فرهنگی‌هنری 07:03 - 10 اردیبهشت 1403
مرحوم نادر طالب زاده با ایجاد شبکه مقتدر ضد اسرائیلی در آمریکا و اروپا، ظرفیت قدرت نرم جمهوری اسلامی ایران را به وجود آورد.

مرحوم طالب‌زاده بنیان‌گذار شبکه مقتدر ضد اسرائیلی در آمریکا و اروپا بود

روز گذشته، یکشنبه ۹ اردیبهشت مراسم بزرگداشت دومین سالگرد مرحوم نادر طالب زاده با عنوان «قدس از چشمان آقای نادر» در سالن سوره حوزه هنری برگزار شد.

حامد قشقاوی، دبیر رویداد «قدس از چشمان آقای نادر» بیان کرد: مرحوم نادر طالب زاده قسمت عمده‌ای از زندگی خودش را به مبارزه با اسرائیل و رژیم صهیونسیتی و مباحث لابی‌های اسرائیل در آمریکا و اتفاق‌های منطقه و شرایط بین المللی و تغییرات معادلات ژئوپلیتیک سپری کرد. 

او تصریح کرد: مرحوم نادر طالب زاده در زمان حیات خود سفری به آمریکا داشت و سپس، با شهید مرتضی آوینی، مستند «ساعت ۲۵» را ساختند و مرحوم طالب زاده، یک سری ارتباطات با منتقدان آمریکایی برقرار کرد و در سال ۲۰۰۶، سفری داشت که ایشان را بسیار تحت تأثیر قرار داد و حس کرد شبکه‌ای از مخالفان اسرائیل در میان میهن پرستان آمریکایی در حال شکل گیری است و با آنها ارتباط گرفت.

گفتنی است که در گرامیداشت مرحوم نادر طالب زاده، چهره‌های مختلفی حضور داشته‌اند که می‌توان به آیت الله قائم مقامی، سیدمحمد حسینی، معاون پارلمانی رئیس جمهور، انسیه خزعلی، معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور، محمد قمی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، محمود مهتدی، دیپلمات سابق، مجید شاه حسینی، رئیس فرهنگستان هنر، حمیدرضا مقدم فر، مشاور فرهنگی فرمانده کل سپاه، سعیدرضا عاملی، رئیس اندیشکده مطالعات جهان، امیرحسین ثابتی، نماینده منتخب مجلس، شهریار بحرانی، کارگردان سینما، علیرضا قزوه، شاعر رئیس دفتر شعر، موسیقی و سرود صدا و سیما، رضا برجی، مستندساز حوزه جنگ، رضا منتظمی، مدیر عامل و اجرایی افق نو و دیپلمات سابق، محمدصادق شهبازی، قائم مقام دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی، محسن مقصودی، فعال رسانه‌ای و مستندساز و حسن رحیم پور ازغدی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی اشاره کرد. 

رضا منتظمی، مدیر عامل و مدیر اجرایی افق نو و دیپلمات سابق درمورد شخصیت مرحوم نادر طالب زاده بیان کرد: آشنایی بنده با مرحوم نادر طالب زاده باعث شد که زندگی‌ام زیر و رو شود. چون بنده در کنگو سفیر بودم و فیلم «مریم مقدس» به کارگردانی شهریار بحرانی ساخته شده بود و فهمیدم که فیلم بسیار تأثیرگذاری است چراکه حضرت مریم سلام الله علیها از نگاه قرآن معرفی شده بودند. از اینرو، آن را دوبله کردیم و نه تنها کنگو، بلکه کشور آفریقا را تسخیر کرد و وقتی دیدیم که هنر تا این اندازه می‌تواند تأثیرگذار باشد به سراغ مستند‌های اینچنینی رفتیم و با مرحوم طالب زاده آشنا شدم.

