سیاسی 21:14 - 12 آذر 1400
با اشاره به مذاکرات وین
یک تحلیل‌گر سیاسی همراه تیم مذکرات ایران در وین گفت: آمریکا به توافق نیاز دارد و زمان به نفع ایران است. پس اگر آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها نپذیرند وظایف‌شان ذیل توافق را به طور کامل انجام دهند، آن وقت توافقی در کار نخواهد بود.

مرندی: نقشه ب ایران توسعه برنامه هسته‌ای‌اش است/آمریکا به توافق نیاز دارد/زمان به نفع ایران است

به گزارش ایسنا، محمد مرندی، تحلیل‌گر سیاسی و مشاور تیم‌ مذاکره‌کننده ایران در وین در گفت‌وگویی با المیادین گفت: برای آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها نقشه «ب» وجود ندارد. نقشه «ب» آن‌ها جنگ روانی است اما نقشه «ب» ایران این است که به توسعه برنامه هسته‌ای‌اش و اعمال فشار علیه دشمنانش ادامه دهد و رابطه خود با کشورهای آسیایی را بهبود ببخشد.

وی ادامه داد: کمپین فشار حداکثری که تنها می‌خواسته مردم عادی ایران را رنج دهد شکست خورده است. ایالات متحده دیگر اهرم فشاری ندارد. اگر ما را ده بار تحریم کرده باشند، تحریم برای بار یازدهم تغییری ایجاد نمی‌کند. فشار حداکثری، فشار حداکثری است. دیگر بالاتر از آن چیزی ندارند. ایران خود را با شرایط وفق داده است. بدون شک شرایط در ایران سخت است اما ایران خود را وفق داده است. ایران دوام می‌آورد، رشد می‌کند و برای آمریکا به شدت سخت خواهد بود تا موضعش از شرق آسیا تا غرب آسیا و شرق اروپا و سایر جاها را حفط کند.

مرندی افزود: آمریکا مشکلات بزرگی در خاکش دارد. اختلافات عظیمی در این کشور وجود دارد. شرایط اجتماعی، سیاسی و اقتصادی ایالات متحده ایده‌آل نیستند. می‌دانیم که چین و روسیه و ایران درحال بزرگ شدن هستند. آمریکا برای مقابله با چین و روسیه سختی‌های زیادی دارد.

وی ادامه داد: آمریکا به توافق نیاز دارد و ایرانیان از این رو می‌دانند که زمان به نفع آن‌هاست. پس اگر آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها نپذیرند وظایفشان ذیل توافق را به طور کامل انجام دهند، آن وقت توافقی در کار نخواهد بود.

مشاور تیم مذاکره‌کننده ایرانی بیان کرد: هر دو پیش‌نویس ما با برجام همخوانی دارند. درواقع پیس‌نویس‌ها مشخص می‌کنند که توافق چگونه به طور کامل اجرا شود. ایرانیان چیزی بیشتر از آنچه که در ۲۰۱۵ توافق شده بود نمی‌خواهند اما انتظار چیزی کمتر از آنچه توافق شده بود نیز نمی‌پذیرند.

وی ادامه داد: آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها تاکنون در تلاش بودند تا برخی تحریم‌ها را نگه دارند. آن‌ها می‌خواهند ایران به توافق هسته‌ای بازگردد اما می‌خواهند بسیاری از تحریم‌ها را حفظ کنند. در پایان  دوره دولت پیشین، آقای روحانی و وزارت خارجه مذاکرات را آغاز کردند اما آن مذاکرات موفقیت‌آمیز نبود. آن‌ها پیش‌نویس اسنادی را آماده کردند اما این تیم آن اسناد را بررسی کرده و اصلاحاتی اعمال کرده است چراکه برخی از جاهای آن پیش‌نویس مطابق با توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ یا برجام نبود و یا حتی آن را نقض می‌کرده است. در برخی حوزه‌ها نیاز جزئیات ذکر نشده بود پس این جاهای خالی باید پر می‌شد.

انتهای پیام


11348492
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار سیاسی

سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس جمهور با بیان اینکه سفر سه روزه به کشور‌های قزاقستان و ترکمنستان دستاورد‌های خوبی به همراه داشت، گفت: این سفر‌ها موجب توسعه همکاری‌ها و تقویت روابط صمیمی با کشور‌های همسایه در زمینه‌های مختلف می‌شود.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس جمهور پس از انجام سفر رسمی به قزاقستان و ترکمنستان دقایقی قبل به تهران بازگشت.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» با پیگیری‌های سفارت کشورمان در تفلیس و در چارچوب همکاری‌های متقابل با دولت گرجستان، ۴ نفر از محکومین ایرانی زندان‌های گرجستان، برای ادامه محکومیت خود به کشور بازگشتند.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» اعضای شورای مرکزی مجمع فرهنگیان ایران اسلامی، با اکثریت عارف فرج کمیجانی را به مدت ۳ سال به عنوان دبیرکل این تشکل سیاسی انتخاب کردند.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس جمهور پس از سفر به کشور‌های قزاقستان و ترکمنستان و حضور و سخنرانی در اجلاس بین‌المللی صلح و اعتماد در عشق‌آباد، عصر امروز جمعه ۲۱ آذر ۱۴۰۴، عازم کشورمان شد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس جمهور اسلامی ایران و نخست وزیر جمهوری اسلامی پاکستان در دیدار یکدیگر، با اشاره به ظرفیت‌های گسترده دو کشور در حوزه‌های حمل‌ونقل، ترانزیت و توسعه زیرساخت‌های مرزی، بر پیگیری عملی توافقاتی که در سفر اخیر رئیس‌جمهور ایران به اسلام‌آباد نه...
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس جمهور با تاکید بر ضرورت پیوند میان تجار، دانشگاه‌ها و صنایع ایران و عراق گفت: سرمایه‌گذاری مشترک و توسعه ارتباطات مرزی از اولویت‌های ماست. به استانداران استان‌های مرزی اختیار ویژه داده‌ایم تا از ظرفیت‌های گسترده موجود برای افزایش تبادل...
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» روسای جمهور ایران و روسیه در حاشیه اجلاس بین‌المللی صلح و اعتماد در عشق‌آباد پایتخت ترکمنستان، با یکدیگر دیدار و گفت‌وگو کردند.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» خطیب نمازجمعه تهران می‌گوید براساس بررسی‌های میدانی و علمی، یکی از اصلی‌ترین علل رشد طلاق، شکسته‌شدن قاعده عفت و گسترش رفتار‌های ناهنجار در جامعه است.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر امور خارجه با همتای پاکستانی خود دیدار و درباره مهمترین مسائل دو جانبه گفت‌و‌گو کرد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است