علمی فناوری 17:14 - 27 مهر 1400

کیفیت موادغذایی با بهبوددهنده‌های ایرانی افزایش یافت

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی و فناوری، محمد مولوی عضو هیات مدیره یک شرکت دانش بنیان گفت: در سال های اخیر اقدام به سرمایه گذاری در بخش بهبود دهنده های صنایع پخت بر پایه امولسیفایرها و سپس آنزیم ها کرده ایم. هدف این شرکت مشارکت در بالا بردن کیفیت و افزایش سهم بازار محصولات تولیدکنندگان ایرانی نیز است.

وی افزود: بهبوددهنده‌ها بر پایه امولسیفایرها ترکیباتی هستند که با ایجاد انعطاف پذیری و افزایش قدرت تحمل خمیر در کلیه مراحل تولید محصولات غذایی مانند میکس کردن، تخمیر و پخت سبب بهبود کیفی محصول نهایی می شوند. این فرآورده به تولیدکننده مواد غذایی کمک می کند تا محصولی با حجم و شکل ظاهری بهتر و با قابلیت حفظ تازگی بیشتر در طول مدت زمان مصرف تولید کند. معمولا بهبود دهنده برای خمیرهایی است که خمیرمایه دارند و مدت فرآوری طولانی دارند و به ازای هر نیم کیلو ۲ تا ۳ گرم به محصول اضافه می شود.

مولوی افزود: برخی از بهبود دهنده‌ها به شکل ژل هستند و این ژل با غلظت بالای مونو گلیسیرید موجب بهبود ثبات و مقاومت خمیر، ایجاد بافت یکنواخت، حفظ رطوبت غیر آزاد برای احساس نرمی بیشتر، کنترل بیاتی و افزایش زمان ماندگاری محصول غذایی می شود .

مدیر شرکت افزود: برخی نیز به شکل پودر هستند که مصرف این پودر به علت غلظت بالا بسیار مقرون به صرفه بوده و سبب ایجاد حجم و بافت مطلوب، بهبود پروسه پخت، افزایش نرمی و تازگی و ماندگاری محصول نهایی می شود.

وی خاطر نشان کرد: از اثرات این بهبود دهنده ها می توان به افزایش زمان تازگی یا ماندگاری، ایجاد بافت ریز و نرم و یکنواخت، افزایش حجم و به طور کلی بالا بردن کیفیت تولیدی اشاره کرد. هر یک از تولیدات با توجه به نوع محصول نهایی دارای کاربری ویژه ای است.

مدیر شرکت افزود: مهم ترین کاربرد بهبوددهنده‌ها، در فرآورده‌هایی چون کیک، کلوچه و بیسکوییت است. بهبود دهنده تولید شده در شرکت آذرنوش یک دوم نمونه خارجی قیمت دارد و همین امر سبب شده تا محصولات امکان صادرات به کشورهای همسایه صادر شود. علاوه بر این، با خرید شرکت‌های داخلی از مجموعه آذرنوش شاید حدود ۴۰ درصد نیاز شرکت های داخلی در حوزه بهبوددهنده ها را تامین کرده ایم که سبب شده تا حجم زیادی ارز از کشور خارج نشود.

مولوی، با اشاره به چالش های پیش روی شرکت های دانش بنیان توضیح داد: با وجود تمام سختی ها توانسته ایم تا به امروز ۴۰ فرصت شغلی نیز به صورت مستقیم ایجاد کنیم که اگر مشکل ما در حوزه تامین مواد اولیه برطرف شود، مشخصا می توان با توان بیشتری وارد عرصه تولید شد.


11279661
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تحولات دفاع مقدس ۱۲ روزه نشان داد هوش مصنوعی دیگر یک کمکی نیست، بلکه به ابزارهای راهبردی و تعیین‌کننده تبدیل می‌شود که ساختار جنگ‌های مدرن را در همه سطوح آفندی، پدافندی و شناختی دگرگون می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شیر در کاهش اثر آلودگی در بدن نقشی ندارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ناسا به دنبال جایگزین‌هایی برای فضاپیمای استارشیپ اسپیس‌ایکس است و این موضوع فرصت بزرگی برای شرکت فضایی خصوصی جف بزوس، بلو اوریجین فراهم کرده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر آموزش و پرورش با صدور پیامی به مناسبت هفته بسیج مستضعفان، گفت: بسیج در تحقق عدالت آموزشی، توسعه فضا‌های آموزشی و پرورشی و اقدامات جهادی عام المنفعه همواره نقشی ماندگار از خود به جای گذاشته است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ثبت‌نام سومین دوره کارسوق ملی فراگیر «فناوری هسته‌ای»ویژه دانش‌آموزان دوره دوم متوسطه، از پنجم تا سیزدهم آذرماه ۱۴۰۴ آغاز شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گفته سخنگوی اورژانس استان تهران میزان تماس‌های مردم تهران با اورژانس به دلیل مشکلات تنفسی ۱۵ درصد افزایش داشته است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نخستین همایش ملی فرصت‌های سرمایه‌گذاری در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات با حضور اپراتورها و نهادهای خصوصی برگزار می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» متخصصان تغذیه و سلامت می‌گویند سبزیجاتی مانند بروکلی به دلیل داشتن ترکیبی منحصر‌به‌فرد از آنتی‌اکسیدان‌ها، سولفورافان و فولات می‌توانند با کاهش التهاب و استرس اکسیداتیو، در کاهش خطر ابتلا به آلزایمر نقش مهمی داشته باشند؛ نقشی که در کنار ورز...
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی سازمان غذا و دارو از ثبات در ذخایر دارو‌های اساسی کشور برای کنترل نوسان بازار خبر داد و در عین حال نسبت به رشد مصرف غیرضروری آنتی‌بیوتیک‌ها در فصل آنفلوآنزا هشدار داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناوری بین‌المللی با هدف حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و توسعه بازار جهانی فناوری نانو، برنامه اعزام هیأت تجاری و فناورانه ایرانی به نمایشگاه بین‌المللی «Tokyo Nano Tech ۲۰۲۶» را برگزار می‌کند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است