اجتماعی 09:00 - 04 فروردین 1404
پلیس فتا درباره تبلیغات سفر و اجاره ویلا در نوروز گفت: مراقب تخفیف‌های جذاب در فضای مجازی باشید تا به دام کلاهبرداران گرفتار نشوید.

هشدار درباره تبلیغات اجاره ویلا؛ سفر به تله تخفیف در نوروز

باشگاه خبرنگاران جوان - همزمان با ایام نوروز و افزایش تقاضا برای سفر، بسیاری از هموطنان در حال رزرو هتل و خرید تور‌های مسافرتی از طریق تبلیغات مختلف در شبکه‌های اجتماعی و سایت‌های مختلف هستند.

اما در این میان، مجرمان سایبری با استفاده از تبلیغات فریبنده در شبکه‌های اجتماعی، اپلیکیشن‌های پیام‌رسان و سایت‌های غیر معتبر به سوءاستفاده از مردم پرداخته و اقدام به کلاهبرداری می‌کنند.

این مجرمان از طریق ایجاد صفحات و سایت‌های جعلی که به‌ظاهر خدمات تور‌های مسافرتی یا رزرو هتل را با قیمت‌های پایین یا تخفیف‌های ویژه ارائه می‌دهند، افراد را فریب داده و پس از دریافت بیعانه یا پیش‌پرداخت از مشتریان، به‌طور کامل قطع ارتباط می‌کنند. این در حالی است که مشتریان برای دریافت خدمات، هیچ‌گونه پاسخی از سوی این سایت‌ها یا صفحات نمی‌گیرند و به راحتی دچار ضرر مالی می‌شوند.

افزایش کلاهبرداری با عنوان تور‌های گردشگری در فضای مجازی

همچنین سردار داوود معظمی گودرزی، رئیس پلیس فتا پایتخت، از افزایش کلاهبرداری‌ها تحت عنوان تور‌های گردشگری در فضای مجازی، به‌ویژه در آستانه نوروز و ایام تعطیلات خبر داد.

وی اظهار کرد: همزمان با افزایش سفر‌ها در ایام تعطیلات نوروز، کلاهبرداران با تبلیغ تور‌های گردشگری در بستر‌هایی همچون اینستاگرام، تلگرام و سایت دیوار و با ارائه قیمت‌هایی پایین‌تر از سایر تورها، کاربران را ترغیب به واریز مبالغی به‌عنوان بیعانه می‌کنند. این افراد پس از دریافت وجه، دیگر پاسخگو نیستند و دسترسی خود را مسدود می‌کنند.

سردار گودرزی همچنین تأکید کرد: در برخی موارد، کلاهبرداران با سوءاستفاده از هویت، لوگو و آرم آژانس‌های معتبر گردشگری، اعتماد کاربران را جلب می‌کنند. به همین دلیل، توصیه می‌شود قبل از واریز هرگونه وجه، از معتبر بودن هویت برگزارکنندگان تور و مجوز‌های قانونی آنها اطمینان حاصل کنید.

پیش از این رئیس مرکز امداد و فوریت‌های سایبری پلیس فتا فراجا در تازه‌ترین گزارش خود اعلام کرد: پنج نفر از کلاهبرداران اینترنتی که در این زمینه فعالیت می‌کردند، دستگیر شده‌اند. همچنین ۲۷۰ پرونده کلاهبرداری مربوط به همین نوع تخلف در این مدت تشکیل شده است. این پرونده‌ها عمدتاً مربوط به کسانی است که از تبلیغات جعلی و صفحات فریبنده در فضای مجازی برای رزرو تور‌ها و هتل‌ها استفاده کرده و پس از پرداخت پیش‌پرداخت، هیچ‌گونه خدماتی دریافت نکرده‌اند.

مجریان این نوع کلاهبرداری‌ها در تبلیغات خود وعده‌های جذاب و وسوسه‌انگیز می‌دهند؛ مانند «تور‌های ارزان‌قیمت»، «تخفیف‌های ویژه»، «رزرو هتل با قیمت‌های استثنایی»، که به نظر می‌رسد فرصتی عالی برای سفر‌های نوروزی باشند. اما واقعیت این است که پس از پرداخت هزینه، فرد نه تنها خدمات دریافت نمی‌کند، بلکه به دلیل اعتماد به این سایت‌ها و صفحات فریبکار، به‌راحتی دچار خسارت‌های مالی می‌شود.

پلیس فتا به عموم مردم توصیه می‌کند که تنها از سایت‌ها و پلتفرم‌های معتبر و دارای نشان‌ای نماد برای رزرو بلیط، هتل یا تور استفاده کنند. همچنین، سایت‌هایی که درگاه بانکی مجاز دارند، دارای سیستم‌های پرداخت امن و مطمئن برای تراکنش‌های مالی هستند و ریسک کلاهبرداری را کاهش می‌دهند.