مدیر اجرایی افق نو گفت: بعداً، مرحوم نادر طالب زاده مأموریتی را به بنده داد که در ۴-۳ سال اقامت بنده در فرانسه خیلی سرنوشت ساز بود و جهان بینی آن زمان ایشان به موضوع درگیری رژیم صهیونیستی با غزه بود.

او افزود: مرحوم نادر طالب زاده می‌گفت از قبل از انقلاب در آمریکا بوده و در آن جا با سینماگران ارتباط داشته و مصاحبه کرده است ولی برای اروپا دستش خالی بوده است و به بنده گفت که این ۴-۳ سال اقامت شما در آن جا فرصت استثنایی است تا بتوانم با آن‌ها ارتباط برقرار کنم و بنده، توانستم یک فهرست از کشور فرانسه و سپس، از کشور‌های اروپایی دیگر گردآوری کنم و در ایران، کلید کنفرانس‌های بزرگی زده شود؛ به طوری که آثار آن‌ها را در آمریکا و اروپا مشاهده می‌کنیم و درواقع، مرحوم حاج نادر طالب زاده در اعتراضات دانشگاه‌های آمریکا و اروپا به ظلم رژیم صهیونیستی به مردم مظلوم غزه سهمی داشت. چون اسرائیل در منطقه و غرب حضور و سیطره‌ی مطلق دارد. 

گفتنی است که نادر طالب زاده در سال ۱۳۳۲ در تهران متولد شده است و کارشناسی ادبیات انگلیسی از دانشگاه راندولف میکن و کارشناسی ارشد کارگردانی سینما از دانشگاه کلمبیا داشته است.

مرحوم طالب زاده در سال ۱۳۴۸ به آمریکا رفت و در آمریکا زندگی کرد و سرانجام، در شهریور ماه سال ۱۳۵۷ در اواخر تحصیلات دوره کارشناسی ارشد به ایران بازگشت.

او از سال ۱۳۵۹، فعالیت خود در سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی را با ساخت فیلم‌های مستند آغاز کرد که می‌توان به «خنجر و شقایق»، «بیداری خاموش»، «راز»، «عصر»، «ساعت ۲۵» و سریال «بشارت منجی» اشاره کرد.

مرحوم نادر طالب زاده در روز‌های پایانی منتهی به پیروزی انقلاب اسلامی، فعالیت خود را به عنوان مترجم و راهنمای برخی رسانه‌ها و خبرگزاری‌ها شروع کرد و ۱۰ روز پس از پیروزی انقلاب اسلامی، روزنامه تهران تایمز را تأسیس کرد و دو هفته پیش از شروع جنگ تحمیلی در تابستان ۱۳۵۹، مستند خوزستان را تولید کرده و در اواخر همان سال، ساخت مستندی به نام واقعیت از ماجرای گروگانگیری را آغاز کرده است. در سال ۱۳۶۰، به عنوان خبرنگار صدا و سیما راهی جبهه‌های دفاع مقدس شد و در آنجا مستند شوش، شهر شهیدان گمنام را تولید کرد و به تهران بازگشت.

مرحوم نادر طالب زاده، پس از آن، تا پایان جنگ به عنوان فیلمساز در مرکز تولید فیلم در تهران مشغول فعالیت شد و پس از پایان جنگ تحمیلی، مدیر مرکز اسلامی آموزش فیلمسازی شد و سپس به مرور، به عنوان منتقد سیاست‌های رسانه آمریکا در تلویزیون مطرح شد.

از دیگر فعالیت‌های او می‌توان به تدریس در مرکز اسلامی آموزش فیلمسازی و مدیریت مرکز تحقیقات و مطالعات سینمایی در معاونت سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اشاره کرد.

 او در جنگ بوسنی شرکت داشته و همچنین، پس از پایان جنگ تحمیلی سابقه همکاری با شهید مرتضی آوینی را داشته است.

