پیشنهاد آتش‌بس پوتین، آغاز مذاکرات مستقیم با اوکراین

روسیه اعلام کرد علیرغم ابهامات درباره مشروعیت زلنسکی، آماده مذاکرات مستقیم و بدون پیش‌شرط با اوکراین است و از کی‌یف خواست به آتش‌بس بپیوندد.

پیشنهاد آتش‌بس پوتین، آغاز مذاکرات مستقیم با اوکراین

باشگاه خبرنگاران جوان؛ مینا عظیمی - واسیلی نبنزیا، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل، تاکید کرد که مسکو علیرغم مشکلات مربوط به مشروعیت ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین آماده انجام مذاکرات مستقیم با کی‌یف است.

نبنزیا در جلسه شورای امنیت سازمان ملل گفت: امیدواریم اوکراین از ما پیروی کرده و به آتش‌بس پیشنهادی در ماه مه بپیوندد. چنین اقدامی می‌تواند مقدمه‌ای برای مذاکرات صلح مستقیم بین روسیه و اوکراین بدون پیش‌شرط باشد و ما علیرغم مشکل موجود در مورد مشروعیت رئیس جمهور اوکراین، برای آن آماده‌ایم. 

پیش از این، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، روز سه‌شنبه در سخنرانی خود در پایان نشست وزرای خارجه کشور‌های گروه بریکس که در برزیل برگزار شد، تاکید کرد که اعلامیه ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، در مورد آتش‌بس به مناسبت سالگرد پیروزی روسیه بر نازیسم، آغازی برای مذاکرات مستقیم با کی‌یف بدون پیش‌شرط است.

 رئیس‌جمهور روسیه، روز دوشنبه از آتش‌بس به مناسبت عید پیروزی از ۸ تا ۱۱ مه خبر داده بود که طی آن اقدامات خصمانه به دلایل بشردوستانه متوقف خواهد شد. کرملین در بیانیه‌ای تاکید کرد: اوکراین باید از روسیه پیروی کرده و آتش‌بس را به مناسبت هشتادمین سالگرد پیروزی اعلام کند و در صورت نقض آتش‌بس توسط طرف اوکراینی، نیرو‌های روسی پاسخ مناسب و قاطعی خواهند داد.

در همین راستا، کرملین تاکید کرد که پوتین در دیدار هفته گذشته خود با استیو ویتکاف، فرستاده ویژه رئیس‌جمهور آمریکا، بار دیگر آمادگی روسیه برای انجام مذاکرات با اوکراین بدون پیش‌شرط را تایید کرده است.

خبرگزاری رویترز پیش‌نویس توافق اوکراین را که واشنگتن پیشنهاد کرده و ویتکاف در ۱۷ آوریل در پاریس به کشور‌های اروپایی و کی‌یف ارائه کرده بود، منتشر کرد. مهمترین نکات این پیش‌نویس عبارتند از: رفع تحریم‌های اعمال شده علیه روسیه، به رسمیت شناختن الحاق کریمه و چهار منطقه جدید به روسیه به عنوان خاک آن، برقراری آتش‌بس و آغاز مذاکرات بین روسیه و اوکراین و دست کشیدن کی‌یف از تلاش برای پیوستن به ناتو.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، هفته گذشته انتقادات شدیدی را متوجه ولادیمیر زلنسکی کرد و تاکید کرد که اظهارات او در مورد شبه‌جزیره کریمه به روند مذاکرات صلح با روسیه آسیب می‌زند. ترامپ با اشاره به اینکه وضعیت در اوکراین فاجعه‌بار است، به زلنسکی هشدار داد که عدم دستیابی به صلح ممکن است منجر به از دست دادن کامل خاک اوکراین در عرض سه سال شود.

منبع: آر تی

آگهینرم‌افزار تما‌سگو
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار بین‌الملل

بین‌الملل
«خبرگزاری فارس» رئیس‌جمهور فرانسه پس از نشست با رؤسای نهادهای اطلاعاتی و اعضای کابینه، از اعمال محدودیت‌های جدید بر تجمعات اعتراضی در آستانه اعتراضات آخر هفته در این کشور خبر داد.
بین‌الملل
«خبرگزاری فارس» سخنگوی نیروهای مسلح یمن امروز پنجشنبه خبر داد ارتش این کشور در جریان چهار عملیات، مناطق راهبردی را در خاک عربستان هدف حملات خود قرار داده است.
بین‌الملل
«خبرگزاری فارس» فعالان خارجی فضای ایکس از ایده بیلبورد جدید میدان تجریش استقبال کرده اند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» الجزیره در تحلیلی با اشاره به تخصص هسته‌ای روسیه، روابط نزدیک‌تر مسکو و تهران و سابقه مشارکت این کشور در مذاکرات برجام، نوشت روسیه در مقایسه با دیگر بازیگران از موقعیت مناسبی برای میانجیگری میان ایران و آمریکا برخوردار است.
بین‌الملل
«خبرگزاری فارس» نیروهای مسلح یمن اعلام کرد که عربستان سعودی یک قایق تفریحی هندی حامل ۱۴ سرنشین را در نزدیکی جزیره زقر در دریای سرخ هدف قرار داد، اقدامی که به کشتیرانی بین‌المللی را تهدید می‌کند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» معاون وزیر خارجه روسیه، اعلام کرد حل‌وفصل بحران اوکراین و دستیابی به توافق صلح، مهم‌ترین محور روابط مسکو و واشنگتن است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» رئیس‌جمهور آمریکا، اعلام کرد نشست احتمالی سه‌جانبه با ولادیمیر پوتین و شی جین‌پینگ، علاوه بر بررسی مسائل بین‌المللی از جمله مناقشه اوکراین، باید موضوع خلع سلاح هسته‌ای را نیز دربرگیرد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» شبکه آمریکایی سی‌بی‌اس نیوز هشدار داد تداوم حملات موشکی و پهپادی نیروهای یمنی، هزینه دفاع هوایی عربستان را افزایش داده
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» وال‌استریت ژورنال به نقل از سخنگوی کاخ سفید مدعی شد آمریکا پیش از انتخابات میان‌دوره‌ای اقدام نظامی علیه ایران انجام نخواهد داد.
بین‌الملل
«خبرگزاری فارس» نتانیاهو: پسر خامنه‌ای هنوز درس عبرت نگرفته و تصمیم دارد دوباره به پروژه هسته‌ای برگردد؛ این بار هم می‌خواهد آن را در اعماق زمین پنهان کند. فکر می‌کند ما به آن دسترسی نداریم، اما از عزم و اراده ما خبر ندارد. مجتبی خامنه‌ای تصمیم گرفته راه پ...

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

تبلیغات متنی (ویژه)
تبلیغات متنی

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است