وبگردی 14:15 - 20 تیر 1403
۴۸ درصدی ایرانی‌ها به صورت افراطی آب مصرف می‌کنند یا آن را هدر می‌دهد به نحوی که برآوردها نشان می‌دهد که حدود ۷۰ درصد از حجم آب شرب مصرف شده در کشور را ۴۸ درصد کسانی استفاده می‌کنند که جزو پرمصرف‌ها قرار می‌گیرند.

هر ایرانی در شبانه روز چقدر آب مصرف می‌کند؟

بر اساس داده‌های وزارت نیرو ۵۲ درصد خانوار‌های ایرانی مصرفی زیر الگو‌های تعیین شده دارند و ۴۸ درصد خانوار‌ها جزو مشترکان پرمصرف محسوب می‌شوند؛ علی سیدزاده، مدیرکل دفتر مدیریت مصرف و خدمات مشترکان آبفای کشور می‌گوید: سرانه مصرف کل آب شرب در ایران شامل مصارف خانگی و غیرخانگی است که بر اساس آخرین اطلاعات ثبت شده در سامانه بالانس آب کشور این رقم ۲۳۵ لیتر به ازای هر نفر در شبانه روز اعلام شده؛ البته این رقم در برخی از کلانشهر‌های کشور از جمله تهران به بیش از ۲۴۵ لیتر در شبانه روز می‌رسد.

ایرانیان چقدر آب مصرف می‌کنند؟

آیا ایرانیان بیش از اندازه و حتی بالاتر از میانگین جهانی آب مصرف می‌کنند؟ سرانه مصرف هر شهروند در جهان در ۲۴ ساعت شبانه‌روز ۱۵۰ لیتر است و در ایران ۲۳۵ لیتر، اما سوال اینجاست که برای مدیریت این وضعیت چه کاری باید صورت گیرد و آیا الگوی مصرفی آب ما مشکل دارد؟ قرار گرفتن ایران در معرض خشکسالی‌های متعدد و ناپایداری وضعیت بارش‌ها از یک سو و هدررفت آب در شبکه توزیع و البته میزان هدررفت افراطی به وقت استحکام، شستن ظروف یا آبیاری باغچه‌ها از سوی دیگر باعث شده تا در مدیریت وضعیت فعلی موفق نباشیم.

کارشناسان می‌گوید: اقلیمی که ایران در آن قرار دارد، گرم و خشک است و به دلیل زاویه تابش نور خورشید، همه ساله بخش زیادی از آب‌های سطحی را به دلیل تبخیر بالا از دست می‌دهیم، به گفته عیسی بزرگ‌زاده، سخنگوی صنعت آب کشور میزان هدررفت آب ناشی از وضعیت اقلیمی کشور ۳۰ درصد است. از سوی دیگر سهم آب شرب و بهداشت از کل برداشت سالانه آب حدود ۹ درصد برآورد می‌شود.

میزان مصرف آب

منبع: همشهری آنلاین 


12071981
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار وبگردی

وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» برای سال‌ها گفته شده که صبحانه مهم‌ترین وعده غذایی است، اما مطالعات جدید نشان می‌دهد این توصیه برای همه افراد صدق نمی‌کند.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» انتخاب خانه، نه صرفاً یک تصمیم اقتصادی، که انتخابی سرنوشت‌ساز در سبک زندگی، تربیت فرزندان و حفظ آرامش خانواده است.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» با شروع فصل پاییز، نارنگی به یکی از محبوب‌ترین انتخاب‌ها تبدیل می‌شود؛ میوه‌ای کوچک، خوش‌طعم و آبدار که نه تنها انرژی‌بخش است، بلکه خواص درمانی شگفت‌انگیزی دارد.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» ورود کودک به مدرسه فقط آغاز یادگیری مستقیم نیست؛ شروع دنیایی تازه است که می‌تواند پر از هیجان و البته اضطراب باشد. بسیاری از والدین در این روز‌ها نگران‌اند.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» بازی تاریخی چوگان که ریشه‌اش به هزاران سال پیش در ایران باستان برمی‌گردد، نه فقط یک ورزش بلکه روایت زندگی، فرهنگ و مهارتی است که در لایه‌های زمان تنیده شده است.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» دفتر آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب به استفتائی درباره استفاده از اموال مسجد پاسخ داد.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» به اعتقاد کارشناسان، نحوه حمله رژیم صهیونیستی به ایران و همین‌طور حمله این رژیم به قطر، یکی از پیامد‌های سقوط حکومت اسد در سوریه و به عبارت دقیق‌تر، از بین رفتن خاکریز دفاعی منطقه در برابر رژیم اشغالگر قدس بوده است.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» فریب فرانچسکو، تنها نمونه‌ای از توطئه‌های غرب است، اما آژانس، به‌عنوان بازوی اجرایی سیاست‌های غرب به خصوص در دوره مسئولیت فردی بدنام به نام رافائل گروسی، نقشی کلیدی در فشار بر ایران ایفا کرده است.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» رایزن فرهنگی ایران در تونس، جزئیات حمایت مردمی، نقش فعالان بین‌المللی و ابعاد جهانی اعتراض به محاصره غزه را تشریح کرد.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» دیوان‌های شعر فارسی حالا آنلاین شده‌اند و از استوری‌های اینستاگرام تا پست‌های تلگرام، ابیات حافظ، سعدی و سپهری میلیون‌ها لایک و اشتراک می‌گیرند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است