مرحوم نادر طالب زاده تهیه کننده، کارگردان، مستندساز و مجری تلویزیون بود و همچنین، دبیر کنفرانس بین المللی افق نو، دبیر جشنواره فیلم عمار و از افراد موثر در تأسیس شبکه افق سیما و نیز، عضو هیئت اندیشه ورز این شبکه بود. 

مرحوم نادر طالب زاده در تاریخ ۹ اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۱، بعد از طی یک دوره سخت و طولانی بیماری دار فانی را وداع گفت و پیکر او در نزدیکی مزار شهید آوینی در بهشت زهرای تهران به خاک سپرده شد.


12051540
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار فرهنگی‌هنری

فرهنگی‌هنری
«خبرگزاری تسنیم» اسماعیلی با بیان اینکه فردوسی و ایران پیش از اسلام را در دوگانه ای ساختگی در مقابل اسلام قرار می دادند، گفت: رهبران حکیم انقلاب دوگانه های ساختگی را حذف کردند.
فرهنگی‌هنری
«خبرگزاری تسنیم» سخنگوی دولت در بازدید از نمایشگاه کتاب در جمع خبرنگاران گفت: مقوله کتاب و کتابخوانی در دولت و نظام مقوله ای حکمرانی نیست، بلکه کاملا یک مقوله راهبردی است.
فرهنگی‌هنری
«خبرگزاری تسنیم» مدیرکل دفتر مسکن و تسهیلات رفاهی بنیاد شهید و امور ایثارگران از آخرین جزئیات مربوط به واردات خودرو جانبازان و پیگیری های بنیاد شهید و امور ایثارگران خبر داد.
فرهنگی‌هنری
«خبرگزاری تسنیم» پژوهشگر چینی و نویسنده کتاب تحقیق جنگ ایران و عراق گفت: شاید صورت من چینی باشد، اما روح من ایرانی است. فرهنگ ایران از نظر من، خود فرهنگ چینی است. ایران مرکز تمدن است و بسیاری مناطق دنیا از جمله چین، تحت تأثیر فرهنگ ایران بوده اند.
فرهنگی‌هنری
«خبرگزاری تسنیم» رهبر معظم انقلاب خطاب به ناشر اهل یمن فرمود «سلام بسیار بسیار بنده را به سیدعبدالملک الحوثی برسانید؛ من دوستدار ملت شجاع و با جرأت یمن هستم.»
فرهنگی‌هنری
«خبرگزاری تسنیم» بنی اسرائیل شخصیتی متعادل نداشتند، از یک سو خود را اهل هدایت می دانستند، اما زمانی که پیامبری به سراغ آنها می رفت، به بدترین شکل ممکن با او برخورد می کردند.
فرهنگی‌هنری
«خبرگزاری تسنیم» مدیر کمیته اداری و مالی سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران از دریافت 148 هزار و 966 بن کارت دانشجویی ، طلاب و اساتید و اعضای هیات علمی توسط این گروه هدف خبر داد.
فرهنگی‌هنری
«خبرگزاری تسنیم» مقیسه در یادداشتی نوشت: زبان ملی ما ایرانیان را با زبان های محلی سرِ جنگ نیست، و انسان زیرک و عاقل آن است که هر دو گنجینه را بر سر دست بگیرد و بر چشم بنهد.
فرهنگی‌هنری
«خبرگزاری تسنیم» قائم مقام نمایشگاه کتاب تهران با تاکید بر اینکه هزینه ارسال برای خریداران از نمایشگاه مجازی کتاب تهران رایگان است، گفت: وجه پرداختی برخی خریداران روزهای نخست برای ارسال به حساب آن ها عودت داده می شود.
فرهنگی‌هنری
«خبرگزاری تسنیم» کارشناس تاجیکستان مؤسسه فرهنگی اکو با بیان اینکه بانگ خطر را می توان برای زبان فارسی شنید، شاهنامه را شاه کتاب ها توصیف و تأکید کرد که فرزندان خلفی برای زبان فارسی و فردوسی نیستیم.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است