فروش حضوری و مجازی نمایشگاه کتاب به ۱۷۴ میلیارد تومان رسید

باشگاه خبرنگاران جوان - چهارمین نشست خبری ابراهیم حیدری، قائممقام و سخنگوی سیوششمین نمایشگاه کتاب تهران، با حضور مظاهر بابایی، مدیر کارگروه فناوری اطلاعات و اطلاعرسانی، ظهر امروز یکشنبه ۲۱ اردیبهشت در نیمطبقه شبستان مصلای امام خمینی (ره) برگزار شد.
ابراهیم حیدری در ابتدای این نشست گفت: با توجه به درخواست ناشران و مخاطبان، تلاش میکنیم بن حضوری را در نمایشگاه داشته باشیم. تیم فنی ما در حال بررسی و رایزنی با ناشران هستیم و امیدواریم این خبر خوب زودتر عملی شود.
وی افزود: براساس مأموریت و رویکرد معاونت امور فرهنگی و ترویج کتابخوانی همچنین عدالت در توزیع کتاب، مسابقه جایزه بزرگ «بخوانیم برای ایران» از امروز، یکشنبه (۲۱ اردیبهشت) آغاز میشود. کسانی که در نمایشگاه حضور دارند، میتوانند در این مسابقه شرکت کنند. جایزه این مسابقه ۵۰۰ میلیون تومان برای ۵۰۰ نفر است.
قائممقام سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران درباره آمار فروش گفت: مجموع فروش در دو بخش مجازی و حضوری ۱۷۴ میلیارد تومان است که از این مبلغ، ۸۲ میلیارد تومان مربوط به بخش فیزیکی و حدود ۹۲ میلیارد تومان در بخش مجازی فروش ثبت شده است. مرسولات نمایشگاه کتاب نیز تا دیشب، شنبه (۲۰ اردیبهشت)، به تعداد ۱۳۳هزار و ۸۲۷ مرسوله تحویل شده که بخشی از آن به دست مردم رسیده است.
وی تصریح کرد: تاکنون ۱۵۱ هزار و ۲۸۲ نفر از دانشجویان و طلاب، ۱۶ هزار و ۳۵۲ نفر از هیئتعلمی و اساتید و ۹ هزار و ۵۷۲ نفر از عموم مردم از یارانه نمایشگاه استفاده کردهاند.
مظاهر بابایی، مدیر کارگروه فناوری اطلاعات و اطلاعرسانی، در ادامه این نشست گفت: کمیته اطلاعرسانی متشکل از دو بخش است: بخش اطلاعرسانی، مأموریت راهنمایی و هدایت مخاطبان را بر عهده دارد. اطلاعرسانی در دو بخش داخلی نمایشگاه و مرکز تماس اتفاق میافتد که مرکز تماس تا دو ماه بعداز نمایشگاه هم خدمات دارد.
وی بیان کرد: اطلاعرسانیها از طریق کیوسک، نقشه و خدمات هوشمند به مخاطبان ارائه میشود که با هدف ارتقا به آنها نگاه میکنیم. بستر اینترتی vaka.ir طراحی شده است که مأموریت اطلاعرسانی قبل از شروع نمایشگاه و در زمان نمایشگاه را دارد. همچنین، برنامهها و رویدادهای نمایشگاه را به دوستان اطلاعرسانی میکند. بهدنبال این هستیم که از این رویکرد برای اطلاعرسانی استفاده کنیم.
بابایی ادامه داد: یکی از بخشهایی که امسال در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی داشتیم، با نگاه معانت فرهنگی با استفاده از این ظرفیتها امسال برای اولین بار بخش فناوریهای نشر را داریم. این سالن برنامهها و رویدادهای مختلف را دارد که رویکرد اول شناخت و شناسایی شرکتهای دانشبنیان فعال در حوزه نشر را دنبال میکند.
وی بیان کرد: یکی از ظرفیتهای موردنظر دیگر این سالن، راهاندازی سکوی هوش مصنوعی است که بهصورت پایلوت شروع شده است؛ به این صورت که در این بخش با توجه به سؤالاتی که طراحی شده است، کتابهای موردنظر هر فرد به آن معرفی میشود. پنلهای مختلف حوزه فناوری، گفتوگوهایی که وجود دارد در این حوزه با نگاه فناوری و نوآوری در حوزه صنعت نشر و کتاب و کتابخوانی برگزار میشود.
بابایی ادامه داد: یکی از رویدادها در این مجموعه با این رویکرد است که برای اولین بار کارنامه نشر را بهصورت مجازی برگزاری میکنیم که آخرین تألیفات کتاب کشور است که هرساله بهصورت فیزیکی در نمایشگاه نمایش داده میشد. بهدنبال این بودیم که برای نسل جوان هم این مسئله را دنبال کنیم و از این رویکرد استفاده کنیم که برای کتابهایی که تولید میشود، چه اتفاقاتی میافتد. کارنامه نشر در آدرسی که پیشتر اعلام شده بود، قرار گرفته است و تا نمایشگاه بعدی این صفحه فعال است.
