فرهنگی‌هنری 15:19 - 22 خرداد 1403
حجت‌الاسلام عرفاتی با بیان اینکه مراسم عزاداری مسلمیه با حدود ۱۲۰ سال قدمت، مختص حرم حضرت عبدالعظیم (ع) است، گفت: امسال برای آئین عزاداری ایام مسلمیه در حرم حضرت عبدالعظیم عبارت «سفیر ولایت و شهیدان خدمت» به عنوان شعار انتخاب شده است.

برگزاری ایام مسلمیه با شعار «سفیر ولایت و شهیدان خدمت»

نشست خبری اعلام ویژه برنامه‌های ایام مسلمیه و دعای عرفه در آستان حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) در محل دارالتولیه این حرم مطهر برگزار شد.

در ابتدای این نشست، حجت‌الاسلام محسن عرفاتی، معاون امور علمی و فرهنگی آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) با نکوداشت رئیس جمهور شهید و شهدای همراه ایشان در حادثه سقوط بالگرد اظهار کرد: «مسلمیه» طلیعه محرم است. همه ساله در آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع) در ایام مسلمیه هیئات و دسته‌های سینه زنی با نظمی باشکوه از ششم تا هشتم ذی الحجه، از نماز مغرب به سمت حرم حرکت می‌کنند.

او بیان کرد: این آیین با حدود ۱۲۰ سال قدمت، مختص حرم حضرت عبدالعظیم (ع) است که حتی نمونه آن را در کشور عراق هم نداریم؛ هیئت بنی فاطمه(س) و بزازها بانی عزاداری در ایام مسلمیه در حرم حضرت عبدالعظیم هستند.

معاون امور علمی و فرهنگی آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) گفت: با توجه به این قدمت و اقبال مردمی به این مراسم باید بگویم این آیین عزاداری مسلمیه حرم حضرت عبدالعظیم (ع) کمتر مورد توجه رسانه‌ها قرار گرفته و این انتظار می‌رود که انعکاس رسانه‌ای آن بیشتر باشد. به ویژه اینکه مقام معظم رهبری همواره بر جهاد تبیین در جهت نشر معارف ائمه اطهار تاکید ورزیدهاند تا ان شاالله این معارف به نسل‌های آینده منتقل شود.

عرفاتی ادامه داد: امسال برای آئین عزاداری ایام مسلمیه در حرم حضرت عبدالعظیم عبارت «سفیر ولایت و شهیدان خدمت» به عنوان شعار انتخاب شده است.

او عنوان کرد: برای حفظ شأن این بارگاه مطهر و به منظور رعایت حال ساکنان اطراف حرم، در این شب‌ها ورود هرگونه تجهیزات صوتی از میدان اصلی شهرستان ری، خیابان حرم و بازار به داخل حرم ممنوع می‌باشد.

عرفاتی تصریح کرد: توصیه می‌شود زائران محترم نیز از همراه آوردن وسایل اضافی که امکان ورود آنها به آستان‌مقدس وجود ندارد، خودداری کنند. با توجه به محدودیت ارائه چادر از همه بانوان گرامی درخواست می‌کنم حتما ضمن حفظ شئونات اسلامی در صورت نیاز حتما همراه خودشان خود چادر بیاورند.

معاون امور علمی و فرهنگی آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) افزود: در این سه شب، صحن امام حسن مجتبی(ع) و ضلع شمالی صحن امام‌حسین(ع) برای آقایان و ضلع جنوبی صحن امام حسین(ع) و شبستان امام خمینی(ره) برای بانوان زائر درنظر گرفته شده است. همچنین صحن مصلی و مسجد جامع جهت عزاداری هیئات تعبیه شده که با راهنمایی خادمان محترم می‌توانند از این فضاها بهره بگیرند و سایر اماکن به صورت خانوادگی و عمومی میزبان زائران محترم است.

عرفاتی درباره برنامه آیین عزاداری مسلمیه در این سه شب نیز یادآور شد: روز پنجشنبه (۲۴ خرداد) و همزمان با شب شهادت حضرت امام محمد باقر(ع) که اولین شب از ایام مسلمیه است، در صحن امام حسن مجتبی(ع) از مدیحه سرایی مداح و ذاکر پیشکسوت، استاد غلامرضا سازگار بهره‌مند خواهند شد که ایشان واقعا ذخیره‌ای برای شعر آئینی ما هستند. البته پیش از این برنامه، اقامه نماز جماعت مغرب و عشا به امامت حجت الاسلام و المسلمین قاضی عسکر تولیت حرم را نیز خواهیم داشت که پس از نماز نیز به ایراد سخنرانی خواهند پرداخت.

