اجتماعی 17:17 - 27 مهر 1400
مدیرکل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به وضعیت شیوع مواد مخدر گفت: وضعیت شیوع به گونه ای است که در جمعیت عمومی ۵.۴ درصد، در دانش آموزی و متوسطه و هنرستانها ۲.۱ درصد و در دانشجویان دولتی ۴.۷ و در محیطهای کارگری ۲۲.۳ درصد وضعیت مصرف داریم. الگوهای مصرف بیشتر مواد اوپیوئدی و توهم زاست.

آخرین وضعیت شیوع مصرف مواد مخدر در کشور و تبعات آن

به گزارش ایسنا، دکتر صرامی در نشست تخصصی روند برنامه تحول راهبردی مبارزه با مواد مخدر و بررسی تحولات کشور افغانستان و پیامدهای آن در عرصه مبارزه بیان کرد: در حوزه سیمای مواد مخدر اگر در یک نگاه کوتاه در عرصه جهانی بخواهیم ببینیم چه وضعیتی داریم؟، مواد مخدر به عنوان یک تهدید استراتژیک چند وجهی، چند سببی و سیستماتیک سبب شده است که طی ۱۳ سال اخیر میزان مصرف مواد در سال ۲۰۰۶ که ۲۰۸ میلیون نفر بود در سال ۲۰۱۹ به ۲۷۵ میلیون نفر افزایش پیدا کند. این روند افزایش ۳۲ درصدی که حداقل افراد یکبار در سال یکی از مواد مخدر، محرک یا توهم زاها را استفاده کرده اند یک زنگ خطر جهانی برای جامعه بشریت است. 

مدیرکل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه در سطح جمهوری اسلامی ایران، باتوجه به برخی از ضعفها در خرده نظامهای اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی متاسفانه در دهه های دوم و سوم با رشد شیوع مصرف مواد مواجه بودیم. ما در دهه اول انقلاب به واسطه وجود ضد ارزش بودن مصرف مواد و افزایش سرمایه های اجتماعی و حضور مشارکتهای مردمی با کاهش شیوع مصرف مواجه بودیم که امیدواریم در عرصه این تهاجمات بتوانیم با جدیت بیشتر برای گام دوم انقلاب نسبت به کاهش شیوع مصرف مبادرت کنیم.

وی گفت: وضعیت شیوع به گونه ای است که در جمعیت عمومی ۵.۴ درصد، در دانش آموزی و متوسطه و هنرستانها ۲.۱ درصد و در دانشجویان دولتی ۴.۷ و در محیطهای کارگری ۲۲.۳ درصد وضعیت مصرف داریم. الگوهای مصرف بیشتر مواد اوپییدی و توهم زاست.

صرامی خاطرنشان کرد: در خسارتهای اجتماعی مواد مخدر از همسرآزاریها و طلاق و کودک آزاری تا قتل از مشکلاتی است که بر جامعه تحمیل می شود. خسارتهای اقتصادی کشور ناشی از موادمخدر در هزینه های مستقیم و غیرمستقیم ۱۶۷ هزار میلیاردتومان در یکسال است که در عرصه جامعه و دولت و فقر این هزینه ها ایجاد شده است. 

وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: در بحث مبارزه با مواد مخدر در سال گذشته ۱۴ هزار میلیارد تومان و در ۶ ماهه امسال بیش از ده هزار میلیاردتومان ضربه به بنیانهای مالی وارد شده است. 

صرامی اظهار کرد: در ۶ ماهه اول سال جاری بیش از ۵۹۶ تن کشفیات انواع مواد مخدر توسط نیرو ها بوده است و این اقدامات درحالی بود که با افزایش تحریمها و بیماری کرونا و محدودیتهای اعتباری مواجه بودیم اما با رهنمودها بسیار صحیح و اشراف اطلاعاتی و بهره گیری از همه ظرفیتها و  تمرکز اقدامات در مناطق شرق و حاشیه شرق سبب شد که ۷۰ درصد کشفیات را با انجام اقدامات اطلاعاتی، ۷۲ درصد کشفیات به استانهای شرقی و حاشیه شرق و هلاکت قاچاقچیان ختم شود.

انتهای پیام


11279659
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اجتماعی

اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» دادستان کل کشور گفت: فرهنگ‌سازی، کلید اصلی کاهش تخلفات و تصادفات رانندگی است و اگر اولویت نخست ما کار فرهنگی باشد، آثار آن ماندگار خواهد بود.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» حسینی گفت: بیش از ۱۰ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر از جمعیت کشور را افراد سالمند تشکیل می‌دهند که معادل ۱۲ درصد جمعیت ایران است.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» مراسم روز ملی مددکار امروز سه‌شنبه ۱۶ دی‌ماه با حضور مسئولان داخلی و مهمانان بین‌المللی برگزار شد و بر نقش سرمایه اجتماعی در سلامت جامعه تأکید شد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران با انتشار بیانیه‌ای اقدام نظامی و مداخله جویانه ایالات متحده آمریکا علیه ونزوئلا را محکوم کرد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» اولیای دم مرحوم امیر محمد خالقی دانشجوی دانشگاه تهران با حضور در دادسرای جنایی تهران، به صورت رسمی از حق قصاص قاتل فرزند خود گذشت کردند.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» روند اجرای پروژه آزادراه شهید شوشتری و تقاطع غیرهمسطح بسیج – شهید محلاتی با حضور معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران مورد بازدید قرار گرفت.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس دیوان عالی کشور تأکید کرد: خط معترضان واقعی از اغتشاشگران وابسته به دشمن باید مشخص شود.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام کرد: خانوار‌های حمایتی در دهک‌های اول تا سوم از فردا می‌توانند برای خرید طرح جدید کالابرگ الکترونیکی به فروشگاه‌های تحت پوشش مراجعه کنند.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» همزمان با اجرای طرح جدید کالابرگ الکترونیک و واریز اعتبار ۴ میلیونی، سخنگوی پلیس از افزایش ارسال پیامک‌ها و لینک‌های جعلی خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان بازرسی اعلام کرد: در حال حاضر ۳۵۰۰ پرونده اجرای احکام در تعزیرات وجود دارد و برخی از آنها مربوط به عدم بازگشت ارز وارداتی با ارقام بالا هستند

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است