فرهنگی‌هنری 23:33 - 03 مرداد 1403
پس از بررسی ۱۹۹ کشور، فهرست جدیدی از قدرتمندترین پاسپورت‌های جهان در سال ۲۰۲۴ منتشر شد.

رتبه جدید پاسپورت‌های جهان

براساس شاخص پاسپورت هنلی رتبه‌بندی اصلی و معتبر همه گذرنامه‌های جهان با توجه به تعداد مقصد‌هایی است که دارندگان آنها می‌توانند بدون ویزای قبلی به آن مقصد دسترسی داشته باشند.

این شاخص بر اساس داده‌های انحصاری انجمن بین‌المللی حمل و نقل هوایی (IATA) - بزرگترین و دقیق‌ترین پایگاه داده اطلاعات سفر - و توسط تیم تحقیقاتی نهاد هنلی و شرکا (Henley & Partners) تهیه شده است.

این شاخص ۱۹۹ پاسپورت و ۲۲۷ مقصد سفر مختلف را بررسی می‌کند.

در جدیدترین رتبه‌بندی اعلام شده از سوی این موسسه، کشور سنگاپور پس از چندین سال حضور در جایگاه دوم این فهرست در نهایت توانست گوی سبقت از رقبا برباید و در رتبه نخست قدرتمندترین پاسپورت‌های جهان قرار گیرد. دارندگان پاسپورت سنگاپور این امکان را دارند که به ۱۹۵ کشور جهان بدون ویزای قبلی سفر کنند.

پاسپورت فرانسه در کنار آلمان، ایتالیا، ژاپن و اسپانیا همگی با قابلیت سفر بدون ویزا به ۱۹۲ مقصد جهانی به صورت مشترک در رتبه دوم این فهرست جای گرفته‌اند. ژاپن چندین سال بود که در جایگاه نخست این فهرست و در رقابت تنگانگ با سنگاپور قرار داشت.

همچنین در این فهرست، پاسپورت کشور‌های اتریش، فنلاند، ایرلند، لوکزامبورگ، هلند، کره جنوبی و سوئد نیز به صورت مشترک با قابلیت سفر بدون ویزا به ۱۹۱ مقصد بین‌المللی، به صورت مشترک جایگاه سوم را به خود اختصاص داده‌اند.

پاسپورت ایران نیز با قابلیت سفر بدون ویزا به ۴۳ مقصد در کنار سودان در رتبه ۹۴ این فهرست قرار گرفته است. رتبه ایران در شاخص پاسپورت هنلی نسبت به سال گذشته پنج رده صعود داشته و از سال ۲۰۲۱، بار دیگر روندی صعودی را در پیش گرفته است.

افغانستان، سوریه، عراق، یمن، پاکستان، سومالی، نپال، لیبی، فلسطین و بنگلادش به ترتیب ضعیف‌ترین پاسپورت‌ها را براساس این شاخص دارند.

منبع: ایسنا


12076308
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار فرهنگی‌هنری

فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» کارگردان «حال خوب زن» درباره فضای این فیلم و سوژه‌ای که دارد سخن گفت و بیان کرد که قصه از دل یک موضوع بحرانی به امید می‌رسد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» نشست خبری فیلم سینمایی «بیلبورد» روز ۱۶ بهمن در چهل و چهارمین جشنواره فیلم فجر برگزار شد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» هفت فیلم سینمایی حاضر در جشنواره فیلم فجر در ۱۶ سانس فوق‌العاده در سینما‌های تهران روی پرده می‌روند.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» قصه پرکشش و پرماجرای «اسکورت» اجازه یک لحظه غافل شدن را به مخاطب نمی‌دهد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» فیلم سینمایی «زنده‌شور» که روایت اعدام چند محکوم زندانی است، مخاطب را در برابر چرایی صدور و اجرای این احکام وارد قضاوت می‌کند.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» در روز‌های پایانی سومین هفته از بهمن ماه «پزشک کشیک»، «بازی خونی»، «اما کوچولو» و «بهترین فیلم اسلایم» فیلم‌های جدیدی هستند که این هفته از قاب شبکه‌های سیما پخش می‌شوند.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» «زنده‌شور» فیلمی‌ست که آرام می‌آید، آرام پیش می‌رود و آرام هم تمام می‌شود اما در تمام این مسیر پرسشی اخلاقی را مثل خاری کوچک در ذهن تماشاگر نگه می‌دارد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» کارگردان فیلم «زنده شور» با تاکید بر حضور در جشنواره ملی فیلم فجر بیان کرد که سینما زنده مانده است تا اعتراضات مطرح شود.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» از همان ابتدا، وقتی نام «غوطه‌ور» را می‌شنوی، در طول فیلم به‌دنبالش می‌گردی و در نهایت به آن می‌رسی.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» کارگردان «دختر پری خانم» درباره حضور فیلم در جشنواره ملی فیلم فجر بیان کرد که حضور آنان در جشنواره فجر، کاری حرفه‌ای و در ادامه تولید فیلم است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است