نکات ضروری برای خرید ایمن در ایام نوروز

استفاده از سایت‌های معتبر: فقط از سایت‌هایی که دارای نشان این ماد و درگاه بانکی مجاز هستند برای خرید بلیط، رزرو هتل و تور استفاده کنید. این سایت‌ها مطابق با قوانین و مقررات کشور عمل کرده و امنیت اطلاعات شما را تضمین می‌کنند.

پرهیز از تبلیغات غیررسمی: از کلیک بر روی تبلیغات در شبکه‌های اجتماعی، پیام‌رسان‌ها یا لینک‌های ارسال شده از سوی منابع غیررسمی خودداری کنید. این تبلیغات معمولاً به سایت‌های جعلی هدایت می‌کنند.

بررسی امنیت سایت: پیش از وارد کردن اطلاعات شخصی یا بانکی در هر سایت، مطمئن شوید که سایت دارای پروتکل امنیتی HTTPS است و قفل سبز رنگ در نوار آدرس مرورگر شما نمایان باشد.

دقت در پرداخت پیش‌پرداخت: هیچ‌گاه در ابتدا و پیش از بررسی کامل و اطمینان از معتبر بودن سایت، پیش‌پرداختی ندهید. به‌ویژه اگر از شما خواسته شد که فقط از طریق کارت‌های بانکی یا روش‌های غیررسمی پرداخت کنید.

جست‌وجوی آنلاین نظرات و تجربیات دیگران: پیش از هرگونه خرید و رزرو، نظرات و تجربیات دیگر مشتریان را جست‌و‌جو کنید تا از معتبر بودن سایت یا پلتفرم مورد نظر اطمینان حاصل کنید.

در نهایت، با آگاهی از این نکات و رعایت احتیاط‌های لازم، می‌توانید از سفر‌های نوروزی خود لذت ببرید و همزمان از کلاهبرداری‌های اینترنتی و مشکلات مالی پیشگیری کنید. پلیس فتا همچنین از شهروندان خواسته است در صورت مواجهه با هرگونه مشکل یا شک به سایت‌های جعلی، فوراً با مرکز فوریت‌های سایبری پلیس فتا به شماره تلفن ۰۹۶۳۸۰ و یا سایت پلیس فتا به آدرس www.fata.gov.ir گزارش دهند تا از وقوع کلاهبرداری‌ها جلوگیری شود.

منبع: مهر


12170100
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اجتماعی

اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» عصر امروز مانور جمعیت هلال احمر در دریاچه شهدای خلیج فارس چیتگر برگزار شد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر کار گفت: یکی از اشتباهات اصلی تمرکز تمام اختیارات در تهران است، در حالی که تهران قادر به تحمل این بار سنگین نیست. اگر قرار است تغییراتی رخ دهد، باید با مشارکت و انرژی اجتماعی مردم انجام شود.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» به مناسبت روز جهانی هلال‌احمر و صلیب سرخ و به پاس خدمات ارزشمند و بشردوستانه سرخ و سپیدپوشان هلال‌احمری، پل طبیعت و برج آزادی قرمز پوش شدند.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» معاون استانداری تهران اعلام کرد: از شنبه ساعات کاری ادارت از ساعت ۶ صبح الی ۱۳ خواهد بود و تعطیلی پنج‌شنبه‌ها در تمامی شهرستان‌های استان تا پایان شهریور ماه اعلام می‌شود.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» مسئولان اجرایی سازمان حج و زیارت در شهر مدینه طی بازدید از مراکز درمانی، روند خدمت رسانی به زائران کشورمان را مورد بررسی قرار دادند.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» معاون توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد استان تهران، از راه‌اندازی پایگاه جذب حامیان این نهاد در سی و ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» سازمان حج و زیارت اعلام کرد که کلیه ثبت نام‌های حج و زیارت صرفا در سایت‌های رسمی سازمان انجام می‌شود و هرگونه پرداخت وجه به حساب شخصی افراد مصداق کلاهبرداری است.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» سازمان تاکسیرانی شهر تهران اعلام کرد: به منظور دسترسی آسان بازدیدکنندگان از غرفه‌های نمایشگاه کتاب، ون تاکسی‌ها و تاکسی‌های برقی به صورت رایگان در اختیار شهروندان قرار دارد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس اداره تصادفات و مهندسی ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ از مسدود شدن مسیر تهران - کرج به منظور اجرای پروژه تعریض پل شهید ستاری بر روی این مسیر خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مرکز جامع اطلاع رسانی پلیس راهور تهران بزرگ، از ترافیک پر حجم و سنگین در معابر پیرامونی نمایشگاه کتاب و بزرگراه‌های شهر تهران خبر داد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است