اقتصادی 13:14 - 29 دی 1400
به اعتقاد کارشناسان، با توجه به آنکه رتبه بهبود فضای کسب و کار کشور سه رقمی است لازم است جایگاه ایران در این حوزه تقویت و بسترهای مناسب در بحث مقررات زدایی ایجاد شود تا جذب سرمایه گذاری خارجی صورت گیرد؛ ‌همچنین اصلاح برخی سیاستهای پولی و مالی، گمرکی و مالیاتی در این خصوص می تواند اثرگذار باشد.

جذب سرمایه گذار خارجی مستلزم بهبود فضای کسب و کار

به گزارش ایسنا، از منظر بانک جهانی هر کشوری بتواند ساختارهای قانونی خود را تعدیل کند و مقررات آسان تری را اعمال کند، موانع کمتری در ایجاد و شکل گیری کسب و کار ها در آن کشور ها وجود دارد. البته نباید از این نکته غافل شد که موارد اصلاحی معرفی شده از جانب بانک جهانی ابزارهایی است که می بایست به درستی مورد استفاده بگیرند تا موانع شکل گیری کسب و کار رفع شوند و تنها با ایجاد چنین زیرساخت هایی و دریافت امتیازهای آن نمیتوان انتظار داشت اقتصاد کشور دچار تحول بنیادین شود

باوجود اقداماتی که طی چند سال گذشته در خصوص بهبود فضای کسب و کار کشور صورت گرفته رتبه جهانی ایران در حوزه کسب و کار یک رتبه سه رقمی بوده و چندان مناسب نیست.

بر اساس گزارش بانک مرکزی از شاخص انجام کسب و کار در سال ۲۰۲۰، رتبه ایران در میان ۱۹۰ کشور جهان ۱۲۷ اعلام شده است. بر این اساس تعداد ۱۲۶ کشور، محیط کسب و کار بهتر و مناسب تری نسبت به ایران دارند و می توان گفت که از جذابیت بیشتری در حوزه اقتصاد برخوردارند.

به گفته کارشناسان با رتبه فعلی امکان اینکه گشایشی در حوزه کسب و کار و اشتغال ایجاد شود، غیر ممکن است از این رو لازم است سیاستها در جهت رفع موانع اشتغال و بهبود فضای کسب و کار اتخاذ شود.

برابر اعلام معاونت روابط کار وزارت کار، بهبود فضای کسب و کار کشور در جهان دارای رتبه حدود ۱۳۰ است و باید برای مقررات زدایی و ایجاد شرایط مناسب با انعطاف پذیری بیشتر بسترها و زمینه های لازم فراهم شود.

حمید حاج اسماعیلی ـ کارشناس حوزه کار ـ در گفت وگو با ایسنا، بر ضرورت رفع موانع کسب و کار در کشور تاکید کرده و می گوید: دولت و نظام بانکی یکی از ابزارهای مهم در حوزه کسب و کار به شمار می روند ولی تا زمانی که به جای نقش حمایتی، رقیب بازار و کسب و کارها باشند نمی توان بهبود فضای کسب و کار را انتظار داشت لذا این مساله باید اصلاح شود تا گشایش در بازار کار به وجود آید.

به اعتقاد وی، برای آنکه رتبه ایران بهبود یابد لازم است اصلاحات گسترده ای در خصوص رفع موانع به لحاظ قانونی و صدور مجوزها و مشوق های کارآفرینی برای کسب و کار در  کشور صورت گیرد.

این کارشناس حوزه کار می افزاید:بر اساس آخرین اعلام بانک جهانی رتبه ایران در این شاخص، ۱۲۷ به بالا است در حالی که این رتبه باید به زیر ۲۵ بیاید که بتوانیم از یک فضای مساعد برای ایجاد کسب و کار بهره برداری کنیم.

