سیاسی 16:06 - 27 اسفند 1403
معاون اول رئیس‌جمهور برپایی نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی (ایران اکسپو) را یک پروژه بزرگ ملی برشمرد.

برپایی نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی فرصت مناسب برای تقویت دیپلماسی اقتصادی و سیاسی است

باشگاه خبرنگاران جوان ـ محمدرضا عارف صبح امروز (دوشنبه) در دومین نشست شورای سیاستگذاری نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی (ایران اکسپو) با قدردانی از مسئولان برگزای این نمایشگاه بعنوان یکی از مهمترین رویداد‌های کشور در سال آینده خاطر نشان کرد: باید حداکثر بهره‌برداری اقتصادی، تقویت دیپلماسی اقتصادی و سیاسی و فرهنگی کشور را در این نمایشگاه داشته باشیم و پیام‌های روشن و واضح از جمهوری اسلامی ایران به مسئولان و مقامات ارشد سیاسی و فعالان اقتصادی سایر کشور‌ها از توانمندی‌های صادراتی داخلی و دستاورد‌های دانش بنیان کشور داده شود.

وی برپایی این نمایشگاه را فرصت بسیار مناسب برای تقویت دیپلماسی اقتصادی و سیاسی دانست که باید از فرصت این رویداد در کنار بهره‌برداری‌های اقتصادی در راستای تقویت اهداف سیاسی و فرهنگی استفاده شود.

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی مهمترین نهادی است که می‌تواند اهداف راهبردی کشور را در بخش تجارت و صادرات پیگیری کند و سامان دهد، افزود: راهبرد دولت وفاق ملی در توسعه اقتصادی و تجاری جدی‌تر از گذشته است.

وی با اشاره به عضویت جمهوری اسلامی ایران در اتحادیه اوراسیا بعنوان عضو ناظر و همچنین حضور فعال ایران در پیمان‌ها و سازمان‌های منطقه‌ای حوزه تمدنی مشترک ایران و کشور‌های منطقه تصریح کرد: انعقاد قرارداد تجارت آزاد با اوراسیا و همچنین رویکرد سیاست خارجی دولت چهاردهم در تقویت همکاری‌ها با همسایگان و کشور‌های همسو با جمهوری اسلامی ایران فرصتی مناسب برای فعالان اقتصادی، بخش خصوصی و همچنین تجار ایرانی و کشور‌های منطقه است چرا که منطقه اوراسیا بعنوان یکی از بازار‌های هدف جمهوری اسلامی ایران در دولت چهاردهم محسوب می‌شود.

دکتر عارف با اشاره به اهمیت توسعه روابط جمهوری اسلامی ایران با کشور‌های قاره آفریقا و برگزاری چندین جلسه و نشست با سفرا و نمایندگان کشور‌های آفریقایی و همچنین فعال شدن ستاد آفریقا در دولت چهاردهم، تاکید کرد: آفریقا بازاری بکر است که باید راهبرد توسعه با این قاره را در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی با قوت پیگیری کنیم.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اینکه در کنار برپایی غرفه‌ها و این نمایشگاه ملاقات‌های دو جانبه و چند جانبه نخبگان و فعالان سیاسی در جلسات جنبی این نمایشگاه حائز اهمیت اساسی است، تاکید کرد: تقویت دیپلماسی سیاسی و فرهنگی در برپایی این نمایشگاه با جدیت پیگیری و دنبال شود.

وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در صدور خدمات فنی و مهندسی و همچنین شرکت‌های دانش بنیان دست برتر در منطقه را دارد، تصریح کرد: کشور‌های منطقه و همسایه علاقمند به توسعه همکاری‌های فناورانه به ویژه های‌تک با جمهوری اسلامی ایران هستند که باید از این فرصت چند روزه برپایی نمایشگاه حداکثر استفاده شود.

دکتر عارف با اشاره به فضای ایران هراسی دشمنان جمهوری اسلامی ایران خاطر نشان کرد: با رویکرد دیپلماسی فرهنگی در این نمایشگاه می‌توان توطئه‌های دشمنان را خنثی کرد چرا که هر کدام از مقامات و یا فعالان و تجار خارجی که به ایران سفر می‌کنند در بازگشت به کشور خود نظرات آنان نسبت به کشور تغییر می‌کند که این نمایشگاه نیز می‌تواند در این راستا کمک شایان توجهی کند.