وی گفت: رونمایی از پوستر استارتاپ ایدههای برتر در نمایشگاه کتاب آغاز میشود و اختتامیه این رویداد با هدف هوش مصنوعی فناوری در نشر، در هفته کتاب آبانماه برگزار میشود. راهاندازی پردیس فناوریهای نشر از دیگر اقداماتی است که در این میان رخ داده است که با همکاری بانک ملی پیش میرود.
در ادامه این نشست شهاب دارابیان، مدیر کارگروه روابطعمومی سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران هم به ارائه توضیحاتی درباره نصب دیوارنگاره خلیجفارس پرداخت و در واکنش به برخی شائبهها درباره تصویر انتخابی از شاهنامه در این دیوارنگاره تأکید کرد: در رابطه با تصویر بهکاررفته از شاهنامه در این دیوارنگاره ملاک ما و تفسیر ما تفسیر احمد اقتداری است که براساس آن، یک تصویر قرار دادیم. با توجه به اینکه در ایام برگزاری نمایشگاه کتاب، بزرگداشت فردوسی را هم داریم، ملاک خود را شاهنامه قرار دادیم. واقعیت این است که همه این موارد نکات فرعی است و اصل موضوع خلیجفارس است که اتفاق بسیار خوبی بود و در نشست روز گذشته اشاره شد که وقتی بحث دیوارنگاره مطرح شد، از حجم واکنش تفکرات مختلف به نمایشگاه شوکه شدیم و فکر میکنم این نقطهاشتراک همه ما ایرانیان است.
در ادامه نشست خبری بابایی در پاسخ به سؤالی درباره آمار ثبتنام کتابفروشان در بخش مجازی گفت: با توجه به اینکه بیشتر کتابفروشان در سامانه بازار کتاب هستند، اعلام کردیم متقاضیان این طرح از ۱۵ تا ۲۵ ثبتنام کنند.
وی درباره فرایند توزیع بن حضوری در نمایشگاه کتاب افزود: با توجه به اینکه درخواستهایی از معاونت فرهنگی داشتیم و مراجعهکنندگان درخواست این مسئله را دارند، امروز ستاد تشکیل جلسه داد و مسیری که منجر به این شود که مخاطب کتاب را خریداری کند، پیگیری کردیم. بهمحض نهایی شدن این طرح، جزئیات را اعلام میکنیم.
بابایی گفت: امیدواریم غیر از مبالغ موردنظر روزانه یک تا یکونیم میلیارد را برای این موضوع در نظر بگیریم.
حیدری در پاسخ به سؤالی مبنیبر آمار تخلفات در پنج روز گذشته، بیان کرد: در این روزها، چهار جلسه تشکیل شده است. ۱۳ پرونده به کمیته تخلفات رسیده است که برای آنها ۱۱ رأی صادر شده است. تلاش شده مطابق آییننامه و مقررات کار ادامه داشته باشد. عمده این تخلفات در حوزه فروش غیرکتاب، موارد انضباطی، دستگاههای کارتخوان و فروش کتاب توسط ناشران کتابساز بوده است.
حیدری درباره برگزاری اولین فلوشیپ صنعت نشر تصریح کرد: فردا از ساعت ۱۰ صبح افتتاحیه برنامه فلوشیپ با حضور ۸۰ مهمان خارجی و ۵۰ مهمان داخلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، نمایندگان، تشکلها و انجمنها در رواق غربی شروع میشود و امید داریم شروعی برای سایر حوزهها باشد.
وی درباره تعداد جلد و عناوین فروختهشده در بخش مجازی، خاطرنشان کرد: تعداد فروش کتاب در بخش مجازی ۳۵۸هزار و ۶۱۴ جلد بوده است که شامل ۹۰ هزار و ۲۴۰ عنوان میشود.
حیدری درباره آمار بازدیدکنندگان نمایشگاه کتاب گفت: نمیدانم که بازدیدهایی که در سالهای پیش اعلام میشده است، بر چه اساس و شاخصی بوده است؛ اما با توجه به نرمافزارها و فعالسازی تلفن همراهها، این آمار را در اختیار ما قرار دهند. هیچ معیار مشخصی برای ورود و خروج افراد نیست و بهدنبال عددسازی نیستیم.
بابایی نیز دراینباره گفت: با توجه به اینکه پیامک مصلی را فعال کردیم، تا ساعت ۴:۳۰ تعداد شمارههای فعال که در مصلی بود، حدودا ۱۶۰هزار نفر بود. در ساعات مختلف این مسئله را دنبال میکنیم و تلاش میکنیم عدد دقیقی را داشته باشیم.
بابایی در پاسخ به سؤال دیگری درباره نحوه دریافت مرسولههای پستی توسط خریداران گفت: در بحث پست مرسولهها تغییری نداشتیم و مثل سال گذشته عمل میکنیم.
سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از ۱۷ اردیبهشت آغاز شده و تا ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ با شعار «بخوانیم برای ایران» در محل مصلای امام خمینی (ره) ادامه خواهد یافت. همزمان با برگزاری بخش حضوری نمایشگاه کتاب ۱۴۰۴ تهران، بخش مجازی نمایشگاه نیز در سامانه book.icfi.ir امکان خرید غیرحضوری کتاب را برای علاقهمندان فراهم کرده است.
منبع: ستاد خبری نمایشگاه کتاب
12188390