علمی فناوری 17:55 - 29 دی 1403
رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت بر نظارت سه مرحله‌ای بازرسین بهداشت محیط در سراسر کشور بر فرآورده‌های لبنی در جلوگیری از شیوع تب مالت، تاکید کرد.

مردم شیر و پنیر خام و تازه مصرف نکنند

دکتر احمد جندقی درباره هشدار‌های وزارت بهداشت مبنی بر افزایش موارد ابتلا به تب مالت در کشور با اشاره به نظارت دقیق این وزارتخانه بر فرآورده‌های لبنی، توضیحاتی درباره کنترل کیفیت و توصیه‌های بهداشتی مرتبط با این محصولات ارائه کرد.

وی با تأکید بر اهمیت رعایت ضوابط بهداشتی در تولید و عرضه فرآورده‌های لبنی، گفت: بر اساس سیاست‌ها و مقررات وزارت بهداشت، تمامی واحد‌های تولیدی و عرضه‌کننده لبنیات موظف به رعایت استاندارد‌های تعیین‌شده هستند و بازرسین بهداشت محیط در سه مرحله کنترل‌های لازم را بر محصولات لبنی اعمال می‌کنند.

به گفته دکتر جندقی، نظارت‌های بهداشتی شامل سه مرحله اصلی است که در مرحله نخست پس از کنترل بهداشت فردی، مواد اولیه، تجهیزات و ساختمان واحد و شیر خام هنگام ورود به واحد صنفی مورد بررسی قرار می‌گیرد.

وی مرحله دوم را نظارت بر فرآوری محصولات لبنی توسط بازرسین بهداشت محیط عنوان و تصریح کرد: فرآیند تولید و فرآوری شیر و دیگر محصولات لبنی از نظر رعایت استاندارد‌های بهداشتی بررسی می‌شود.

رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، درباره مرحله سوم بازرسی یعنی نمونه‌برداری ادواری، گفت: نمونه‌برداری از محصولات به‌صورت دوره‌ای یا در صورت دریافت شکایت انجام می‌شود. نمونه‌ها به آزمایشگاه ارسال شده و در صورت مشاهده تخلف، برخورد قانونی اعمال خواهد شد.

دکتر جندقی تأکید کرد: کنترل شیر خام و بار میکروبی آن بر عهده سازمان دامپزشکی است. هرگونه افزودنی غیرمجاز به دلیل تغییر طعم شیر قابل شناسایی بوده و کارشناسان آزمایشگاهی با آزمایش‌های ساده آن را بررسی می‌کنند.

رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با اشاره به نکات بهداشتی برای خرید و نگهداری محصولات لبنی، با بیان اینکه مردم باید از خرید و مصرف شیر خام غیرپاستوریزه خودداری کنند، تصریح کرد: مردم در صورت اجبار به استفاده از شیر خام، آن را به مدت یک دقیقه بجوشانند و در حالت جوش هم بزنند.

او توصیه کرد: حتما باید ظروف شیر خام پس از مصرف حتماً شسته شوند و شیر خام قبل از جوشاندن در یخچال نگهداری نشود؛ شیر پاستوریزه در یخچال با دمای ۴ درجه و حداکثر ۴۸ ساعت نگهداری شود. اگر بیش از این زمان بماند، پیش از مصرف جوشانده شوند و از خرید خامه، کره و بستنی غیرپاستوریزه به شدت پرهیز شود.

دکتر جندقی می‌گوید: برای نگهداری کره بسته‌بندی شده پاستوریزه، باید توجه داشت که در دمای یخچال تنها به مدت یک هفته قابل نگهداری است. اگر قصد نگهداری طولانی‌مدت وجود دارد، باید کره در فریزر قرار گیرد.

وی درباره خطر انتقال تب مالت از محصولات لبنی هشدار و ادامه داد: یکی از محصولات لبنی که پتانسیل بالایی برای انتقال تب مالت دارد، پنیر غیرپاستوریزه است که می‌تواند خطرناک باشد. به همین دلیل، بار‌ها به مردم توصیه کرده‌ایم که از مصرف پنیر‌های محلی و تازه خودداری کنند. تنها در صورتی پنیر تازه قابل مصرف است که حداقل دو ماه در آب نمک بماند تا میکروب‌های موجود در آن از بین برود.

رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با بیان اینکه فرآورده‌های خام دامی به‌سرعت می‌توانند بیماری‌هایی مانند تب مالت را منتقل کنند، تصریح کرد: لازم است از محصولات لبنی بسته‌بندی شده با برچسب مجوز بهداشتی استفاده شود.

وی با بیان اینکه نظام مراقبت از بیماری‌ها در مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر و دانشگاه‌های علوم پزشکی فعال است، گفت: وقتی موردی از تب مالت به ما گزارش شود، تحقیقات و ردیابی‌های لازم انجام می‌شود. اگر مشخص شود که یک مرکز، شیر خام توزیع می‌کند، با هماهنگی سازمان دامپزشکی برخورد‌های قانونی صورت می‌گیرد.

دکتر جندقی به اهمیت واکسیناسیون دام‌ها برای پیشگیری از تب مالت اشاره و خاطرنشان کرد: در صورتی که دام آلوده باشد، کنترل و اقدامات قانونی توسط سازمان دامپزشکی انجام می‌شود. تعامل و هماهنگی بین سازمان دامپزشکی، نظام پزشکی، و بهداشت محیط ضروری است تا با همکاری، شیوع تب مالت در جامعه کاهش یابد.

به گفته رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، در صورتی که در مراکز صنفی شیر خام عرضه شود و پروتکل‌ها رعایت نشود، اقدامات قانونی انجام خواهد شد تا سلامت شهروندان تضمین شود.

دکتر جندقی در خصوص نحوه برخورد با تخلفات بهداشتی تصریح کرد: شهروندان می‌توانند هرگونه تخلف یا مشاهده مواد غیربهداشتی را از طریق سامانه ۱۹۰ گزارش کنند. پس از ثبت شکایت، بازرسین بهداشت محیط در محل حاضر شده و ظرف ۲۴ تا ۴۸ ساعت نتیجه را به شاکی اعلام خواهند کرد. در صورت مشاهده تخلف، واحد صنفی متخلف پلمب می‌شود و از عرضه محصولات غیربهداشتی جلوگیری به عمل خواهد آمد.

منبع: وزارت بهداشت


12142666
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سازمان غذا و دارو تأکید کرد که نظارت بر فرآیند‌های تولید، بسته‌بندی و واردات شیرخشک‌ها به‌طور مستمر انجام می‌شود و شیرخشک‌های وارداتی و تولیدی پیش از ورود به بازار تحت آزمایش‌های دقیق میکروبی، شیمیایی و بهداشتی قرار می‌گیرند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاونت بهداشت وزارت بهداشت اعلام کرد که در ۶ ماهه اول سال ۱۴۰۳ تعداد کل موارد ابتلا به مالاریا در کشور به ۳۳۶۸ مورد رسیده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر علوم، ضمن بازدید از مسیر خوابگاه دخترانه شهید سلامت دانشگاه علامه طباطبائی، از نزدیک امنیت منطقه خوابگاهی را مورد بررسی قرار داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان امور دانشجویان گفت: تامین امنیت تمام دانشجویان در دانشگاه‌های کشور برای ما اولویت دارد و روسای دانشگاه‌ها مکلف شدند مکان‌های خطرناک را شناسایی و به وزارت علوم اعلام کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ستاد فناوری نانو در زمینه حمایت از صادرات محصولات این حوزه فراخوانی منتشر کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر علوم ضمن تشریح تصمیمات جلسه ستاد پیگیری قتل دانشجوی دانشگاه تهران، گفت: صندوق رفاه دانشجویان، برنامه‌ای برای بیمه کردن لپ‌تاپ و تلفن همراه دانشجویان در دست اجرا دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» آژانس فضایی اروپا مشارکت افراد معلول در ماموریت فضایی را تایید کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون وزیر بهداشت تاکید کرد: پیوست مولفه‌های اجتماعی موثر بر سلامت به تمام برنامه‌های بهداشتی، ضروری است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» متخصص مغز و اعصاب گفت: در دیسک کمر نباید از درمان‌های تجربی و بدون تأیید علمی استفاده کرد و تنها پزشکان می‌توانند بهترین درمان را برای بیمار تجویز کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» متخصصان انگلیسی روشی موثر و غیرتهاجمی برای درمان نوعی از فشار خون بالا معرفی کرده‌اند که در برابر دارو‌های مرسوم مقاوم است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است