وبگردی 15:03 - 15 شهریور 1403
 «کباب جگر» غذای محبوب و خوشمزه گلستانی‌ها با خواص شگفت انگیز در درمان بسیاری از بیماری‌ها است، این خوراک خوشمزه در صورت طبخ نادرست دارای مضراتی است که حتماً باید آن را بدانید.

آشنایی با مضرات و خواص شگفت‌انگیز جگر در «پایتخت جگرکی ایران»

در هیج جای ایران مانند مرکز گلستان جگرکی‌ها رونق ندارد. رفتن به جگرکی و خوردن کباب جگر یکی از تفریحات مورد علاقه مردم گلستان است. همه گرگانی‌ها در طول روز و یا شب صحنه‌هایی از جگرکی‌ها را در خیابان‌های قدیمی شهر مانند خیابان شهدا، خیابان شهید بهشتی و فلکه کریمی مشاهده می‌کنند و گهگاهی هم برای خوردن جگر به آن مغازه‌ها می‌روند.

استقبال از جگرکی در گرگان خیلی زیاد است و به نوعی گرگان را پایتخت جگرکی کشور می‌دانند و بسیاری از مردم سایر استان‌ها به نوعی از این همه علاقه مردم گرگان به خوردن جگر در شگفتند.

بیشترین جگرکی در گرگان در خیابان شهدا قرار دارد و بعد از آن در خیابان مطهری جنوبی فلکه کریمی از تعداد زیادی جگرکی برخوردار است، تفریح خیلی از زوج‌های جوان در دوران نامزدی رفتن به یکی از جگرکی‌های گرگان است. 

خوردن جگر در همه ایام سال در گرگان رایج است، اما در ایام ماه رمضان رواج بیشتری دارد و جگر فروشی‌ها در این ماه رونق زیادی دارند. مردم بعد از افطار به صورت خانوادگی به جگرکی می‌روند و دور هم یک شام جانانه می‌زنند، جگرکی‌های گرگان در ماه رمضان تا سحر باز است.

نوع جگر و نوع سیخ زدن هم در گرگان با آنچه که در مشهد و یا اهواز مشاهده می‌کنیم، متفاوت است و با توجه به اینکه منطقه گلستان دام و گوسفند فراوان وجود دارد جگر تازه هم به وفور یافت می‌شود. همچنین در سیخ‌های جگرکی‌های گرگان معمولاً ۵ تا ۶ تکه جگر یا دمبه یافت می‌شود و مردم گرگان بیشتر از جگر خالص، مخلوط، سفید، مرغ، کباب ترکی، کباب یونانی و کوبیده استفاده می‌کنند.

قدمت طولانی مصرف جگر در گلستان

برخی منابع تاریخی به صورت غیر رسمی گفته‌اند در زمان‌های گذشته یک نوع بیماری چشمی در منطقه شایع شده بود و درمان آن مصرف جگر گوسفندی بود. از همان زمان بود که جگرکی‌های زیادی در استان شروع به کار کردند و یکی از غذا‌ها محبوب مردم استان شد.

اراز محمد قرنجیک متخصص تغذیه گفت: جگر سرشار از ویتامین‌های گروه B و آهن و روی است و مصرف آن برای کسانی که دچار کم خونی و ضعف هستند مفید است، اما مصرف آن برای کسانی که دارای مشکل فشار خون و کلسترول بالا هستند توصیه نمی‌شود.

وی مصرف جگر را برای افرادی که دچار کبد چرب، فشار خون بالا، کسترول بالا و یا اضافه وزن هستند، مضر دانست و افزود: اگر چنانچه قصد مصرف این ماده غذایی را دارید توصیه می‌شود در درجه اول همراه با پیاز، گوجه و ادویه‌جات و به صورت آب پز و یا با آب و روغن به صورت سرخ شده مصرف کنند.

کارشناس تغذیه ادامه داد: توصیه بر این است که خیلی به سمت پخت به شکل کباب نروند، اما اگر تمایل دارید که به صورت کباب مصرف کنید به هیچ عنوان آن را به صورت مخلوط درست نکنند که می‌تواند خیلی برای بدن مضر باشد.

هشدار در مورد مصرف جگر مخلوط

قرنجیک تصریح کرد: نکته دیگه اینکه هنگامی که یک ماده غذایی با آب پخته می‌شود هر چقدر حرارت را بیشتر کنیم دما بیشتر از ۱۰۰ درجه نمی‌شود و هنگامی که با روغن سرخ می‌شود به ۱۷۰ تا ۱۹۰ درجه می‌رسد ولی وقتی کباب می‌شود ممکن است تا حدود ۴۳۰ درجه هم برسد.

وی با تاکید اینکه مواد پروتئینی در دمای بالا حالت اصلی خود را از دست داده و برای بدن مضر هستند، گفت: وقتی که جگر را به همراه مواد چربی که به اصطلاح به آن جگر مخلوط می‌گویند، کباب می‌کنند، قطره‌های روغن روی زغال می‌چکد و دود حاصل از آن به جگر‌ها رسیده و سرطان زا می‌شود.

منبع: ایسنا


12089826
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار وبگردی

وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» «شب یلدا»، فرصتی است که بر گفت‌وگو، شنیدن، قصه‌گویی و با هم‌بودن استوار است اما وقتی فردای این شب، روز کاری عادی باشد، بخش مهمی از کارکرد روانی آن خنثی می‌شود.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» اختلال بدشکلی بدن (Body Dysmorphic Disorder)، نوعی اختلال روان‌شناختی است که در آن فرد به‌ طور وسواس‌گونه‌ای درگیر نقصی ظاهری می‌شود.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» باستان‌شناسان ایتالیایی ردپای نیایش خورشید را در جنوب قاهره پیدا کردند.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» انگشت کوچک پا فقط برای برخورد دردناک با لبه مبل نیست، پژوهشی تازه نشان می‌دهد این انگشت کوچک، نقشی مهم‌تر از چیزی که تصور می‌کنیم در تعادل و حرکت بدن دارد.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» بعد از اجرای قانون ممنوعیت دسترسی زیر ۱۶ساله‌ها به شبکه‌های اجتماعی در استرالیا، جستجوی یک کلیدواژه در این کشور رکورد زد.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» آبریزش بینی خط دفاعی هوشمندانه‌ای که عوامل مزاحم مانند ویروس‌ها، آلرژن‌ها و ذرات تحریک‌کننده را به دام می‌اندازد و آن‌ها را بیرون می‌راند.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» شب یلدا، بلندترین شب سال، همیشه بهانه‌ای بوده برای با هم بودن، خندیدن و یادگرفتن طعم زندگی از دل غذاهایی که با عشق آماده می‌شوند.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» نهنگ‌های قاتل و دلفین‌ها برای شکار ماهی‌های غول‌پیکر با یکدیگر تیم تشکیل داده‌اند و شکار می‌کنند.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» حمله مسلحانه به مراسم مذهبی یهودیان در سیدنی، بار دیگر خشونت علیه غیرنظامیان را به صدر اخبار جهان بازگرداند.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» در اواخر قرن نوزدهم عکس‌هایی منتشر می‌شد که مدعی بودند روح افراد متوفی را در کنار بازماندگان زنده‌شان به تصویر کشیده‌اند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است