فرهنگی‌هنری 18:32 - 28 خرداد 1403
یک کارشناس مذهبی در مورد اعمالی که امام جواد علیه‌السلام برای روز عید قربان توصیه کرده‌اند، صحبت کرد.

امام جواد (ع) چه اعمالی را برای روز عید قربان توصیه کرده‌اند؟

حجت‌الاسلام والمسلمین مهدی یعقوبی گیلانی، کارشناس مذهبی و مدیر موسسه منبر آسمانی در مورد اهمیت داشتن نیت پاک در قربانی کردن گفت: حضرت علی علیه السلام در روایتی درباره ناپاک بودن نیت در قربانی کردن، می‌فرمایند: شنیدم رسول خدا صل الله علیه وآله والسلم در روز عید قربان، خطبه می‌خواندند و می‌فرمودند: امروز، روز «ثَجّ» و «عَجّ» است. ثجّ، خون قربانی‌هاست که می‌ریزید. پس نیّت هرکس صادق باشد، اولین قطره خونِ قربانی او کفّاره همه گناهان اوست و «عَجّ» دعاست. پس به درگاه خداوند دعا کنید، قسم به آن‌که جان محمّد صل الله علیه وآله والسلم در دست اوست، از این‌جا هیچ کس بر نمی‌گردد، مگر آمرزیده شود، جز کسی که گناه کبیره انجام داده است و بر آن اصرار ورزد و در دل خود، تصمیم بر ترک آن نداشته باشد. بد به حال کسی که این‌گونه نیتی در دل داشته باشد و تمام وجودش را فکر گناه فراگرفته باشد.

روز عید قربان

این کارشناس مذهبی در مورد مستحب بودن قربانی کردن برای کسی که در حج حضور ندارد، مطرح کرد: قربانی کردن برای کسانی که در حج حضور ندارند، مستحب است، اما از سوی ائمه اطهار علیهم‌السلام و پیامبر اکرم صل الله علیه وآله والسلم بسیار بر این عمل سفارش شده و در روایتی آمده است که پیامبر اکرم صل الله علیه وآله والسلم به امّ سلمه که از ایشان پرسیده بود: ای رسول خدا صل الله علیه وآله والسلم! عید قربان فرا رسیده است و من چیزی ندارم قربانی کنم، آیا قرض کنم و قربانی نمایم؟ فرمودند: «برو قرض کن؛ این بدهی ادا می‌‏شود. زیرا قربانی جایگاه ویژه‌ای نزد خداوند منّان دارد و ریختن خون قربانی برای اهل آن بیمه عمر و کفّاره گناهان محسوب می‌‏شود.»

حجت‌الاسلام والمسلمین یعقوبی گیلانی افزود: امام محمّد باقر علیه‌السلام فرمودند: «إِنَّ اللَّهَ عَزَّوَجَلَّ یُحِبُّ إِطْعامَ الطَّعامِ وَ إِراقَةَ الدِّماءِ بِمِنیً.» «خداوند غذا دادن به مستمندان و ریختن خون قربانی در منا را دوست دارد.»

یکی از افراد از امام جواد علیه السلام روایت می‌‏کند که فرمودند: «هیچ عملی در روز عید قربان برتر نیست، مگر خونی که برای قربانی ریخته شود و گامی در راه احسان به پدر و مادر برداشته شود و دیدار خویشی که گسیخته باشد و به از خودگذشتگی و آغاز به سلام بر وی پیشی گیرد و یا مردی از گوشت قربانی خود به همسایگان و مستمندان و یتیمان اطعام نموده و به ملاقات اسیران برود.»


12064450
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار فرهنگی‌هنری

فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» شبکه دو سیما به مناسبت نخستین سالگرد شهادت رئیس‌جمهور فقید، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی و جمعی از مسئولان همراهش، ویژه‌برنامه‌هایی متنوع را پخش می‌کند.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» سرپرست معاونت فرهنگی و هنری موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس از افتتاح گالری دیجیتال این موزه در ۲۹ اردیبهشت خبر داد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» «نویسندگی با صدای بلند»، یک کتاب با موضوع نویسندگی برای رسانه ها، رادیو و اینستاگرام و... است.
فرهنگی‌هنری
«خبرگزاری تسنیم» مدیرکل اداره مجامع و تشکل های نشر از 168 قرارداد نهایی نشر در فلوشیپ نشر تهران خبر داد و گفت: تا آخرین ساعات حضور ناشران خارجی در ایران، بر تعداد این قراردادها افزوده شد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» پس از صحبت‌های رئیس جمهور آمریکا درباره تغییر نام خلیج فارس، جمعی از هنرمندان به این سخنان واکنش نشان دادند.
فرهنگی‌هنری
«خبرگزاری تسنیم» پژهشگر تاریخ معاصر با اشاره به شکل گیری حوزه نوین از سوی آیت الله عبدالکریم حائری یزدی(ره) در سال 1301 در قم گفت: این حوزه با تمرکز و انسجام بیشتری نسبت به قبل شکل گرفت.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خلیج فارس را قلب و یکی از نماد‌های هویتی و همزاد طبیعی و تاریخی ایران دانست.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» نماینده شهرستان‌های لارستان، خنج، گراش، اوز و جویم در مراسم معرفی شهر اوز به‌عنوان نهمین «پایتخت کتاب ایران»، از افزودن دو کتابخانه به کتابخانه‌های شهرستان اوز خبر داد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» به مناسبت فرا رسیدن روز جهانی موزه و هفته میراث فرهنگی و به منظور بزرگداشت این روز بازدید از تالار‌های هفتگانه موزه ملی انقلاب اسلامی رایگان است.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره نمایش عروسکی تلویزیونی کودک «عروسک‌خونه»، از ورود جدی شبکه کودک به حوزه نمایش عروسکی و حمایت از تئاتر صحنه‌ای عروسکی خبر داد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است