فرهنگی‌هنری 22:20 - 09 اردیبهشت 1403
حمید مولانا، استاد بین‌الملل علوم ارتباطات گفت: رویکرد سازمان صداوسیما بر حضور فعال مردم و لایه‌های مختلف اجتماع استوار است و بیشتر حول محور مخاطب گستره داخلی برنامه‌سازی می‌کند.

رویکرد امتی و جهانی رسانه ملی

 حمید مولانا، استاد بین‌الملل علوم ارتباطات که روز دوشنبه سوم اردیبهشت سال 1403 در جمع مدیران و برنامه‌سازان سازمان صداوسیما در نشست اندیشه‌ورزی شورای فرهنگی رسانه ملی حضور یافته بود، نظام رسانه‌ای سازمان صداوسیما را امتی و جهانی دانست و گفت: در روزگار کنونی می‌توان دو نظام رسانه‌ای را برای رادیووتلویزیون‌های جهان ترسیم کرد. اولین نظام رسانه‌ای که بسیار هم در دنیا فراگیر است، نظام دولتی و حکومتی است که تلاش می‌کند خدمات مختلفی را به جامعه ارائه دهد و بنگاه خبری برای نظام خودش باشد. شبکه‌های بی‌بی‌سی انگلستان، ان. اچ. کی. ژاپن و سی. بی. اس کانادا از مدعیان این نظام رسانه‌ای‌اند.

وی افزود: نمونه دوم نظام رسانه‌ای که کاملاً خصوصی و بازرگانی است، رسانه‌های آمریکایی‌اند که هدف اولیه‌شان تنها اطلاع‌رسانی نیست، بلکه ماهیت بازرگانی دارند.

مولانا نظام رسانه‌ای ایران را نظامی متفاوت از دیگر رسانه‌های جهان دانست و گفت: روند شکل‌گیری سازمان صداوسیما مفهومی‌برخاسته از نظام امتی است که تنوع اجتماعی و سیاسی را در دل خود دارد و به‌لحاظ نظری نیز با دیگر نظام‌ها متفاوت است؛ چراکه نه مبتنی بر خصوصی و بازرگانی است و نه بر پایه نظام دولتی و خدماتی شکل گرفته است.

این استاد رشته علوم ارتباطات دانشگاه آمریکن واشنگتن آمریکا تصریح کرد: آنچه این نظام را از نظام‌های رسانه‌ای دنیا متمایز می‌کند، دو عنصر استقلال فکری و اصالت رسانه است. رسانه ملی باید با عدم وابستگی به جریان خاص به ویژگی امتی خود که برخاسته از مردم است، توجه کند و در کنار آن در تولیداتش خلاقیت داشته باشد؛ چراکه نماینده طبقه وسیعی از جامعه متکثر ایران است.

وی افزود: این روند تغییرناپذیر است، به این معنی که یک نظام رسانه‌ای نمی‌تواند در میانه راه تغییر هویت دهد؛ کمااینکه هیچ‌گاه رسانه بی. بی. سی. تغییر دیدگاه نداده و مسیر نظام رسانه‌ای‌اش را تغییر نمی‌دهد.

مولانا در خصوص نظام رسانه‌ای صداوسیمای ایران اظهار کرد: این نظام رسانه‌ای ریشه در اندیشه اسلامی دارد و مبتنی بر قانون اساسی، وصیت‌نامه امام (ره) و فرهنگ ایرانی است و جلوه آن را در انعکاس حضور مردم در رسانه می‌بینیم. این رسانه بر حضور فعال مردم و لایه‌های مختلف اجتماع استوار است و بیشتر حول محور مخاطب گستره داخلی برنامه‌سازی می‌کند. این استاد دانشگاه گفت: در رسانه امتی باید پیشرفت‌های کشور دیده شود؛ چراکه مردم می‌خواهند روند روبه‌رشد کشورشان را مشاهده کنند.

مولانا با اشاره به لزوم مشروعیت افرادی که در تولیدات رسانه‌ای سهیم‌اند، اظهار کرد: این مشروعیت برخاسته از مشروعیت حرفه‌ای، علمی و تجربی است که صاحبان رسانه را قدرتمند می‌کند و به نظام‌های رسانه‌ای اعتبار و قدرت می‌بخشد. به‌گفته این کارشناس رسانه، رسانه ملی باید همسو با رسانه‌های مردمی‌باشد و در مسیر بهتر شدن نماینده همه گروه‌های جامعه باشد، چراکه بنیان این رسانه بر امت نهاده شده است.

