علمی فناوری 17:14 - 27 مهر 1400

کیفیت موادغذایی با بهبوددهنده‌های ایرانی افزایش یافت

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی و فناوری، محمد مولوی عضو هیات مدیره یک شرکت دانش بنیان گفت: در سال های اخیر اقدام به سرمایه گذاری در بخش بهبود دهنده های صنایع پخت بر پایه امولسیفایرها و سپس آنزیم ها کرده ایم. هدف این شرکت مشارکت در بالا بردن کیفیت و افزایش سهم بازار محصولات تولیدکنندگان ایرانی نیز است.

وی افزود: بهبوددهنده‌ها بر پایه امولسیفایرها ترکیباتی هستند که با ایجاد انعطاف پذیری و افزایش قدرت تحمل خمیر در کلیه مراحل تولید محصولات غذایی مانند میکس کردن، تخمیر و پخت سبب بهبود کیفی محصول نهایی می شوند. این فرآورده به تولیدکننده مواد غذایی کمک می کند تا محصولی با حجم و شکل ظاهری بهتر و با قابلیت حفظ تازگی بیشتر در طول مدت زمان مصرف تولید کند. معمولا بهبود دهنده برای خمیرهایی است که خمیرمایه دارند و مدت فرآوری طولانی دارند و به ازای هر نیم کیلو ۲ تا ۳ گرم به محصول اضافه می شود.

مولوی افزود: برخی از بهبود دهنده‌ها به شکل ژل هستند و این ژل با غلظت بالای مونو گلیسیرید موجب بهبود ثبات و مقاومت خمیر، ایجاد بافت یکنواخت، حفظ رطوبت غیر آزاد برای احساس نرمی بیشتر، کنترل بیاتی و افزایش زمان ماندگاری محصول غذایی می شود .

مدیر شرکت افزود: برخی نیز به شکل پودر هستند که مصرف این پودر به علت غلظت بالا بسیار مقرون به صرفه بوده و سبب ایجاد حجم و بافت مطلوب، بهبود پروسه پخت، افزایش نرمی و تازگی و ماندگاری محصول نهایی می شود.

وی خاطر نشان کرد: از اثرات این بهبود دهنده ها می توان به افزایش زمان تازگی یا ماندگاری، ایجاد بافت ریز و نرم و یکنواخت، افزایش حجم و به طور کلی بالا بردن کیفیت تولیدی اشاره کرد. هر یک از تولیدات با توجه به نوع محصول نهایی دارای کاربری ویژه ای است.

مدیر شرکت افزود: مهم ترین کاربرد بهبوددهنده‌ها، در فرآورده‌هایی چون کیک، کلوچه و بیسکوییت است. بهبود دهنده تولید شده در شرکت آذرنوش یک دوم نمونه خارجی قیمت دارد و همین امر سبب شده تا محصولات امکان صادرات به کشورهای همسایه صادر شود. علاوه بر این، با خرید شرکت‌های داخلی از مجموعه آذرنوش شاید حدود ۴۰ درصد نیاز شرکت های داخلی در حوزه بهبوددهنده ها را تامین کرده ایم که سبب شده تا حجم زیادی ارز از کشور خارج نشود.

مولوی، با اشاره به چالش های پیش روی شرکت های دانش بنیان توضیح داد: با وجود تمام سختی ها توانسته ایم تا به امروز ۴۰ فرصت شغلی نیز به صورت مستقیم ایجاد کنیم که اگر مشکل ما در حوزه تامین مواد اولیه برطرف شود، مشخصا می توان با توان بیشتری وارد عرصه تولید شد.


11279661
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» طب سنتی ترکیبی مهم را برای سلامتی بدن پیشنهاد می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک استارتاپ آمریکایی آزمایشگاه جیبی Tiiny AI را راه‌اندازی کرده است که توسط رکورد‌های جهانی گینس به عنوان کوچکترین ابررایانه هوش مصنوعی شخصی جهان شناخته شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تیمی از محققان با بررسی نتایج ده‌ها مطالعه بالینی شامل صد‌ها هزار شرکت‌کننده، اثرات چربی اشباع بر سلامت قلب و عروق را تجزیه و تحلیل کردند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شرکت یاندکش اعلام کرده است که اپلیکیشن نقشه‌های آن  یک ویژگی کلیدی دریافت کرده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: پیشرفت کشور بدون سرمایه‌گذاری در علم، فناوری و حکمرانی شایسته امکان‌پذیر نیست.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس شورای سیاست‌گذاری نهمین جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان گفت: نسل متولد پس از ۱۳۹۲ با ویژگی‌های تحصیل‌کرده، دیجیتال‌محور و خلاق باید نقش اصلی را در مدیریت، اقتصاد و توسعه کشور ایفا کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس دانشکده علوم دانشگاه تهران و دبیر جشنواره، از تلاش یک‌ساله دست‌اندرکاران، حمایت بنیاد فاخر جلیلی و مشارکت پرشور جوانان در این رویداد تقدیر کرد و تأکید کرد که جشنواره با هدف تبدیل ایده به محصول، حلقه مفقوده بین دانشگاه و صنعت را پر کرده...
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یکتاپرست با تاکید بر اینکه هر واحد خون اهدایی جان سه نفر را نجات می‌دهد، گفت: بروز پدیده آلودگی هوا در هفته‌های اخیر موجب کاهش محسوس اهدای خون در سطح کشور به ویژه تهران شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ستاره‌شناسان با موفقیت اولین مرز‌های دقیق جو بیرونی خورشید را نقشه‌برداری کردند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» علائم خاص افسردگی ممکن است دهه‌ها قبل از بروز از دست دادن حافظه، از شاخص‌های اولیه زوال عقل باشند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است