط زیست در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد: تغییرات اقلیمی و افزایش دما تأثیرات عمیقی بر روی حیات وحش در سراسر جهان دارند. گرمای شدید نه تنها زیستگاه‌های طبیعی را تهدید می‌کند، بلکه رفتار، فیزیولوژی و بقای گونه‌های مختلف را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهد. 

او ادامه داد: اولین و مهمترین تأثیر گرما بر حیات وحش، تغییر در زیستگاه‌های طبیعی است. با افزایش دما، بسیاری از زیستگاه‌ها از جمله جنگل‌ها، مراتع و تالاب‌ها دچار تغییرات شدید می‌شوند. این تغییرات باعث می‌شود که بسیاری از گونه‌ها نتوانند در زیستگاه‌های خود باقی بمانند و مجبور به مهاجرت به مناطق خنک‌تر شوند. این مهاجرت‌ها می‌تواند منجر به کاهش جمعیت گونه‌ها، ایجاد رقابت شدیدتر برای منابع محدود و در نهایت کاهش تنوع زیستی شود.

ابدالی تصریح کرد: یکی دیگر از تأثیرات گرما بر حیات وحش، تغییر در رفتار و الگو‌های زندگی گونه‌ها است. بسیاری از حیوانات برای بقا به چرخه‌های زمانی خاصی وابسته‌اند، مانند زمان‌بندی تولیدمثل، مهاجرت و جستجوی غذا. افزایش دما می‌تواند این چرخه‌ها را مختل کرده و منجر به ناهماهنگی در اکوسیستم شود. به عنوان مثال، برخی پرندگان ممکن است زودتر از موعد به مناطق تولیدمثل خود مهاجرت کنند، در حالی که منابع غذایی لازم هنوز فراهم نشده است. این ناهماهنگی می‌تواند منجر به کاهش موفقیت در تولیدمثل و در نهایت کاهش جمعیت گونه‌ها شود.

او گفت: گرمای شدید همچنین می‌تواند فیزیولوژی حیوانات را تحت تأثیر قرار دهد. بسیاری از گونه‌ها توانایی محدودی در تنظیم دمای بدن خود دارند و افزایش دما می‌تواند باعث استرس حرارتی شود. این استرس حرارتی می‌تواند منجر به کاهش توانایی حیوانات در جستجوی غذا، تولیدمثل و حتی بقا شود. به عنوان مثال، در برخی از خزندگان، افزایش دما می‌تواند نسبت جنسیت نوزادان را تغییر دهد، زیرا دمای محیط در طی دوره جنینی تعیین کننده جنسیت نوزادان است.

ابدالی  تصریح کرد: یکی از چالش‌های دیگر گرما بر حیات وحش، افزایش شیوع بیماری‌ها است. با افزایش دما، شرایط برای گسترش برخی از بیماری‌ها و انگل‌ها مساعدتر می‌شود. به عنوان مثال، پشه‌ها و کنه‌ها که ناقل بیماری‌های مختلف هستند، در دما‌های بالاتر فعال‌تر می‌شوند و می‌توانند به مناطق جدیدی که قبلاً در آنها حضور نداشته‌اند، گسترش یابند. این امر می‌تواند به شیوع بیماری‌های جدید در بین گونه‌های حیات وحش منجر شود و سلامت جمعیت‌های حیوانی را به خطر بیندازد.

او گفت: در نهایت، تأثیرات گرما بر حیات وحش، از کاهش زیستگاه‌ها و تغییر رفتار‌ها گرفته تا افزایش بیماری‌ها، تهدیدی جدی برای تنوع زیستی و بقای گونه‌های مختلف در سراسر جهان است. برای مقابله با این تهدیدات، اقداماتی نظیر حفاظت از زیستگاه‌های طبیعی، کاهش انتشار گاز‌های گلخانه‌ای و تحقیق در مورد سازگاری گونه‌ها با شرایط جدید ضروری است. بدون این اقدامات، بسیاری از گونه‌ها ممکن است نتوانند با سرعت تغییرات اقلیمی سازگار شوند و در نتیجه به سوی انقراض پیش روند.

خبرنگار:عطیه رضایی


12082835
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اجتماعی

اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» روابط عمومی شرکت واحد اتوبوسرانی تهران از آغاز رسیدگی و برخورد قانونی با راننده متخلف که فیلم آن در فضای مجازی منتشر شده است، خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» جانشین پلیس راه راهور فراجا، از اعمال محدودیت‌های مقطعی تردد در محور چالوس و آزادراه تهران–شمال به‌دلیل حجم سنگین ترافیک خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس اداره تصادفات پلیس راهور تهران بزرگ از وقوع یک فقره تصادف فوتی در هفته‌ای که گذشت خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» بر اساس اعلام شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، میانگین کیفیت هوای پایتخت هم اکنون (۲۳ آبان‌ماه) در شرایط ناسالم برای گروه‌های حساس است.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» پس از چند روز بی‌خبری، زائر ۸۹ ساله ایرانی که در جریان مناسک عمره مفقود شده بود، با پیگیری‌های مستمر دفتر نمایندگی سازمان حج و زیارت جمهوری اسلامی ایران در عربستان، شناسایی شد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: عوامل متعددی برای بوی نامطبوع در مسیر اتوبان قم- تهران شناسایی شده است وبرای دستگاه‌ها وظایفی برای رفع آن مشخص شده که باید به آن عمل کنند.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رییس جمعیت هلال احمر در دیدار با جمعی از دانش آموزان گفت: جمعیت هلال احمر بیش از هر چیزی، کانون پرورش انسان‌های فداکار و ایثارگری است که عشق به همنوع در وجودشان نهادینه شده است.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» صادقی گفت: در برنامه زمان‌بندی ارائه شده تکمیل ایستگاه مترو میدان شهرری در ابتدای سال ۱۴۰۵ قرار داده شده، اما با تاکید شهردار و نیز شورای اسلامی شهر تهران بر آنیم تا این ایستگاه تا پایان سال به مردم شهرری تحویل شود.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» جانشین فرمانده کل انتظامی کشور به نقش مؤثر تعامل میان انتظامی، دستگاه قضائی و سایر نهاد‌ها در تأمین امنیت عمومی، بر بازنگری در مجازات جرائم و افزایش بازدارندگی قوانین تأکید کرد و از کاهش ۱۵ درصدی وقوع سرقت در استان گیلان خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» یک خانم موفق به ایجاد شغل برای هزار نفر شده است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است