علمی فناوری 17:14 - 27 مهر 1400

کیفیت موادغذایی با بهبوددهنده‌های ایرانی افزایش یافت

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی و فناوری، محمد مولوی عضو هیات مدیره یک شرکت دانش بنیان گفت: در سال های اخیر اقدام به سرمایه گذاری در بخش بهبود دهنده های صنایع پخت بر پایه امولسیفایرها و سپس آنزیم ها کرده ایم. هدف این شرکت مشارکت در بالا بردن کیفیت و افزایش سهم بازار محصولات تولیدکنندگان ایرانی نیز است.

وی افزود: بهبوددهنده‌ها بر پایه امولسیفایرها ترکیباتی هستند که با ایجاد انعطاف پذیری و افزایش قدرت تحمل خمیر در کلیه مراحل تولید محصولات غذایی مانند میکس کردن، تخمیر و پخت سبب بهبود کیفی محصول نهایی می شوند. این فرآورده به تولیدکننده مواد غذایی کمک می کند تا محصولی با حجم و شکل ظاهری بهتر و با قابلیت حفظ تازگی بیشتر در طول مدت زمان مصرف تولید کند. معمولا بهبود دهنده برای خمیرهایی است که خمیرمایه دارند و مدت فرآوری طولانی دارند و به ازای هر نیم کیلو ۲ تا ۳ گرم به محصول اضافه می شود.

مولوی افزود: برخی از بهبود دهنده‌ها به شکل ژل هستند و این ژل با غلظت بالای مونو گلیسیرید موجب بهبود ثبات و مقاومت خمیر، ایجاد بافت یکنواخت، حفظ رطوبت غیر آزاد برای احساس نرمی بیشتر، کنترل بیاتی و افزایش زمان ماندگاری محصول غذایی می شود .

مدیر شرکت افزود: برخی نیز به شکل پودر هستند که مصرف این پودر به علت غلظت بالا بسیار مقرون به صرفه بوده و سبب ایجاد حجم و بافت مطلوب، بهبود پروسه پخت، افزایش نرمی و تازگی و ماندگاری محصول نهایی می شود.

وی خاطر نشان کرد: از اثرات این بهبود دهنده ها می توان به افزایش زمان تازگی یا ماندگاری، ایجاد بافت ریز و نرم و یکنواخت، افزایش حجم و به طور کلی بالا بردن کیفیت تولیدی اشاره کرد. هر یک از تولیدات با توجه به نوع محصول نهایی دارای کاربری ویژه ای است.

مدیر شرکت افزود: مهم ترین کاربرد بهبوددهنده‌ها، در فرآورده‌هایی چون کیک، کلوچه و بیسکوییت است. بهبود دهنده تولید شده در شرکت آذرنوش یک دوم نمونه خارجی قیمت دارد و همین امر سبب شده تا محصولات امکان صادرات به کشورهای همسایه صادر شود. علاوه بر این، با خرید شرکت‌های داخلی از مجموعه آذرنوش شاید حدود ۴۰ درصد نیاز شرکت های داخلی در حوزه بهبوددهنده ها را تامین کرده ایم که سبب شده تا حجم زیادی ارز از کشور خارج نشود.

مولوی، با اشاره به چالش های پیش روی شرکت های دانش بنیان توضیح داد: با وجود تمام سختی ها توانسته ایم تا به امروز ۴۰ فرصت شغلی نیز به صورت مستقیم ایجاد کنیم که اگر مشکل ما در حوزه تامین مواد اولیه برطرف شود، مشخصا می توان با توان بیشتری وارد عرصه تولید شد.


11279661
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک خرس عروسکی مجهز به هوش مصنوعی به بچه‌ها یاد می‌داد که چگونه کبریت روشن کنند و همین موضوع باعث شد تولیدکنندگان آن را از قفسه‌ها جمع کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون بهداشت وزارت بهداشت با هشدار نسبت به رشد نگران‌کننده مقاومت میکروبی در جهان، به جایگاه نامطلوب منطقه مدیترانه شرقی در مرگ کودکان زیر پنج سال ناشی از مقاومت میکروبی اشاره کرد و توجه فوری به تجویز منطقی آنتی‌بیوتیک‌ها و اجرای برنامه‌های...
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر آموزش‌وپرورش با اشاره به نقش دانش‌آموزان در دفاع مقدس، تأکید کرد: اگر دیروز نوجوانان با اسلحه از خاک کشور دفاع می‌کردند، امروز دانش‌آموزان با قلم و دفتر، پرچم‌دار جهاد علمی و فرهنگی و پاسدار آرمان‌های شهدا هستند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر بهداشت، با هشدار جدی نسبت به مصرف بی‌رویه آنتی‌بیوتیک در کشور تاکید کرد که بیماری‌های ویروسی مانند سرماخوردگی و آنفلوآنزا هیچ نیازی به آنتی‌بیوتیک ندارند و تجویز یا مصرف خودسرانه این دارو‌ها تنها چرخه مقاومت میکروبی را تشدید می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر مرکز ابن‌سینا از بهره‌گیری از فناوری‌های نوین مانند هوش مصنوعی در فرآیند IVF برای افزایش دقت و موفقیت درمان خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی وزارت آموزش‌وپرورش گفت: مدیران مدارس با آموزش مهارت‌های زندگی نقش مهمی در پیشگیری از خودآسیب‌رسانی دانش‌آموزان دارند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گفته معاون فناوری وزارت علوم در کشور ۶ پارک علم و فناوری جدید راه اندازی می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» همراه اول با ارائه طرح «سری به‌یادماندنی»، مسیر رسمی و شفافی برای دسترسی عادلانه به شماره‌های خاص و ماندگار فراهم کرده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مهلت ثبت‌نام در بخش طراحی بازی دومین المپیک بازی‌های فکری دانشجویان ایران به دلیل تقاضای گسترده مخاطبان برای تکمیل طراحی‌ها، تا پایان روز شنبه هشتم آذرماه تمدید شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دبیر علمی چهاردهمین کنفرانس بین‌المللی مهندسی مواد و متالورژی از تمدید فرصت یک هفته‌ای ارسال مقالات به کمیته برگزاری این کنفرانس بین‌المللی خبر داد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است