اجتماعی 13:30 - 27 اسفند 1396
توصیه‌های تغذیه‌ای وزارت بهداشت در آستانه نوروز
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت از مردم خواست در ایام نوروز مراقب تغییر رفتارهای غذایی در میهمانی‌ها و سفرها باشند.

مراقب تغییر رفتارهای تغذیه‌ای در نوروز باشید

به گزارش ایسنا، دکتر زهرا عبداللهی گفت: ایام نوروز باستانی فرصتی برای بها دادن، به سنن و رسوم گذشتگان است. طبعا رعایت آیین و رسوم مربوط به این روزها ممکن است بر وعده‌های غذایی، مقدار و نوع غذایی مصرفی اثر قابل ملاحظه‌ای داشته باشد.

این متخصص تغذیه افزود: همچنین برخی عزم سفر می کنند که از طبیعت زیبای بهار و دیدار آشنایان ساکن دیگر نقاط بهره ببرند. در سفر به ناچار تغییراتی در رفتارهای غذایی رخ می‌دهد. عدم توجه کافی به نوع، کیفیت، مقدار و نحوه مصرف غذا در این ایام می‌تواند به سلامتی شما لطمه بزند.



وی بیان داشت: در مصرف شیرنی و آجیل اعتدال را رعایت کنید. در ایام نوروز و حتی در طول سفرهای نوروزی مصرف شیرینی، شکلات و آجیل بسیار متداول است و با زیاده‌روی در مصرف آنها مقدار زیادی کالری وارد بدن می‌شود که نتیجه آن چاقی و اضافه وزن است. با رعایت نکاتی می‌توان هم از خوردن شیرنی و آجیل لذت برد و هم مشکلات سلامتی بدلیل افراط در مصرف آنها را کاهش داد.



مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ادامه داد: از جمله اینکه بجای شیرینی‌های بزرگ حاوی مربا، ‌ژله و خامه، از شیرینی‌های ساده و خشک در اندازه کوچک که کالری کمتری دارند استفاده کنید. مواد قندی و نشاسته‌ای به آسانی تبدیل به چربی شده و در بدن ذخیره می‌شوند و ایجاد چاقی می‌کنند. همچنین باعث افزایش چربی‌های نامطلوب خون شده که در نهایت سلامت قلب و عروق را مختل می‌کند.



عبداللهی گفت: آجیل‌ها شامل انواع مغزها از قبیل بادام، پسته، فندق، گردو، بادم زمینی و انواع تخمه‌ها ضمن اینکه دارای ارزش غذایی هستند، اما توجه داشته باشید که مقدار زیادی چربی هم دارند و اگرچه نوع چربی آنها از نوع غیر اشباع و مفید برای سلامتی است، اما مصرف زیاد آنها می‌تواند منجر به اضافه وزن و چاقی شود. ۱۰۰ گرم بادام، پسته یا تخمه در حدود ۶۰۰-۵۰۰ کالری وارد بدن می‌کند که معادل مصرف سه کفگیر پلو است.



وی افزود: بنابراین در ایام نوروز و در طی سفر که معمولا خوردن آجیل رایج است، باید مصرف غذاهای نشاسته‌ای مثل نان، برنج و ماکارونی، سیب زمینی و غذاهای چرب و سرخ شده را کاهش داد که با افزایش کالری دریافتی و چاقی مواجه نشوید. مصرف زیاد نمک مهم‌ترین عامل فشارخون بالاست. بهتر است بجای آجیل‌های شور و پرنمک از آجیل کم نمک و یا بدون نمک استفاده شود.



مدیردفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت از مردم خواست مصرف سبزی‌ها را در ایام نوروز فراموش نکنند و گفت: معمولا در ایام نوروز و در هنگام سفرهای نوروزی مصرف سبزی‌ها که از گروه‌های غذای اصلی هستند، کمتر می‌شود. سبزی‌ها به علت داشتن ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان‌ها نقش مهمی در سلامت دارند. علاوه بر آن فیبر موجود در سبزی‌ها با ایجاد حس سیری، باعث کاهش مصرف غذا شده و به کاهش وزن کمک می‌کنند. در ایام نوروز معمولا در میهمانی‌ها غذاهای چرب و سرخ شده مصرف می‌شوند. با مصرف سبزی‌ها و سالاد همراه با غذا میزان جذب چربی غذا کاهش می‌یابد.

وی ادامه داد: میوه مصرف کنید ولی زیاده‌روی نکنید. مصرف میوه در ایام نوروز افزایش چشمگیری دارد و عقیده عمومی بر این است که میوه هر قدر هم مصرف شود اشکالی ایجاد نمی‌کند. ارزش‌ غذایی میوه‌ها شبیه سبزی‌هاست و این گروه نیز ویتامین‌ها و املاح معدنی مورد نیاز بدن را تامین میی‌کنند و با خاصیت آنتی‌اکسیدانی از بروز سرطان‌ها پیشگیری می‌کنند. خواص و ارزش غذایی میوه‌ها به این معنی نیست که هر چه بیشتر میوه بخوریم سالم‌تر خواهیم بود.



عبداللهی خاظرنشان کرد: زیاده‌روی در مصرف میوه هم بدلیل محتوی بالای قند میوه‌ها منجر به چاقی می‌شود. مصرف روزانه ۵-۳ واحد میوه متوسط توصیه می‌شود. یک واحد معادل یک عدد میوه متوسط است که در حدود ۶۰ کالری انرژی دارد.



