فرهنگی‌هنری 16:21 - 29 دی 1400
مستند «ترنج» با موضوع سنت‌های غذایی در مناطق مختلف ایران، روی آنتن شبکه مستند می‌رود.

مرور دستور پخت غذاهای زمان قاجار در تلویزیون

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی شبکه مستند، مجموعه «ترنج» تولید جدید شبکه مستند سیما، به تهیه‌کنندگی محمد شکیبانیا و کارگردانی سام کلانتری، روایتی از سنت‌های غذایی در مناطق مختلف ایران است که از پنجشنبه ۳۰ دی ساعت ۲۲ روی آنتن می رود.  

تهیه‌کننده «ترنج» درباره این مجموعه مستند گفت: «ترنج» مجموعه‌ای ۱۲ قسمتی با موضوع فرهنگ و تاریخ خوراک در ایران است. در هر قسمت از این مجموعه سراغ یکی از موضوعات اصلی در حوزه خوراک می‌رویم و به انواع سنت‌های غذایی در کشورمان می‌پردازیم.

مرور دستور پخت غذاهای زمان قاجار در تلویزیون



شکیبانیا افزود: مثلا در یکی از قسمت‌ها سراغ گندم و نان که قوت غالب مردم کشورمان است می‌رویم و سنت‌های مختلف در تهیه آرد و نان در نقاط مختلف کشور را به تصویر می‌کشیم. هم‌چنین در قسمت دیگری درباره خرما که یکی از درخت‌های مهم در بخش‌های جنوبی کشورمان است صحبت می‌کنیم و آداب و رسوم مردم که از این درخت نشأت گرفته است را نمایش می‌دهیم. تنوع غذاهای دریایی در شمال و جنوب ایران، شیرینی‌ ها، نوشیدنی‌ها، شامل انواع شربت‌ها و چای‌ از دیگر موضوعاتی است که در این مجموعه به آنها پرداخته شده است.

مرور دستور پخت غذاهای زمان قاجار در تلویزیون



وی گفت: در یکی از قسمت‌ها به غذاهای فرنگی پرداختیم اما از جنبه ایرانیان به آنها ورود کرده‌ایم. در حقیقت نقش آن غذا در فرهنگ ایرانیان را مورد بررسی قرار دادیم.

تهیه‌کننده مستند «ترنج» با اشاره به اهمیت تولید این مستندها گفت: سنت‌های غذایی و خوراکی هر کشور یکی از بخش‌های مهم از فرهنگ آنجا محسوب می‌شود که با سیر تمدنی آن کشور آمیخته است.

مرور دستور پخت غذاهای زمان قاجار در تلویزیون



شکیبانیا درباره روند تولید این مجموعه گفت: این مجموعه از نظر تولیدی بسیار مفصل بود و به ویژه زمانی که همه‌گیری کرونا به وجود آمد، کارمان سخت‌تر نیز شد و نتوانستیم برخی قسمت‌های برنامه را تکمیل کنیم. در تولید «ترنج» هم تحقیقات کتابخانه‌ای داشتیم، هم میدانی. برای مثال سراغ کتاب‌های دستور پخت قدیمی که عمدتا از زمان قاجاریه به جای مانده است، رفتیم. هم‌چنین گروه ما به بخش‌های مختلفی از کشورمان سفر کرده و سنت‌های غذایی در این مناطق را مورد بررسی قرار داده است.

مرور دستور پخت غذاهای زمان قاجار در تلویزیون

مرور دستور پخت غذاهای زمان قاجار در تلویزیون



عوامل تولید این مستند عبارتند از: کارگردان: سام کلانتری، راوی، نویسنده و سرپرست پژوهش: نیوشا طبیبی، گروه پژوهش: ایمان پاکنهاد، نرگس جودکی، پریسا صهبا و نسرین جودکی، فیلمبردار: سیاوش مزروعی، تدوین: اوژن سیداشرفی، مدیر تولید: محسن مرادی، صدابردار: حمید غیاثی و آهنگساز: علی بوستان.

مجموعه «ترنج» پنج‌شنبه‌ها ساعت ۲۲ از شبکه مستند پخش می‌شود و تکرار آن روز بعد ساعت ۱۰ و یکشنبه‌ها ساعت ۲۰ خواهد بود.

مرور دستور پخت غذاهای زمان قاجار در تلویزیون

انتهای پیام


11417695
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار فرهنگی‌هنری

فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» راه‌یافتگان به مرحله دوم طرح بورسیه فیلمنامه نویسی «سفر قهرمان» مرکز فیلم جوان سوره معرفی شدند.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» سه جلد جدید از مجموعه کتاب‌های «بابابام» که برگرفته از فصل دوم این مجموعه انیمیشن است، در نمایشگاه کتاب تهران عرضه می‌شود.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» محسن کیایی در دو قسمت آینده برنامه «۱۰۰۱»  میزبان پیمان یوسفی و جمعی از بانوان مدال‌آور پارالمپیک‌ می‌شود.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» در آستانه اولین سالگرد شهدای خدمت، تیزر مستند «محافظ» ساخته محسن اسلام زاده منتشر شد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» آیین اختتامیه چهارمین جشنواره بین‌المللی برنامه‌های رادیویی پژواک فردا دوشنبه ۲۲ اردیبهشت برگزار می‌شود.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» معاون امور ناشران نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از نظارت و شناسایی شبه ناشران و پخته‌خواران در نمایشگاه کتاب از سوی ناظران و مدیران خبر داد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» ساعات بازدید از موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در فصل گرما در راستای مدیریت بهینه مصرف برق تغییر کرد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» آیین اختتامیه دومین دوره جایزه ملی «سرو ایرانی» دوشنبه ۲۲ اردیبهشت‌ماه در تالار رودکی برگزار می‌شود.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» عموم متقاضیان می‌توانند برای دریافت یارانه یک میلیونی خرید کتاب، وارد سایت tibf.ir شوند و گزینه دریافت یارانه اعتباری را انتخاب کنند.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» حجت‌الله ایوبی در راستای تقویت دیپلماسی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، با حکمی از سوی سیدرضا صالحی‌امیری به‌عنوان «مشاور عالی وزیر و رئیس مرکز بین‌الملل وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی» منصوب شد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است