علمی فناوری 18:03 - 13 خرداد 1404
کارشناس آزمایشگاه غذا و دارو گفت: استفاده از شیر غیربهداشتی و رنگ‌های خوراکی مصنوعی مانند تارترازین و سانست یلو در بستنی می‌تواند سلامت مصرف‌کنندگان به‌ویژه کودکان را تهدید کند.

هشدار درباره شیر ناسالم و رنگ‌های مصنوعی بستنی‌های غیرمجاز

باشگاه خبرنگاران جوان - حسین ضیایی کارشناس آزمایشگاه غذا و دارو روز سه‌شنبه هشدار داد: استفاده از شیر پاستوریزه در تولید بستنی ضروری است، زیرا شیر محیط مناسبی برای رشد میکروب‌هاست و در صورت رعایت نکردن اصول بهداشتی در تولید، نگهداری و عرضه، سلامت مصرف‌کنندگان به‌ویژه کودکان در معرض خطر قرار می‌گیرد.

وی با اشاره به وجود باکتری‌های روده‌ای مانند اشرشیاکلی در بستنی‌هایی که به شکل غیربهداشتی تهیه می‌شود، گفت: این نوع آلودگی‌ها می‌تواند موجب بروز اسهال و استفراغ شدید در کودکان شود؛ بنابراین توصیه می‌شود بستنی فقط از مراکز معتبر و دارای مجوز بهداشتی خریداری شود.

ضیایی افزود: هرچند رنگ‌های مصنوعی مانند سانست یلو و تارترازین جزو رنگ‌های خوراکی مجاز هستند، اما استفاده از آنها در محصولاتی مانند بستنی که مصرف‌کننده عمده آن کودکان هستند، ممنوع است. این رنگ‌ها می‌تواند باعث بروز واکنش‌هایی مانند بیش‌فعالی یا حساسیت در کودکان شوند.

این کارشناس سازمان غذا و دارو تاکید کرد: استفاده از رنگ‌ها و طعم‌دهنده‌های طبیعی مانند زعفران، کاکائو، و عصاره میوه‌ها، بهترین گزینه برای تهیه بستنی‌های سالم و ایمن است.

وی توصیه کرد خانواده‌ها به‌ویژه در فصل تابستان با دقت بیشتری به خرید بستنی بپردازند و صرفاً از فروشگاه‌های دارای مجوز بهداشتی و نشان معتبر سلامت، بستنی تهیه کنند. توجه به ظاهر، بسته‌بندی، ترکیبات، طعم و رنگ بستنی از نکاتی است که می‌تواند از بروز مسمومیت‌های غذایی، به‌ویژه در کودکان، پیشگیری کند. رعایت همین نکات ساده، گامی مؤثر در حفظ سلامت خانواده‌هاست.

منبع: سازمان غذا و دارو


12197065
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر آموزش‌وپرورش در نشست صمیمی با منتخبی از معاونان مدارس سراسر کشور بر حل مسائل این وزارتخانه از طریق «همفکری، تعامل و استفاده از ظرفیت‌های میدانی» تأکید کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» فیلم‌ها و کلیپ‌های درمانی موجود در فضای مجازی هرگز نمی‌توانند راهکار مناسبی برای بیماران باشند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: بررسی‌ها نشان می‌دهد که آلودگی هوا تهدیدی جدی برای سلامت افراد به ویژه کودکان است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نهمین دوره رقابت استارتاپی اینوتکس‌پیچ به‌عنوان یکی از رویداد‌های معرفی ایده‌های نو و اتصال استارتاپ‌ها به سرمایه‌گذاران، امسال در ۶ استان میزبان برگزار می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» با پرسیدن چهار سوال کلیدی می‌توان به تشخیص زودهنگام سرطان پروستات و نجات جان انسان‌ها کمک کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس چهاردهمین کنفرانس بین‌المللی مهندسی مواد و متالورژی (IMAT۲۰۲۵) از رشد ۲ برابری ارسال مقالات به دبیرخانه کنفرانس نسبت به سال گذشته خبر داد و گفت: به‌نحوی که امسال از دانشکده‌های متالورژی سراسر کشور مقاله دریافت کردیم.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دانشمندان مدت‌هاست که نسبت به فراوانی غیرقابل توضیح عناصری مانند نیتروژن و آب در نمونه‌های خاک ماه که توسط فضانوردان آپولو آورده شده است، سردرگم هستند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» موسسه رنگ پنتون، رنگ سال ۲۰۲۶ خود را اعلام که آن را «رقصنده ابر» نامگذاری کرده است. این رنگ نماد آغاز‌های جدید است و با شباهت نزدیکش به سفید خنثی مشخص می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» برای جلوگیری از کم خونی ناشی از فقر آهن، مصرف غذا‌های غنی از آهن ضروری است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر علوم گفت: سرمایه‌گذاری صنعت در زیرساخت‌های پژوهشی دانشگاه‌ها با استفاده از ابزار مالیاتی، ضمن منتفع کردن دانشگاه و صنعت، زمینه توسعه علمی کشور را تقویت می‌کند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است