بین‌الملل 15:07 - 15 مرداد 1403
رئیس شورای انتقالی نیجر تاکید کرد ماموران و جاسوسان فرانسه در این کشور دست به توطئه می‌زنند.

نیجر فرانسه را متهم به اقدامات بی‌ثبات کننده کرد

ژنرال عبدالرحمن تیانی، رئیس شورای انتقالی نیجر، فرانسه را متهم کرد که به دنبال بی‌ثباتی در کشورش است، زیرا ماموران سرویس‌های مخفی فرانسه برای انجام فعالیت‌های خرابکارانه به بنین و نیجریه متوسل می‌شوند.

براساس گزارش المیادین، تیانی در مصاحبه‌ای با تلویزیون دولتی نیجریه به مناسبت شصت و چهارمین سالگرد روز استقلال گفت که اراده برای بی ثبات کردن نیجر از طریق جابجایی همه عوامل سرویس‌های اطلاعاتی فرانسه  که از نیجر اخراج شده بودند گسترش یافته است.

او اعلام کرد که ماموران فرانسوی مکان خود را به نیجریه و بنین تغییر دادند و با لباس غیر نظامی حرکت می‌کنند، درست مانند عناصر نیرو‌های مسلح بنین که با همان لباس حرکت می‌کنند.

تیانی افزود که توماس گریسو، مسئول سابق اداره کل امنیت خارجی فرانسه در نیامی  در این توطئه دست داشته  و کوتونو (پایتخت بنین) را دوباره به پناه دادن به پایگاه‌های فرانسوی متهم کرد.

او خاطرنشان کرد که  روزی که متقاعد شود که هیچ تهدیدی از سوی بنین وجود ندارد ، نیجر اقدامات مناسبی را برای بازگشایی مرز با آن انجام خواهد داد.

شایان ذکر است که از زمان کودتای ۲۶ ژوئیه ۲۰۲۳ که منجر به سرنگونی محمد بازوم، رئیس جمهور پیشین نیجر شد، روابط بین نیجر و فرانسه بهم ریخت و حکومت نظامی حاکم در نیامی نیرو‌های فرانسوی را اخراج کرد و مانند مالی و بورکینافاسو با روسیه متحد شد.

یکی از کشورهای دارای سابقه سیاه استعمارگری در قاره آفریقا، فرانسه است. در سال ۱۴۰۲ ائتلاف پنج کشوری، معروف به G۵ ساحل فروپاشید. یعنی ائتلافی که فرانسه با ۵ کشور آفریقایی موریتانی، مالی، نیجر، بورکینافاسو و چاد به وجود آورده بود، دیگر نمی‌خواست نقش استعماری فرانسه را بپذیرد.

مترجم: مینا عظیمی


12080027
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار بین‌الملل

بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» خبرگزاری رسمی سوریه گزارش داد که در پی درگیری‌ها در حلب یک غیرنظامی جان باخته و دو کودک نیز مجروح شدند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» بر اساس گزارش‌های رسانه‌های عبری‌زبان، صدای انفجار شدیدی در منطقه رامات‌گان در شرق تل‌آویو شنیده شد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» شبکه المسیره گزارش داده که عربستان سعودی مناطق مرزی استان صعده در یمن را هدف حمله قرار داد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» نخست‌وزیر اسرائیل، مدعی شد ایران اخیراً رزمایش‌های نظامی برگزار کرده و اسرائیل در حال رصد تحولات و انجام آماده‌سازی‌های لازم است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» انفجار و آتش‌سوزی در یک کارخانه شیمیایی متعلق به شرکت نروژی «الکم» در نزدیکی شهر لیون در جنوب شرقی فرانسه، سه نفر را به شدت مجروح کرد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» رئیس‌جمهور اوکراین، تأکید کرد کشورش نیازمند «یک توافق تاریخی با آمریکا درباره تضمین‌های امنیتی» است که توسط کنگره تصویب شود.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» وزیر دارایی اسرائیل، از بنیامین نتانیاهو خواست در دیدار پیش رو با دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، اصرار کند که به اسرائیل اجازه داده شود حمله به حماس در غزه را ادامه دهد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» وزرای خارجه روسیه و ونزوئلا در تماس تلفنی، اقدامات اخیر ایالات متحده علیه محموله‌های نفتی ونزوئلا را محکوم کردند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» دفتر رسانه‌ای دولت غزه اعلام کرد رژیم صهیونیستی در طول ۷۳ روز پس از آغاز آتش‌بس، ۸۷۵ مورد نقض این توافق را مرتکب شده که به شهادت ۴۱۱ فلسطینی و مجروح شدن ۱۱۱۲ نفر دیگر انجامیده است
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» وزیر دفاع ایتالیا، اعلام کرد کشورش حتی پس از خروج نیرو‌های حافظ صلح سازمان ملل (یونیفیل) که طبق برنامه در پایان ۲۰۲۶ لبنان را ترک می‌کنند، به حضور نظامی خود در این کشور ادامه خواهد داد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است