ورزشی 11:47 - 28 اسفند 1403
بازی رایج تخته نرد در قالب رشته بک‌گمون که پیش از این مجوز فعالیت گرفته بود به سرعت همه‌گیر می‌شود.

بازی فکری پرطرفدار در انتظار رسیدن به سکو‌های جهانی 

باشگاه خبرنگاران جوان - پس از سال‌ها فعالیت غیررسمی، رشته بک‌گَمون در ایران رسمیت یافت و با سرعتی چشمگیر در حال گسترش است. این ورزش فکری اکنون نه‌تنها در سطح ملی ساختارمند شده، بلکه چشم‌اندازی بین‌المللی را نیز دنبال می‌کند.

صادقی، رئیس انجمن بک‌گَمون در این خصوص گفت: این رشته که شباهت‌هایی به تخته‌نرد سنتی دارد، از نظر قوانین تفاوت‌های اساسی با آن داشته و دارای چارچوبی بین‌المللی است. پس از یک دهه فعالیت غیررسمی، بک‌گَمون از سال ۱۴۰۲ با پیگیری‌های مستمر در وزارت ورزش و جوانان به ثبت رسید و فعالیت رسمی خود را ابتدا در فدراسیون ورزش‌های روستایی و عشایری آغاز کرد و سپس به فدراسیون انجمن‌های ورزشی منتقل شد.

با توجه به نوپا بودن این ورزش، تدوین و اجرای آیین‌نامه‌های ضروری از جمله آیین‌نامه تأسیس باشگاه‌ها در اولویت قرار گرفت. در حال حاضر، ۲۲ استان به‌طور رسمی در این رشته فعال هستند و در تمامی آنها مسابقات هفتگی و قهرمانی استانی برگزار می‌شود. تاکنون حدود ۲۰۰۰ ورزشکار سازمان‌یافته در سامانه پزشکی ورزشی ثبت شده‌اند که نشان‌دهنده رشد سریع و استقبال گسترده از این رشته است.

یکی از اقدامات کلیدی برای توسعه این ورزش، برگزاری نخستین دوره آموزشی مربیان با حضور ۲۴ مدرس برتر و منتخب این رشته بود. همچنین، در استان‌های خراسان رضوی، البرز، زنجان، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و خوزستان، خانه‌های بک‌گَمون تأسیس شده‌اند تا فضای استانداردی برای تمرین و رقابت ورزشکاران فراهم شود.

در همین راستا، مذاکراتی با سازمان‌ها و ارگان‌های مختلف برای عقد تفاهم‌نامه‌های همکاری انجام شده است. علاوه بر این، برنامه‌ریزی برای برگزاری مسابقات قهرمانی کشور در دستور کار قرار دارد و با تکمیل روند تأسیس باشگاه‌ها، اولین دوره لیگ رسمی بک‌گَمون نیز برگزار خواهد شد.

حمایت‌های مسئولان ورزشی نقش بسزایی در رشد این رشته داشته است. در این میان، دکتر ناطق نوری، ریاست محترم فدراسیون انجمن‌های ورزشی از جمله حامیان برجسته این ورزش فکری بوده‌اند که در اجرای برنامه‌ها و توسعه این رشته، نقشی کلیدی ایفا کرده‌اند.


12168347
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار ورزشی

ورزشی
«باشگاه خبرنگاران» سرمربی تیم ملی فوتبال کشورمان می‌گوید که هرکسی بخواهد منصفانه قضاوت کند، باید از بازی ایران تعریف کند.
ورزشی
«باشگاه خبرنگاران» نماینده پرتاب وزنه تیم ملی دوومیدانی ایران به مدال نقره بازی‌های همبستگی کشور‌های اسلامی رسید.
ورزشی
«باشگاه خبرنگاران» آخرین تیم آسیایی که شانس حضور در جام جهانی را خواهد داشت عراق است.
ورزشی
«باشگاه خبرنگاران» ملی پوشان بسکتبال ایران در رقابت‌های سه نفره بازی‌های کشور‌های اسلامی برابر قطر به پیروزی رسیدند.
ورزشی
«باشگاه خبرنگاران» غلامرضا فرخی ملی‌پوش کشتی فرنگی ایران در وزن ۸۷ کیلوگرم با شکست حریف قزاقستانی خود به مدال خوش رنگ طلا رسید.
ورزشی
«باشگاه خبرنگاران» تیم ملی ایران در بازی فینال تورنمنت چهارجانبه العین به مصاف تیم ملی ازبکستان رفته است.
ورزشی
«باشگاه خبرنگاران» تیم ملی ایران در بازی فینال تورنمنت چهارجانبه العین به مصاف تیم ملی ازبکستان رفت و در ضربات پنالتی مغلوب این تیم شد.
ورزشی
«باشگاه خبرنگاران» مهاجم فرانسوی رئال مادرید و مدیران باشگاه پاری‌سن‌ژرمن شکایتی ۷۰۰ میلیون یورویی را علیه یکدیگر مطرح کرده‌اند.
ورزشی
«باشگاه خبرنگاران» علی احمدی‌وفا در دیدار رده‌بندی وزن ۶۰ کیلوگرم با غلبه بر نیهات ممدلی اولین مدال برنز کشتی فرنگی را به دست آورد.
ورزشی
«باشگاه خبرنگاران» تیم فوتبال لخ پوزنان در هفته شانزدهم لیگ لهستان باید رو در روی تیم رادومیاک رادوم قرار گیرد که احتمال حضور قلی‌زاده در ترکیب لخ وجود دارد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است