فرهنگی‌هنری 13:20 - 20 تیر 1403
سخنگوی سازمان اوقاف با اعلام این خبر که بیشترین موقوفات مربوط سیدالشهدا (ع) است، گفت: امامزادگان برای برپایی هیئت‌های عزاداری آمادگی دارند.

امامزادگان آمادگی برپایی هیئت‌های عزاداری سیدالشهدا (ع) را دارند

حجت‌الاسلام و المسلمین غلامرضا عادل، معاون فرهنگی - اجتماعی و سخنگوی سازمان اوقاف و امور خیریه در نشست خبری سوگواره «بصیرت عاشورایی» و برگزاری طرح «شمیم حسینی» به تشریح اقدامات سازمان در ایام محرم پرداخت و گفت: در سازمان اوقاف و امور خیریه بیشترین موقوفات مربوط به سیدالشهدا (ع) است. ما در این سازمان مهمترین برنامه‌ها در حوزه اجرای نیت واقفین را در برنامه‌های اباعبدالله حسین (ع) داریم. در ایام اربعین هم برپایی مواکب و تسهیلگری در زیارت سیدالشهدا (ع) داریم.

حجت‌الاسلام عادل ادامه داد: دو ویژه برنامه «بصیرت عاشورایی» برای برگزاری مراسمات در امامزادگان و ویژه برنامه «شمیم حسینی» برای اجرای نیت واقفین داریم. ویژه برنامه «بصیرت عاشورایی» که از ۱۷ تیر آغاز شده و تا ۱۴ شهریور ادامه دارد، در ۳۲۰۰ بقعه متبرکه برگزار می‌شود. در ابتدای محرم فضاسازی و سیاه‌پوشی محیط داخل و پیرامونی بقاع متبرکه انجام شد. اقامه مجالس عزاداری، برگزاری جلسات سخنرانی، اطعام عزاداران در امامزادگان برپا خواهد بود. در این ایام در خدمت بیش از ۲۲۰۰ مبلغ هستیم، که ۶۲۳ نفر از مبلغین از قم اعزام شده، ۸۹۷ نفر از مبلغین بومی استان‌ها و ۷۳۰ نفر ائمه جماعات بقاع متبرکه هستند، که در ایام محرم مراسمات سخنرانی و تحلیل واقعه عاشورا را دارند. 

سخنگوی سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه در ۵۲۰ بقعه همایش احلی من العسل را در ششم محرم برگزار می‌کند، افزود: در ۹۸۰ بقعه همایش شیرخوارگان حسینی در روز جمعه برگزار خواهد شد. در بیش از ۳۰۰ بقعه خیمه‌های معرفت را با حضور مشاوران و مبلغین خواهیم داشت‌. همچنین، اقامه نماز جماعت اول وقت ظهر تاسوعا و ظهر عاشورا در تمام بقاع متبرکه داریم. 

وی درباره مشکلاتی که هیات مذهبی در برپایی مراسمات عزاداری سیدالشهدا (ع) داشتند، توضیح داد: این آمادگی از سوی سازمان اوقاف وجود دارد، که هیات مذهبی در امامزادگان استقرار یابد. الان خیلی از امامزادگان شاخص با حضور هیات شاخص مراسمات عزاداری را برپا می‌کنند. الان در دهه محرم بیش از ۱۰۰۰ هیئت در امامزادگان داریم. حتی در تهران امامزاده‌ای داریم که همزمان سه هیئت شاخص در طول روز برای عزاداری سیدالشهدا دارند. حتی بخش زیادی از هزینه هیات از محل نذورات امامزادگان تامین می‌شود.

حجت‌الاسلام عادل درباره ویژه برنامه «شمیم حسینی» که با هدف اجرای نیت واقفین در حوزه سیدالشهدا (ع) است، گفت: بخشی از موقوفات که شامل تعزیه‌داری، روضه‌خوانی و اطعام است، مقید به زمان و مکان است. یعنی موقوفاتی داریم که باید در دهه اول محرم در فلان حسینیه خاص اجرای نیت شود. در مجموع ۱۷ هزار و ۵۰۷ موقوفه درآمدزا در موضوع تعزیه‌داری داریم، که بالاترین تعداد موقوفه در یک نیت خاص است. بیش از ۵۰ درصد موقوفاتی که در سازمان اوقاف ثبت شده، انتفاعی است و قرار نیست درآمدزا باشد. در مقابل، ۴۰ و چند موقوفه هست، که درآمدزاست. بیشترین درصد موقوفات هم مربوط به امام حسین (ع) است، که حدود ۱۷۰۰۰ موقوفه را دربر می‌گیرد.

خبرنگار: نفیسه خلیلی


12071968
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار فرهنگی‌هنری

فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» تهیه کننده مستند ابراه کوچکی در میان هور با حضور در نوزدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مستند سینما حقیقت درباره این مستند سخن گفت.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سینمایی برای بازدید از جشنواره سینماحقیقت در پردیس ملت حضور پیدا کرد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سینمایی برای بازدید از جشنواره سینماحقیقت در پردیس ملت حضور پیدا کرد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مرکز کودک و نوجوان صداوسیما گفت: وقتی سریال «افسانه جومونگ» در ایران ۸۰ درصد دیده شد، مقدمه ورود کی دراما به ایران رقم خورد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» شهر تهران به عنوان میزبان شانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر بسیج سودای عشق انتخاب شد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» شبکه تهران بار دیگر سریال تاریخی _ سیاسی «افسانه سامبونگ» به کارگردانی «کانگ بیونگ‌تایک» را روی آنتن می‌برد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» بازیگر معروف آمریکایی اعلام کرد که ستاره فوتبال پرتغال ممکن است با ایفای نقشی در مجموعه فیلم‌های سریع و خشن، به روی پرده بزرگ سینما برود.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر مجموعه تئاتر شهر گفت: حریم تئاترشهر به معنای بستن فضای آن نیست و حریم برای تئاتر شهر یک ضرورت است.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشست بانوان دارای آثار تقریظ شده از سوی مقام معظم رهبری گفت: دفاع مقدس ابعاد زنانه زیادی دارد با این که چهره جنگ معمولا مردانه است.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» مجری برنامه «خردل» گفت: هرکس رزق خود را از برنامه‌سازی دارد. منظورم رزق به معنای پول نیست، بلکه سهمش از اعتبار و شهرت و وایرال شدن است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است