وی بیان داشت: مصرف شیر و سایر مواد لبنی را درسفرهای نوروزی از یاد نبرید. معمولا مصرف شیر و سایر مواد لبنی در هنگام مسافرت محدود می‌شود. این گروه از مواد غذایی منبع عمده تامین کلسیم و فسفر هستند و بخش مهمی از پروتئین مورد نیاز بدن را علاوه بر ویتامین‌های گروه B تامین می‌کنند. نکات زیر برای استفاده صحیح از این گروه غذایی مهم در ایام سفر ها حائز اهمیت است.



مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت این نکات را چنین توضیح داد: درطول سفر از شیرهای استریل شده (فرادما) که ماندگاری بالایی دارند، استفاده شود. این نوع از شیرها قبل از باز شده درب آنها نیازی به یخچال ندارند ولی پس از باز شدن حتما باید در محیط خنک (مثلا فلاسک اسفنجی حاوی یخ) نگهداری شوند و سریعا مصرف شوند.



بنابر اعلام وبدا، وی افزود: از مصرف شیر محلی که پاستوریزه نشده، خودداری شود. مصرف شیرخام و پاستوریزه نشده خطر ابتلا به تب مالت و مسمومیت‌های غذایی را افزایش می‌دهد. همچنین حتما از پنیرهای پاستوریزه و بسته‌بندی شده استفاده کنید.



عبداللهی ادامه داد: همراه با وعده‌های غذایی در طول سفر از ماست پاستوریزه کم چرب استفاده کنید که هم کلسیم بدن‌تان تامین شود و هم خطر عفونت‌های روده‌ای دراثر مصرف غذای آلوده کمتر شود. در میهمانی‌های نوروزی و در طول سفر بجای استفاده از نوشابه‌های گازدار از نوشیدنی‌های سالم‌تر مثل دوغ بدون گاز و کم نمک و به خصوص آب آشامیدنی سالم استفاده کنید.



مدیردفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در پایان تاکید کرد: به خاطر داشته باشید که با آشامیدن یک لیوان نوشابه گازدار درحدود ۲۰ گرم قند اضافی وارد بدن خود می‌کنید که ادامه این عادت در طولانی مدت اضافه وزن و چاقی و البته پوکی استخوان را بدنبال دارد.

انتهای پیام


9719113
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اجتماعی

اجتماعی
«خبرگزاری تسنیم» رئیس پلیس امنیت اقتصادی تهران بزرگ از کشف احتکار بیش از 33 تن مواد خوراکی خبر داد و گفت: کارشناسان ارزش کالاها کشف شده را بیش از 1.5 میلیارد تومان برآورد کرده اند.
اجتماعی
«خبرگزاری تسنیم» نایب رئیس شورای شهر تهران با اشاره به اینکه چمران از کسانی بوده که به زاکانی رای نداده است، گفت: رئیس شورای شهر معتقد است که شهردار تهران فردی کارآمد است که به حوزه ها اشراف دارد و به همین دلیل تلاش می کند تا بین شورا و شهرداری هم افزایی ای...
اجتماعی
«خبرگزاری تسنیم» معاون خدمات شهرداری و محیط زیست شهرداری منطقه 22 درباره قطع 812 درخت در بوستان چیتگر و موضوع شکار سنجاب در این بوستان توضیح داد.
اجتماعی
«خبرگزاری تسنیم» روز پنجشنبه به دلیل اختلال پیش آمده در سامانه تامین اجتماعی پرداخت حقوق ها با تاخیر انجام شده، این مشکل اکنون مرتفع و پرداخت حقوق بازنشستگان در حال انجام است.
اجتماعی
«خبرگزاری تسنیم» یک گزارش جدید از مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) ایالات متحده آمریکا افشا کرده که هزینه بالای داروهای تجویزی باعث شده بیش از 9 میلیون بزرگسال داروهای خود را مصرف نکنند.
اجتماعی
«خبرگزاری تسنیم» دبیر ستاد حقوق بشر طی نامه ای به رئیس مجلس خواستار تدوین طرح قانونی با موضوع "تحریم مقامات و نهادهای دخیل در سرکوب جنبش دانشجویی معترض در آمریکا" شد.
اجتماعی
«خبرگزاری تسنیم» دبیر ستاد اقتصاد دانش بنیان طب سنتی و گیاهان دارویی با اشاره به لزوم توسعه اقتصادی حوزه گیاهان دارویی از طریق دانش بنیان کردن فعالیت ها در این زمینه گفت: 200 شرکت دانش بنیان در حوزه طب سنتی و گیاهان دارویی فعال هستند.
اجتماعی
«خبرگزاری تسنیم» معاونت ارتباطات شورای شهر تهران با تاکید بر اطلاع رسانی و پاسخگویی، در تلاش است تا به عنوان پلی بین مردم و مدیریت شهری عمل کند.
اجتماعی
«خبرگزاری تسنیم» معاون دفتر مدیریت بیماری های غیرواگیر وزارت بهداشت با بیان این که 32 درصد ایرانی ها به فشار خون بالا مبتلا هستند، گفت: عامل اصلی ابتلا به سکته های قلبی و مغزی افزایش فشار خون است.
اجتماعی
«خبرگزاری تسنیم» وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به مناسبت روز ملی جمعیت پیامی صادر و تأکید کرد: امروز پدیده کهنسالی جمعیت در دنیا تبدیل به بحرانی روزافزون در مسیر توسعه کشورها شده است، جوانی جمعیت می تواند تبدیل به شاخص توسعه کشورها شود.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است