حاج اسماعیلی طولانی شدن فرایند صدور مجوزهای کسب و کار را به زیان کارآفرینان و تولیدکنندگان دانسته و ابراز امیدواری کرده است که تصویب قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب وکار و نظارت بر حسن اجرای آن زمینه ارتقای رتبه ایران در بهبود فضای کسب و کار را فراهم کند.

وی بر لزوم تشکیل بخش خصوصی قوی و جذب سرمایه گذاران خارجی تاکید کرده و می گوید: برخی سیاستها و موازی‌کاری‌ها مانع رسیدن به این هدف می‌شود که در این راستا اصلاح برخی سیاستهای پولی و مالی، گمرکی و مالیاتی می تواند اثرگذار باشد.

به هم ریختگی نظام مجوزدهی در دستگاه‌های متولی صدور مجوز همواره یکی از مواردی است که شرایط  سختی را به فعالان کسب و کارها تحمیل کرده و این امر باعث شده تا بعضا مجوزهای غیر کارشناسی و غیر تخصصی صادر شود و سرمایه گذاران و کارآفرینان داخلی را دلسرد و بی انگیزه کند؛ در نتیجه بسیاری از سرمایه گذاران خارجی به دلیل ریسک بالای سرمایه‌گذاری و احساس عدم امنیت و نبود محیط مساعد برای کسب و کار از انجام هرگونه فعالیت اقتصادی منصرف می شوند.

به گزارش ایسنا، با توجه به آنکه شاخص فضای کسب و کار که از سوی بانک جهانی منتشر می شود، عامل مهمی در تصمیم گیری سرمایه گذاران خارجی برای سرمایه گذاری به شمار می رود، از این رو جایگاه ایران در این شاخص حایز اهمیت است و باید به دقت رصد و مورد بررسی و آسیب شناسی قرار گرفته و راههای رفع موانع آن شناسایی شود.

انتهای پیام


11417265
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» در دیدار رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور با دبیر شورای عالی فضای مجازی، دو طرف بر ضرورت هم‌افزایی و هماهنگی میان نهاد‌های مسئول در راستای تحقق دولت هوشمند و ارتقای خدمات دیجیتال تأکید کردند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل پیش بینی سازمان هواشناسی گفت: طی دو روز آینده شاهد بارش باران و وزش باد در نواحی غرب و شمال غرب کشور خواهیم بود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مسئول سالن عملیات مرکز مدیریت راه‌های کشور گفت: ترافیک سنگین در برخی از محور‌های شمالی از جمله چالوس را شاهد هستیم.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» به گفته معاون خدمات تجاری سازمان توسعه تجارت، تعهدات وارداتی حادثه‌دیدگان انفجار بندر شهیدرجایی بر اساس لیست اعلامی سازمان تا پایان سال تعلیق شد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر راه وشهرسازی در خصوص تأمین مسکن ایثارگران گفت:واگذاری گروهی زمین به مشمولان ایثارگر یکی از روش‌ها است که اراضی به صورت آماده‌سازی شده در اختیار آنان قرار خواهد گرفت.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان استاندارد گفت:گسترش همکاری‌ها در زمینه تسهیل تجارت از طریق هماهنگ‌سازی استانداردها امکان پذیر می‌شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور گفت: ۱۲۰ قرارداد به روش‌های BOT و BOO در ۲ بخش آب و فاضلاب مناطق مختلف کشور در مرحله بهره‌برداری قرار دارد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر راه و شهرسازی در نشست مدیران بنیاد شهید و امور ایثارگران، بر اجرای بخشنامه‌های تأمین مسکن ایثارگران تأکید کرد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» راستای توسعه حمل و نقل ریلی ترانزیتی از مسیر ایران و قزاقستان مدیرعامل راه آهن از ایستگاه مرزی آلتینکول قزاقستان بازدید کرد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیر کل مهندسی زیربنایی راه‌آهن گفت:سال گذشته رکورد عملکرد بین‌المللی حمل ریلی حدود ۵ میلیون تن بوده است، که بیشترین عملکرد ایران در سال‌های گذشته بوده است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است