فرهنگی‌هنری 18:23 - 17 بهمن 1401

اولین‌شماره «ارغوان‌نامه» منتشر شد

به گزارش خبرگزاری مهر، اولین شماره از مجله تخصصی مؤسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم با عنوان «ارغوان نامه» با مدیر مسئولی رضا غلامی و سردبیری لیلا اردبیلی به‌تازگی منتشر شد و روی پیشخان مطبوعات آمده است.

آنگونه که در سرمقاله این نشریه آمده، «ارغوان‌نامه» تلاش می‌کند که به دور از تنگناهای مجلات علمی و پژوهشی از تمام ظرفیت‌های یک مجله حرفه‌ای مانند گفتگو، اقتراح، انواع یادداشت‌ها، ترجمه و غیره استفاده نمائید و با عالی‌ترین سطح از آزاداندیشی که فرصت‌های باز و بی تکلفی برای طرح مباحث متفاوت برای صاحب نظران فراهم می‌کند. ایجاد بسترهای اولیه برای تعامل و هم‌افزایی پژوهشگران، راه را برای شکل‌گیری فعالیت‌های علمی جمعی که ثمرات آن قطعاً دوچندان خواهد بود، از دیگر اهداف این مجله تخصصی است. نخستین شماره ارغوان‌نامه به موضوع «علوم شناختی» اختصاص یافته است.

بخشی از سخنان سردبیر این‌مجله در اولین‌شماره از این‌قرار است: «تلاش ما در این شماره از ارغوان نامه این بوده است که، در حد بضاعت، به برخی از موضوعات علوم انسانی، ازجمله، دین، اخلاق، جامعه، روان، تعلیم و تربیت، هنر، ادبیات، و سینما از دریچه علوم شناختی بنگریم و با تکیه به یافته‌های داخلی نشان دهیم که وضعیت پیوند این دو حوزه از علم در نگاه متخصصان امر چگونه بوده و چه دستاوردهایی در این میان حاصل آمده است.»

عناوین شماره اول از مجله پیش‌رو به این‌ترتیب‌اند:

بر علوم شناختی چه گذشت

تردید در سرآغازها

پدیدارشناسی و علوم شناختی

وضعیت علوم شناختی در ایران

نگاهی به نسبت علوم شناختی و علوم انسانی

دین و مطالعات دینی در تقاطع پدیدارشناسی علوم شناختی

معرفی علوم شناختی دین و بررسی نسبت آن با برخی آموزه‌های اسلامی

بیولوژی معنویت

تحلیل گفتمان شناختی در مطالعات قرآنی

فرهمندی و بدنمندی: نگاهی شناختی به بنیادی‌ترین مفهون حوزه قدرت سیاسی در ایران

اخلاق درذهن: نگاهی به مسئله اخلاق از منظر عصب شناختی

هم‌افزایی علوم اجتماعی و علوم شناختی: لزوم توسعه ابزارهای مطالعات میان‌رشته‌ای

حضور دیگری: مغز ما تا چه اندازه اجتماعی است؟

نسبت روان و جامعه از دریچه مطالعات ذهن: رویکردی شناختی به اختلالات روانی

عصب‌پژوهی شناختی و مسئله خشنونت اجتماعی

راز جذابیت فوتبال: رویکردی زیستی شناختی

علوم اجتماعی محاسباتی و وضعیت حال و آینده آن در ایران

سوگیری‌های شناختی: اساس و بنیان اعتماد به اخبار جعلی

ارزیابی شناختی: ابزاری نوپدید در پایش سرمایه انسانی سازمانی

مدیریت شناختی و مزایای آن در سازمان‌ها

متاورس و رویکرد شناختی به انسان اقتصادی

بدنمندی و یادگیری خواندن زیان فارسی

مطالعات گاه زیست شناسی یادگیری: درس‌هایی برای زمان‌بندی فعالیت‌های آموزشی

ریاضیات نازیبا: سهم زنان از تهدید کلیشه

از تفکر خلاقانه به تفکر طراحانه

فرهنگ به مثابه نیروی تطور: درباب نسبت مفهوم و یافته‌های علوم شناختی

شناخت، فرهنگ و زبان؛ برخی روابط و مناسبات

ذهن در آئینه زبان

تعاملات علوم شناختی، زبان شناختی، علوم رایانه و هوش مصنوعی

رویکرد زبان شناختی به گفتمان کاوی انتقادی

چرایی و چگونگی پیوند علوم شناختی با زیباشناسی و هنر

از زیباشناسی عصبی تا خلق آثار هنری توسط هوش مصنوعی

ذهن زیباپسند: آفرینش‌های هنری در چارچوب علوم شناختی

شعر شناسی شناختی: علم یا ادبیات؟

نگاهی به چند ذهن که قصه می‌گوید

مخنویس

و در انتهای مجله نیز گزارش رویدادهای علمی و تازه‌های نشر مؤسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی ارائه شده است. این نشریه در قطع وزیری و ۳۴۷ صفحه به صورت چهار رنگ عرضه شده است.


11807021
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار فرهنگی‌هنری

فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» دبیرکل انجمن بین‌المللی دراماتراپی ایران از اجرای دراماتراپی در ۹ استان کشور برای کاهش آسیب‌های روانی پس از جنگ خبر داد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» هم‌زمان با فرارسیدن اربعین حضرت اباعبدالله الحسین(ع)، ستاد محرم و اربعین کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، فهرست «راهبر شهید» شامل ۷۰ عنوان کتاب را منتشر کرد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» نشست تخصصی بررسی ظرفیت‌های تأمین مالی و صادراتی وزارت ارتباطات، با تأکید بر اقتصاد دانش‌بنیان و نقش راهبردی صنایع خلاق در اشتغال‌زایی کم‌هزینه برگزار شد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» «رهسپارِ قایقِ دوردست»، «وفادار»، «اهریمن سیاه»، «سطوح»، «خروجی هشت»، «روز‌های روشن تر»، «خانواده تنبل» و «نمره من، اف مثبت؟!» جدید‌های این هفته شبکه‌های سیما هستند.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» رسانه‌های جمهوری آذربایجان در اقدامی مشترک به قرار گرفتن شبکه تلویزیونی دولتی «آذ تی‌وی» در «فهرست شبکه‌های معاند» از سوی وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران واکنش نشان دادند.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» یک بازیگر تلویزیون گفت: سفر اربعین نقطه عطف زندگی من بود و پس از آن، با توسل به امام حسین (ع)، تحولات مهمی در زندگی‌ام رقم خورد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» یک اثر هنری با تلفیق هنر‌های مختلف خلق شده است.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» همزمان با اربعین شهادت امام حسین(ع)، نمایش‌های کشور، ٢ شب اجرا نخواهند داشت.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» برخی از کتاب‌ها ویژه نقش آفرینی کودکان طراحی شده‌اند.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» مستند «همه به پیش» با روایت سفر اربعین دانش آموزان به زودی از شبکه آموزش سیما پخش می‌شود.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است