ورزشی 11:47 - 28 اسفند 1403
بازی رایج تخته نرد در قالب رشته بک‌گمون که پیش از این مجوز فعالیت گرفته بود به سرعت همه‌گیر می‌شود.

بازی فکری پرطرفدار در انتظار رسیدن به سکو‌های جهانی 

باشگاه خبرنگاران جوان - پس از سال‌ها فعالیت غیررسمی، رشته بک‌گَمون در ایران رسمیت یافت و با سرعتی چشمگیر در حال گسترش است. این ورزش فکری اکنون نه‌تنها در سطح ملی ساختارمند شده، بلکه چشم‌اندازی بین‌المللی را نیز دنبال می‌کند.

صادقی، رئیس انجمن بک‌گَمون در این خصوص گفت: این رشته که شباهت‌هایی به تخته‌نرد سنتی دارد، از نظر قوانین تفاوت‌های اساسی با آن داشته و دارای چارچوبی بین‌المللی است. پس از یک دهه فعالیت غیررسمی، بک‌گَمون از سال ۱۴۰۲ با پیگیری‌های مستمر در وزارت ورزش و جوانان به ثبت رسید و فعالیت رسمی خود را ابتدا در فدراسیون ورزش‌های روستایی و عشایری آغاز کرد و سپس به فدراسیون انجمن‌های ورزشی منتقل شد.

با توجه به نوپا بودن این ورزش، تدوین و اجرای آیین‌نامه‌های ضروری از جمله آیین‌نامه تأسیس باشگاه‌ها در اولویت قرار گرفت. در حال حاضر، ۲۲ استان به‌طور رسمی در این رشته فعال هستند و در تمامی آنها مسابقات هفتگی و قهرمانی استانی برگزار می‌شود. تاکنون حدود ۲۰۰۰ ورزشکار سازمان‌یافته در سامانه پزشکی ورزشی ثبت شده‌اند که نشان‌دهنده رشد سریع و استقبال گسترده از این رشته است.

یکی از اقدامات کلیدی برای توسعه این ورزش، برگزاری نخستین دوره آموزشی مربیان با حضور ۲۴ مدرس برتر و منتخب این رشته بود. همچنین، در استان‌های خراسان رضوی، البرز، زنجان، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و خوزستان، خانه‌های بک‌گَمون تأسیس شده‌اند تا فضای استانداردی برای تمرین و رقابت ورزشکاران فراهم شود.

در همین راستا، مذاکراتی با سازمان‌ها و ارگان‌های مختلف برای عقد تفاهم‌نامه‌های همکاری انجام شده است. علاوه بر این، برنامه‌ریزی برای برگزاری مسابقات قهرمانی کشور در دستور کار قرار دارد و با تکمیل روند تأسیس باشگاه‌ها، اولین دوره لیگ رسمی بک‌گَمون نیز برگزار خواهد شد.

حمایت‌های مسئولان ورزشی نقش بسزایی در رشد این رشته داشته است. در این میان، دکتر ناطق نوری، ریاست محترم فدراسیون انجمن‌های ورزشی از جمله حامیان برجسته این ورزش فکری بوده‌اند که در اجرای برنامه‌ها و توسعه این رشته، نقشی کلیدی ایفا کرده‌اند.


12168347
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار ورزشی

ورزشی
«باشگاه خبرنگاران» ستاره ایرانی المپیاکوس یک نیمه پراتفاق در نخستین بازی لیگ قهرمانان اروپا داشت.
ورزشی
«باشگاه خبرنگاران» سرمربی تیم فوتبال استقلال گفت: من به عنوان سرمربی استقلال مسئولیت این شکست سنگین را قبول می‌کنم و بابت آن از هواداران استقلال عذرخواهی می‌کنم!
ورزشی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس فدراسیون والیبال پیش از دیدار مقابل فیلیپین گفت: دیدار فردا برای ملی‌پوشان کشورمان حکم یک فینال زودرس را دارد.
ورزشی
«باشگاه خبرنگاران» تیم‌های پرتغال، قطر، بلغارستان، ترکیه، آمریکا، لهستان، اسلوونی و ژاپن در ششمین روز مسابقات والیبال قهرمانی مردان جهان ۲۰۲۵ مقابل حریفان خود به پیروزی رسیدند.
ورزشی
«باشگاه خبرنگاران» ستاره پرتغالی از صدور کارت بازی اش برای لیگ قهرمانان آسیا خبر داد.
ورزشی
«باشگاه خبرنگاران» قرارداد مارکو یوهانسن، دروازه‌بان سوئدی تراکتور به عنوان هشتمین سهمیه خارجی این تیم قانونی بوده و شکایت آلومینیوم اراک در این زمینه رد شد.
ورزشی
«باشگاه خبرنگاران» سرمربی تیم ملی ایران بازی الوصل امارات و استقلال ایران را از نزدیک تماشا کرد.
ورزشی
«باشگاه خبرنگاران» تیم ملی هندبال پسران زیر ۱۷ سال ایران با غلبه بر حریف سرشناس خود برنده جدال صدرنشینی گروه D شد.
ورزشی
«باشگاه خبرنگاران» تیم‌های فوتبال استقلال ایران و الوصل امارات در هفته اول لیگ قهرمانان آسیا ۲ رو در روی هم قرار گرفتند.
ورزشی
«باشگاه خبرنگاران» تیم‌های فوتبال استقلال ایران و الوصل امارات در هفته اول لیگ قهرمانان آسیا ۲ رو در روی هم قرار گرفتند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است