بین‌الملل 15:07 - 15 مرداد 1403
رئیس شورای انتقالی نیجر تاکید کرد ماموران و جاسوسان فرانسه در این کشور دست به توطئه می‌زنند.

نیجر فرانسه را متهم به اقدامات بی‌ثبات کننده کرد

ژنرال عبدالرحمن تیانی، رئیس شورای انتقالی نیجر، فرانسه را متهم کرد که به دنبال بی‌ثباتی در کشورش است، زیرا ماموران سرویس‌های مخفی فرانسه برای انجام فعالیت‌های خرابکارانه به بنین و نیجریه متوسل می‌شوند.

براساس گزارش المیادین، تیانی در مصاحبه‌ای با تلویزیون دولتی نیجریه به مناسبت شصت و چهارمین سالگرد روز استقلال گفت که اراده برای بی ثبات کردن نیجر از طریق جابجایی همه عوامل سرویس‌های اطلاعاتی فرانسه  که از نیجر اخراج شده بودند گسترش یافته است.

او اعلام کرد که ماموران فرانسوی مکان خود را به نیجریه و بنین تغییر دادند و با لباس غیر نظامی حرکت می‌کنند، درست مانند عناصر نیرو‌های مسلح بنین که با همان لباس حرکت می‌کنند.

تیانی افزود که توماس گریسو، مسئول سابق اداره کل امنیت خارجی فرانسه در نیامی  در این توطئه دست داشته  و کوتونو (پایتخت بنین) را دوباره به پناه دادن به پایگاه‌های فرانسوی متهم کرد.

او خاطرنشان کرد که  روزی که متقاعد شود که هیچ تهدیدی از سوی بنین وجود ندارد ، نیجر اقدامات مناسبی را برای بازگشایی مرز با آن انجام خواهد داد.

شایان ذکر است که از زمان کودتای ۲۶ ژوئیه ۲۰۲۳ که منجر به سرنگونی محمد بازوم، رئیس جمهور پیشین نیجر شد، روابط بین نیجر و فرانسه بهم ریخت و حکومت نظامی حاکم در نیامی نیرو‌های فرانسوی را اخراج کرد و مانند مالی و بورکینافاسو با روسیه متحد شد.

یکی از کشورهای دارای سابقه سیاه استعمارگری در قاره آفریقا، فرانسه است. در سال ۱۴۰۲ ائتلاف پنج کشوری، معروف به G۵ ساحل فروپاشید. یعنی ائتلافی که فرانسه با ۵ کشور آفریقایی موریتانی، مالی، نیجر، بورکینافاسو و چاد به وجود آورده بود، دیگر نمی‌خواست نقش استعماری فرانسه را بپذیرد.

مترجم: مینا عظیمی


12080027
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار بین‌الملل

بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» نتانیاهو در حالی مدعی مذاکره با سوریه و عربستان برای توافق صلح است که همزمان بر طبل اشغالگری در جولان و کرانه باختری می‌کوبد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» همزمان با پایان مهلت ۲۴ ساعته ریاض به امارات برای ترک یمن، قطر با صدور بیانیه‌ای استراتژیک، از موضع عربستان علیه شورای انتقالی جنوب حمایت کرد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» در پی حمله پهپادی به اقامتگاه پوتین، کشور‌های هند، پاکستان و امارات با موضعی مشترک در کنار رئیس‌جمهور آمریکا، این اقدام را محکوم کردند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» نماینده ویژه پوتین، با متهم کردن زلنسکی به استفاده از فریب برای ادامه دادن جنگ، هشدار داد که این اقدامات تنها هزینه جنگ را سنگین‌تر می‌کند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» رسانه‌های آمریکایی گزارش دادند احتمالا واشنگتن با محدودیت‌های مالی و زمانی برای حفظ گروه ضربت مستقر در دریای کارائیب روبه‌رو شود.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» وزیر امور خارجه کوبا تاکید کرد که اقدامات آمریکا علیه ایران و ونزوئلا نقض قوانین بین‌المللی است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» ممدانی با انتصاب یک وکیل جنجالی سوری-آمریکایی به عنوان مشاور حقوقی شهر نیویورک مجددا توجه رسانه‌ها را به خود جلب کرد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» پس از سقوط اسد، سوریه به صحنه تقابل راهبردی ترکیه و اسرائیل برای بازتعریف نظم جدید منطقه تبدیل شده است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» بازگشت ترامپ و فشار برای مرحله دوم جنگ غزه، نتانیاهو را میان دوراهی معامله یا سقوط قرار داد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» تغییر موازنه قدرت دریایی نشان‌دهنده شکست کشتی‌های گران‌قیمت در برابر فناوری‌های ارزان و پهپاد‌های انتحاری است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است