وی افزود: همچنین در این شب، حجت الاسلام میرهاشم حسینی سخنرانی خواهند کرد و زائران از مداحی و ذکر مصیبت توسط احمد واعظی نیز منتفع خواهند شد. حنیف طاهری هم به عنوان یکی دیگر از مداحان شب اول در حرم حاضر خواهد بود.

عرفاتی گفت: در شب دوم (جمعه شب)، زائران و مجاوران از سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین سید حمید میرباقری بهره‌مند می‌شوند. محسن طاهری و مجید بنی فاطمه نیز مداحان این شب خواهند بود.

وی افزود: شنبه شب و در سومین شب ایام مسلمیه، حجت الاسلام حاج ابوالقاسم سخنران مراسم هستند و علی انسانی به مرثیه‌سرایی خواهد پرداخت. ضمن این که سعید حدادیان و فرزندشان محمدحسین حدادیان نیز مداحان این شب هستند. در شب آخر هم مرتضی طاهری به عنوان رئیس خانه مداحان ضمن ذکر مصیبت و مداحی، آئین مسلمیه امسال را ختم خواهند کرد.

عرفاتی عنوان کرد: پس از این مراسم و در ساعات اولیه بامداد صحن‌ها برای ورود دسته جات عزاداری آماده می‌شود. این‌ مراسم در این شب‌ها تا ساعت یک و نیم بامداد طول می‌کشد و پس از آن اگر هیئتی وارد شود فقط می‌تواند از فضا و امکانات صوت صحن اصلی استفاده کند.

معاون امور فرهنگی آستان حضرت عبدالعظیم (ع) درباره برگزاری مراسم دعای عرفه نیز عنوان کرد: این آیین باشکوه، روز یکشنبه نهم دی الحجه از ساعت۱۶:۳۰ تا ۱۹:۱۵ در مصلی امام علی (ع) قرائت دعای عرفه را داریم. مجری این مراسم  امیرحسین سپهری هستند. تولیت حرم سخنرانی قبل از قرائت دعا را به عهده دارند و قرائت دعا توسط حجت الاسلام و المسلمین هادی محمدپور انجام می‌شود.

عرفاتی در پایان ضمن دعوت از عموم مردم مسلمان و ارادتمندان به ائمه اطهار برای شرکت در عزاداری ایام مسلمیه و اعمال عرفه در حرم حضرت عبدالعظیم (ع) همراهی با خادمان این حرم و توجه به نکات مطرح شده توسط آنان را ضامن برگزاری هر چه بهتر این مراسم دانست.

منبع: ایسنا


12062235
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار فرهنگی‌هنری

فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» باشو غریبه کوچک اثر برجسته و ماندگار بهرام بیضایی به بخش کلاسیک‌های هشتادودومین جشنواره بین‌المللی فیلم ونیز ایتالیا راه یافت.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» تصویربرداری مجموعه تلویزیونی «سبزواران» به تهیه‌کنندگی مرتضی رزاق کریمی و کارگردانی هدایت هاشمی و علی عامل هاشمی از اوایل خردادماه در تهران شروع شده است.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» به گفته رئیس مرکز کودک و نوجوان سیما، ما یک محصول را محدود به آنتن نمی‌کنیم و وقتی انیمیشن طرفدار پیدا کرد، وقتش رسیده که آن را وارد حوزه بازارپردازی بکنیم.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» محوطه‌های پیش از تاریخ دره خرم آباد به عنوان بیست و نهمین اثر فرهنگی، تاریخی و طبیعی ایران در فهرست میراث جهانی ثبت شد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» سریال «شوق پرواز» به کارگردانی یدالله صمدی و تهیه کنندگی جواد نوروزبیگی از شنبه ۲۱ تیر ماه ساعت ۲۳:۰۰ از شبکه افق پخش می‌شود.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» سریال «وضعیت سفید» به کارگردانی حمید نعمت الله از شنبه ۲۱ تیر ماه روی آنتن شبکه دو می‌رود.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» مداح اهل بیت (ع) تاکید کرد: ما یک وجب از خاکمان را به کسی نمی‌دهیم و هرکسی گفت یک وجب خاک بده، محکم به دهنش بزن.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خبر داد که دره‌های خرم‌آباد بیش از ۶۳ هزار سال قدمت زیست بشر دارد و در یونسکو ثبت جهانی شد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» وزارت میراث‌فرهنگی ضمن اشاره به مانع‌تراشی‌هایی که در مسیر حضور نمایندگان رسمی ایران در اجلاس یونسکو رخ داد، این اقدام را رفتاری ناپسند، مغایر با روح منشور یونسکو دانست.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» پرونده محوطه و غار‌های پیش از تاریخ دره خرم آباد در فهرست یونسکو ثبت جهانی شد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است