مولانا بر اهمیت پژوهش‌های بنیادی در رسانه تأکید کرد و گفت: بخش مهمی از کارکرد و بقای رسانه مبتنی بر پژوهش‌های علمی و رسانه‌ای است که باید در کنار پژوهش‌های معمول رسانه ملی انجام شود. این پژوهش‌ها بازوی عملیاتی رسانه‌ها در سطح ملی و بین‌المللی خواهند بود.

مؤلف کتاب ارتباطات جهانی درحال گذار در پایان، درخصوص تهیه آرشیو تاریخی و اجتماعی به‌عنوان آرشیو ملی بیان کرد: رسانه ملی در کنار آرشیو صوتی و تصویری‌ای که از محتوا‌های تولیداتش دارد، باید با اهتمام برای گردآوری منابع مختلف رسانه‌ای، مرجعی برای رسانه‌های داخلی و بین‌المللی باشد.


12051503
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار فرهنگی‌هنری

فرهنگی‌هنری
«خبرگزاری تسنیم» اسماعیلی با بیان اینکه فردوسی و ایران پیش از اسلام را در دوگانه ای ساختگی در مقابل اسلام قرار می دادند، گفت: رهبران حکیم انقلاب دوگانه های ساختگی را حذف کردند.
فرهنگی‌هنری
«خبرگزاری تسنیم» سخنگوی دولت در بازدید از نمایشگاه کتاب در جمع خبرنگاران گفت: مقوله کتاب و کتابخوانی در دولت و نظام مقوله ای حکمرانی نیست، بلکه کاملا یک مقوله راهبردی است.
فرهنگی‌هنری
«خبرگزاری تسنیم» مدیرکل دفتر مسکن و تسهیلات رفاهی بنیاد شهید و امور ایثارگران از آخرین جزئیات مربوط به واردات خودرو جانبازان و پیگیری های بنیاد شهید و امور ایثارگران خبر داد.
فرهنگی‌هنری
«خبرگزاری تسنیم» پژوهشگر چینی و نویسنده کتاب تحقیق جنگ ایران و عراق گفت: شاید صورت من چینی باشد، اما روح من ایرانی است. فرهنگ ایران از نظر من، خود فرهنگ چینی است. ایران مرکز تمدن است و بسیاری مناطق دنیا از جمله چین، تحت تأثیر فرهنگ ایران بوده اند.
فرهنگی‌هنری
«خبرگزاری تسنیم» رهبر معظم انقلاب خطاب به ناشر اهل یمن فرمود «سلام بسیار بسیار بنده را به سیدعبدالملک الحوثی برسانید؛ من دوستدار ملت شجاع و با جرأت یمن هستم.»
فرهنگی‌هنری
«خبرگزاری تسنیم» بنی اسرائیل شخصیتی متعادل نداشتند، از یک سو خود را اهل هدایت می دانستند، اما زمانی که پیامبری به سراغ آنها می رفت، به بدترین شکل ممکن با او برخورد می کردند.
فرهنگی‌هنری
«خبرگزاری تسنیم» مدیر کمیته اداری و مالی سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران از دریافت 148 هزار و 966 بن کارت دانشجویی ، طلاب و اساتید و اعضای هیات علمی توسط این گروه هدف خبر داد.
فرهنگی‌هنری
«خبرگزاری تسنیم» مقیسه در یادداشتی نوشت: زبان ملی ما ایرانیان را با زبان های محلی سرِ جنگ نیست، و انسان زیرک و عاقل آن است که هر دو گنجینه را بر سر دست بگیرد و بر چشم بنهد.
فرهنگی‌هنری
«خبرگزاری تسنیم» قائم مقام نمایشگاه کتاب تهران با تاکید بر اینکه هزینه ارسال برای خریداران از نمایشگاه مجازی کتاب تهران رایگان است، گفت: وجه پرداختی برخی خریداران روزهای نخست برای ارسال به حساب آن ها عودت داده می شود.
فرهنگی‌هنری
«خبرگزاری تسنیم» کارشناس تاجیکستان مؤسسه فرهنگی اکو با بیان اینکه بانگ خطر را می توان برای زبان فارسی شنید، شاهنامه را شاه کتاب ها توصیف و تأکید کرد که فرزندان خلفی برای زبان فارسی و فردوسی نیستیم.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است