دکتر عارف دستور داد تمامی دستگاه‌ها و وزارتخانه‌های اصلی و مهم مرتبط با برپایی این نمایشگاه موظف به همکاری با مسئولان این نمایشگاه شوند.

همچنین سید محمد اتابک وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز با بیان اینکه مجموعه اقدامات انجام شده توسط همه دستگاه‌ها فاصله بسیار معناداری با سال‌های گذشته دارد، تصریح کرد: شرکت‌های توسعه‌ای از جمله بخش معدن و پتروشیمی در برپایی این نمایشگاه حضور فعالانه و جدی دارند.

در این جلسه که وزرای صنعت، معدن و تجارت و جهاد کشاورزی، معاون علمی و فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور، سخنگوی دولت و مسئولان دستگاه‌های مرتبط حضور داشتند، گزارشی از آخرین وضعیت اجرای مصوبات نشست قبلی شورای سیاستگذاری نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ارائه و مقرر شد سازمان برنامه و بودجه اعتبارات مالی لازم را هر چه سریعتر اختصاص دهد.

در ادامه این جلسه رئیس ستاد برگزاری نمایشگاه‌های توانمندی‌های صادراتی با اشاره به ثبت نام ۸۵۰ نفر از فعالان اقتصادی از ۷۴ کشور در قالب هیئت‌های تجاری و اقتصادی و ثبت نام ۵۰۰ شرکت توانمند صادراتی داخلی و همچنین حضور گروه‌های کالایی صنایع غذایی، کشاورزی، شیلات، صنعت، صنایع دستی و گردشگری، دارویی و تجهیزات پزشکی، مصالح ساختمانی و خدمات فنی و مهندسی به تشریح آخرین اقدامات انجام شده از جمله تجهیز ۲۳ سالن و نزدیک به ۵ هزار متر فضای باز، بهسازی و نوسازی سالن‌ها، تعبیه فضا‌های مذاکره و انعقاد قرارداد در حوزه صادرات و همکاری سازمان‌های توسعه‌ای پرداخت.


12168065
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار سیاسی

سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رهبر انقلاب در دیدار دست‌اندرکاران کنگره بزرگداشت ۵۵۸۰ شهید استان البرز تاکید کردند: ارزش‌ها و انگیزه‌های شهدا باید به نسل بعد انتقال یابد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر امور خارجه عصر امروز با رؤسای کمیته‌ها، رؤسای گروه‌های دوستی ونمایندگان مجلس دومای روسیه و شورای فدراسیون روسیه دیدار و گفت‌و‌گو کرد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با صدور پیامی، انتصاب امیر سرتیپ علیرضا الهامی به سمت فرماندهی قرارگاه مشترک پدافند هوایی خاتم‌الانبیا (ص) و نیروی پدافند هوایی ارتش را تبریک گفت.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس‌جمهور گفت: موفقیت نظام درمانی در گرو تقدم بخشیدن پیشگیری بر درمان است.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» معاون اول رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه حلقه فرهنگ‌سازی در زنجیره خودرو حلقه حائز اهمیت اساسی است، تصریح کرد: باید تعارفات را کنار گذاشت چراکه جان انسان‌ها مطرح است.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» مسائل مهم منطقه و تحولات بین المللی در دیدار دبیرشورای عالی امنیت ملی و مشاور رهبر معظم انقلاب بررسی شد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» دبیر شورای عالی امنیت ملی و معاون نخست وزیر فدراسیون روسیه بر شتاب بخشی به کریدور راهبردی شمال-جنوب تاکید کردند.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: موفقیت در حکمرانی با توجه به نخبگان، مردم و اصول فرهنگ پایه محقق می‌شود.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران وارد مسکو شد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» فرمانده کل ارتش در پیامی به مناسبت هفته پژوهش و فناوری، بر برداشته شدن موانع پیش روی پژوهشگران تاکید کرد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است