علمی فناوری 17:21 - 30 دی 1400
مدیریت دیابت نوع اول کار دشواری است که شامل نمونه گیری از خون و تزریق انسولین برای کنترل سطح گلوکز  می‌شود اما "لوزالمعده" مصنوعی می‌تواند امیدبخش بسیاری از افراد از جمله کودکان خردسال باشد.

لوزالمعده مصنوعی متحول کننده زندگی کودکان مبتلا به دیابت

به گزارش ایسنا و به نقل از نیواطلس، دانشمندان دانشگاه کمبریج برای بیش از یک دهه‌ در حال کار در این حوزه بوده‌اند و اکنون خبر از رسیدن به نتایجی امیدبخش پس از انجام آزمایش بر کودکان می‌دهند و راه حل آن‌ها نتایجی متحول کننده در بر داشته است.

در سال ۲۰۲۰، دانشمندان دانشگاه کمبریج از اولین اپلیکیشن موبایل پانکراس مصنوعی قابل دانلود را برای دیابت نوع اول رونمایی کردند. مشابه سایر فناوری‌های لوزالمعده مصنوعی که در دست ساخت هستند، هدف از ساخت آن پر کردن جای پانکراس در افراد مبتلا به دیابت است که بدن آن‌ها دیگر قادر به تولید انسولین مناسب برای جذب گلوگز از خون نیست.

اپلیکیشن "CamAPS FX" آن‌ها با یک ناظر گلوکز و یک پمپ کار می‌کرد و از الگوریتم‌های پیچیده برای تشخیص زمانی که فرد نیاز به انسولین داشت و رساندن این هورمون به فرد استفاده می‌کرد. این مطالعه جدید که به تازگی منتشر شده است برای بررسی اثرگذاری این فناوری بر خردسالان طراحی شده بود که در آن‌ها مدیریت دیابت نوع ۱ به دلیل فعالیت و مصرف غذای نامنظم، کار دشواری است و علاوه بر آن انسولین مورد نیاز آن‌ها متغیر است.

در این مطالعه ۷۴ کودک با دیابت نوع ۱ در سنین یک تا هفت سال به مدت ۱۶ هفته از سیستم لوزالمعده مصنوعی "CamAPS FX" استفاده کردند.

سپس آن‌ها به مدت ۱۶ هفته دیگر از یک فناوری موجود به نام "درمان با پمپ حسگر تقویت شده" (sensor-augmented pump therapy) که در آن والدین سطح گلوکز خون کودک را بررسی می‌کنند و به طور دستی میزان تحویل انسولین را تنظیم می‌کنند، استفاده کردند.

انجام این کار به دانشمندان امکان مقایسه این دو روش را می‌داد.

پروفسور "رومن هوورکا" (Roman Hovorka) نویسنده این مقاله می‌گوید: سیستم "CamAPS FX" براساس تجربه‌های قبلی، پیش‌بینی‌هایی در مورد آنچه ممکن است رخ دهد انجام می‌دهد. این سیستم می‌آموزد که کودک روزانه چه میزان انسولین نیاز دارد و چگونه این میزان در ساعات مختلف روز تغییر می‌کند. سپس با توجه به این موضوع میزان سطح انسولین را تنظیم می‌کند. این سیستم به جز در زمان مصرف غذا کاملا خودکار است و بنابراین نیازی به نظارت مداوم والدین نیست.

به طور کلی کودکان هنگام استفاده از "CamAPS FX" یک سوم روز خود یعنی ۷۲ درصد روز را با سطح تعیین شده‌ی گلوکز می‌گذراندند که تقریبا ۹ درصد یعنی ۱۲۵ دقیقه از روش‌های کنونی بالاتر است. آن‌ها همچنین کمتر از یک چهارم زمان سطوح بالای گلوکز را تجربه کردند که ۹ درصد از در برابر گروهی که از درمان رایج استفاده می‌کردند کمتر بود.

تفاوتی در تجربه هیپوگلیسمی یا افت قند خون میان این دو گروه وجود نداشت.

دکتر "جولیا ور" (Julia Ware)، نویسنده اول این مطالعه، می‌گوید: کودکان کم سن وسال در برابر تغییر سطح قند خون بسیار آسیب پذیر هستند. سطوح بالای قند خون می‌تواند عواقب بالقوه پایداری بر رشد مغزی آنها داشته باشد. علاوه بر آن، مدیریت دیابت در این گروه سنی بسیار چالش برانگیز است. "CamAPS FX" باعث بهبود شرایط والدین و کودکان می‌شود.

این مطالعه برای اولین بار اثربخشی سیستم "CamAPS FX" را در کودکان بسیار خردسال در یک دوره چند ماهه نشان داده است، و والدین آن را "متحول کننده" توصیف می‌کنند. این فناوری از طریق مراکز درمانی خاص در بریتانیا در دسترس است، اما دانشمندان امیدوارند این فناوری بتواند زندگی تعداد بیشتری از مبتلایان به این بیماری را تغییر دهد.

انتهای پیام


11419073
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سارینا سبحانی که به‌صورت اتفاقی برای سفر عمره نام‌نویسی کرده بود، امروز از تجربه‌ای سخن می‌گوید که آن را آرامش‌بخش و متفاوت از تمام روزمرگی‌های خود می‌داند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ‌رئیس پژوهشگاه مطالعات آموزش‌وپرورش از تدوین و ارائه بسته‌ای سیاستی برای مقابله با آلودگی هوا به نهاد‌های دولتی و قانون‌گذاری خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون بهداشت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی با اشاره به همزمانی شیوع آنفلوآنزا و آلودگی هوا، بر لزوم مراقبت از گروه‌های آسیب‌پذیر تاکید کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک متخصص تغذیه گفت: تغذیه صحیح و برنامه‌ریزی‌شده نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی، کاهش عوارض و ارتقای کیفیت زندگی افراد مبتلا به ویروس اچ آی وی HIV -ایدز- دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور گفت: ۳۹ کلاس درس و ۲ سالن ورزشی مخصوص دانش‌آموزان با نیاز‌های ویژه احداث و تحویل داده شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» کارت امید مادر از ابتدای فروردین ماه سال ۱۴۰۵، به همه مادران در سراسر کشور که فرزند به دنیا می‌آورند- از فرزند اول تا فرزند آخر- ارائه می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس پژوهشگاه فضایی ایران در دیدار با کاردار عراق در تهران بر آمادگی کشورمان برای انتقال دانش فنی ساخت ماهواره، اجرای پروژه‌های مشترک کاربردی و توسعه همکاری‌های آموزشی و فناورانه تأکید کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان اورژانس کشور گفت: در ۱۰ روز اول آذرماه امسال، تعداد مراجعات این بیماران به اورژانس ۱۱۵ به بیش از ۲۱۰ هزار نفر رسیده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ترکیبی از سه مکمل نتایج قابل توجهی در معکوس کردن علائم اوتیسم نشان داده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» کارشناسان نسبت به خطرات ۷ بازی‌ ویدیویی هشدار داده‌اند که باید از آن‌ها دوری کرد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است